Marc de Hond blij: rolstoelbasketbal komt live op tv

Marc de Hond is ongelooflijk blij met een doorbraak in de gehandicaptensport. Ziggo Sport heeft ervoor gekozen om rolstoelbasketbal live uit te gaan zenden. Dat zegt de gehandicapte presentator op Twitter. De Hond is door het dolle heen. “Voor het eerst is er live rolstoelbasketbal op de Nederlandse televisie… iets waar heel veel mensen lang voor gestreden hebben. Eindelijk kan ’t grote publiek onze Oranjedames op het EK in actie zien. Geweldig Ziggo Sport dat jullie dit doen.

De presentator hoopt dat er zo veel mogelijk mensen gaan kijken, zodat het voor Ziggo Sport interessant wordt om het rolstoelbasketbal te blijven uitzenden. Het gaat om de eindwedstrijden op het EK Rolstoelbasketbal.

Ziggo Sport brengt op zaterdag 6 juli tussen 15.45 en 17.10 uur de halve finale tussen Nederland en Spanje op zender en op zondag 7 juli tussen 14.45 en 16.45 uur de grote finale.

Overigens zijn de wedstrijden ook te bekijken voor mensen zónder abonnement op Ziggo. Ze worden namelijk gratis uitgezonden op het YouTube-kanaal van Basketbal Experience Nederland.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen