‘Merel Westrik wordt niet gelukkig van talkshow’

Angela de Jong denkt dat Merel Westrik helemaal niet gelukkig wordt van een talkshow op de late avond van RTL 4. Ze wordt veel blijer van een locatieprogramma. Dat denkt Angela de Jong, zegt ze vandaag in het AD. RTL 4 is op zoek naar een presentator die de late talkshow kan gaan afwisselen met Beau van Erven Dorens en de naam van Westrik wordt vaak genoemd. Ze is deze week te zien als co-host in de volstrekt mislukte talkshow van Art Rooijakkers.

Westrik heeft de capaciteiten, denkt De Jong. “Zou ze het kunnen, op basis van twee afleveringen Zomer met Art? Ze is fris, nieuwsgericht, en – belangrijk op die plek – empathisch.”

In Zomer Met Art stelde ze de enige kritische vragen tijdens het interview met Trump-criticus Michael Wolff, aldus De Jong. Maar: “De belangrijkste vraag is volgens mij: wat wil Merel zelf?

De Jong zag Westrik pas echt enthousiast worden toen het over dieren ging, haar hobby. “Natuurlijk is het vleiend om gevraagd te worden voor een talkshow, maar daarbij horen ook kijkcijferdruk, vergrootglas en afbreukrisico.”

Wordt zij niet veel gelukkiger met een programma waarin ze er lekker op uit trekt? Ze moet dat met haar mollen-populariteit toch kunnen afdwingen bij RTL?

Als Westrik wél op de late avond gezet wordt, dan komt ze rechtstreeks tegenover haar hartsvriendin Eva Jinek te staan.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen