NPO ontkent opnieuw handjeklap met Maastricht

Geplaatst op ma 08 jul 2019 om 9:00

Het team achter de organisatie van het Eurovisie Songfestival ontkent opnieuw dat al lang in kannen en kruiken is wie de gaststad wordt van de editie in 2020. Dat is vandaag te lezen in De Telegraaf. Na Giel Beelen eind mei, beweerde het AD vorige week dat Maastricht de gaststad wordt van het liedjesfestijn. Sietse Bakker, een van de uitvoerende producenten van de show, is verbaasd. “Wij kiezen als Nederlandse omroepen op basis van de bidbooks. De EBU keurt die keuze al dan niet goed.”

Rotterdam heeft Ahoy’, Maastricht heeft het MECC. Maar er dingen ook nog andere steden mee: zo hoopt Arnhem het festijn binnen te halen met het Gelredome als grote troef.

Wat gaat het worden? Bakker: “Het kan in een stadion-achtige setting. Maar ook in een sportvenue of congrescentrum.

Alles ligt nog open, meent hij. “In Kopenhagen werd het in 2014 georganiseerd in een niet meer dienstdoende scheepswerf. Het dak lekte toen we er voor het eerst een bezoek brachten. Toch heeft het Songfestival daar plaatsgevonden.

De NPO maakt de gaststad volgende maand bekend.

Het Telegraaf-artikel Rotterdam, Maastricht favorieten Songfestival kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF (31 mei)
AD beweert net als Giel: ‘Songfestival naar Maastricht’ (6 juli)

Foto: NPO
18 Reacties op “NPO ontkent opnieuw handjeklap met Maastricht”


 1. Onno H.

  Als blijkt dat het al die tijd Maastricht zou worden, dan zou ik als andere stad met een bidbook toch een fijne vette onkostenvergoeding opeisen.

 2. anymousin

  Als Giel Beelen Rotterdam destijds in mei als gaststad had geschreeuwd was er (nu) niet zoveel ophef over geweest.

 3. dynamische dennis

  Maastricht wat heeft dat nog met Nederland te maken?

  In Zuid-Limburg heeft men het steevast over “die Hollanders” alsof ze zelf Vlamingen zijn

  Verkoop die hele provincie aan België en leg met de opbrengst het Flevomeer en het Markermeer droog

 4. dynamische dennis

  Ik bedoel het IJsselmeer

 5. REaction

  Waarom zouden we het Flevomeer droog willen leggen? Dat bestaat niet eens meer.
  En Limburg was handig om erbij te hebben totdat de kolenmijnen onrendabel werden.
  Maar Limburg ten zuiden van Roermond is inderdaad meer Bels dan Neerlands

 6. Gerard Cocks

  Maastricht. Dat ligt toch in Duitsland?

 7. Zalmneusje

  Als het Maastrich wordt, is dat louter een politieke keuze voor ‘de meest Europese stad van Nederland’. Ik hoor wn zie het Rutte alweer overdreven opgewekt en handenwrijvend zeggen. Blèh!

 8. Zomaar

  De Limburgers spreken beter Duits dan Nederlands.
  En het is niet de taak van de NPO om aan ontwikkelingshulp te doen met Maastricht.

 9. Jan

  Hoge noorden?… wat te denken van Groningen ofLeeuwarden

 10. ZweiStein

  Laten we het in Brussel organiseren..of Andorra of..
  Zolang we er hier maar geen kosten voor maken. Ik dacht namelijk dat de NPO geen geld meer in puur entertainment mocht steken..

  80% van het budget gaat namelijk naar het verblijf en alle feestjes voor de deelnemers en de hele entourage. En dat allemaal vanuit de NPO dus op kosten van de gemeenschap. De kijker heeft hier slechts een paar uur kijkplezier van.

  Het Songfestival heeft geen publieke functie meer. Kijkers reizen zich helemaal blind en vliegen de hele wereld over. Daarnaast hebben we Spotify, YouTube en het uitgebreide zenderaanbod als we iets willen ervaren van andere culturen..

  Denk eens in wat voor geweldige dramaseries of documentaires je zou kunnen maken van dat geld en hoeveel kennisverrijking en kijkplezier dat oplevert!

 11. Ron

  Maastricht ligt in België, die hele provincie zowat. Nee het moet wel ergens centraal in Nederland, en Utrecht of Rotterdam hebben hiervoor nu de beste papieren. Punt.

 12. Sven L.

  Als de EBU hiermee akkoord gaat bedrijven ze gewoon politiek. Terwijl ze altijd zegt dat ze een a-politieke organisatie is hahaha!!

  Het enige pluspunt aan Maastricht zou (kunnen) zijn; de basis voor de EU is daar gelegd. Meer niet. Logistiek gezien en qua allure stelt die stad niets voor. Leuk voor een weekendje weg, maar niet voor een mega evenement.

 13. Mono

  Ze moeten nu wel Rotterdam kiezen om hun geloofwaardigheid te behouden. Anders inderdaad een onkostenvergoeding aan de overige kandidaten.

 14. *west*west*west*

  Het is DE discussie van dit moment op de Hyves pagina die ik beheer ihihihihih

 15. Wim

  Mag ik je hyves adres, west*?

 16. StefanV

  Ik ben allang blij dat Amsterdam en Den Haag zijn afgevallen. Van mij mag Rotterdam trouwens ook afvallen; het Songfestival is altijd nog in de Randstad gehouden. Het lijkt me prima om nu juist eens buiten de Randstad te kijken.

  Maastricht lijkt me een prachtige locatie; een mooie, gemoedelijke stad met een duidelijke Europese connectie. En het ligt ook ideaal ten opzichte van landen als België, Duitsland en Frankrijk. Maar met Arnhem kan ik ook leven.

 17. Conchita Bratwurst

  Wat is nou precies het punt? Waarom kan de organisatie niet gewoon zelf op pad en een keuze maken? Ze weten namelijk precies waar de locatie aan moet voldoen. Daar zijn geen maanden voor nodig.
  Maarja, het gaat natuurlijk om wie het meeste biedt.. Dat past een publieke organisatie toch niet?! Het gaat toch om de TV show in algemeen belang. Tenslotte wordt de EBU toch betaald uit publieke middelen. Nu hebben we straks dubbele kosten. Enerzijds bij de lokale overheden/steden die onnodig geld over de balk smijten en anderszins de publieke omroep die een groot gedeelte van het feestje betaalt uit..PUBLIEKE MIDDELEN

  Op zich niks mis mee als het Maastricht wordt maar waarom zo geheimzinnig..? Had gewoon gelijk gezegd dat het Maastricht moet worden. Dat had menig stad en locatie kosten bespaard. Niet fair dus.. Ik zie de claims al komen!

 18. Mike

  Alles buiten de Randstad vind ik goed. Als maar niet in de Randstad is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.