Martine van Os: ‘Anita Witzier pakte al mijn shows af’

Martine van Os, het grootste vrouwelijke kijkcijferkanon van Omroep MAX, is blij dat haar tijd bij de KRO steeds verder achter zich ligt. Ze was doodongelukkig bij die omroep. Dat vertelt de presentatrice in Volkskrant Magazine. Van Os voelde zich daar ‘heel onveilig’. Er heerste bij de katholieke omroep een nare, verderfelijke sfeer, aldus de We Zijn Er Bijna-ster. “Ik voelde daar de hele tijd de hete adem van mijn leidinggevenden en collega’s in mijn nek. Heel lang ben ik naïef geweest.”

Haar positie werd constant ondermijnd, aldus Van Os. “Er werd een nieuw gezicht bij de KRO binnengehaald en ik dacht: o wat leuk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, gezellig. Een vriendin, die veel meer door de wol geverfd is, zei: ‘Ik denk dat het helemaal niet zo leuk voor je is. Zij is voor veel geld binnengehaald, die gaat al jouw programma’s doen.‘”

Het gaat hier over Anita Witzier. “Ja, maar ik vind het altijd vervelend om namen te noemen, omdat zij daar zelf niets aan kan doen. Ik vind het vooral stom van mezelf dat ik zo naïef was. Terwijl het daar aan de orde van de dag was dat er van alles achter je rug om gebeurde.”

De KRO was een achterbaks zooitje, meent ze. “Het was schering en inslag dat ik hoorde dat er iemand weg zou gaan bij de KRO zonder dat diegene dat zelf wist. Daar kon ik niet zo goed tegen. Zo ga je toch niet met mensen om?

Van Os deed daar haar programma Lieve Martine. Constant kreeg ze te horen dat haar show moest verjongen. “Ik kreeg daar zo’n kriebel van op mijn rug. Alsof oude mensen niet de moeite waard zijn.”

In diezelfde tijd was Jan Slagter bezig met zijn ouderenomroep MAX. “Daarbij wil ik me wel aansluiten, dacht ik, dus toen heb ik hem een brief geschreven.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Roland J. Reinders

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen