Marc de Hond blij: rolstoelbasketbal komt live op tv

Geplaatst op Thu 04 Jul 2019 om 13:00

Marc de Hond is ongelooflijk blij met een doorbraak in de gehandicaptensport. Ziggo Sport heeft ervoor gekozen om rolstoelbasketbal live uit te gaan zenden. Dat zegt de gehandicapte presentator op Twitter. De Hond is door het dolle heen. “Voor het eerst is er live rolstoelbasketbal op de Nederlandse televisie… iets waar heel veel mensen lang voor gestreden hebben. Eindelijk kan ‘t grote publiek onze Oranjedames op het EK in actie zien. Geweldig Ziggo Sport dat jullie dit doen.

De presentator hoopt dat er zo veel mogelijk mensen gaan kijken, zodat het voor Ziggo Sport interessant wordt om het rolstoelbasketbal te blijven uitzenden. Het gaat om de eindwedstrijden op het EK Rolstoelbasketbal.

Ziggo Sport brengt op zaterdag 6 juli tussen 15.45 en 17.10 uur de halve finale tussen Nederland en Spanje op zender en op zondag 7 juli tussen 14.45 en 16.45 uur de grote finale.

Overigens zijn de wedstrijden ook te bekijken voor mensen zónder abonnement op Ziggo. Ze worden namelijk gratis uitgezonden op het YouTube-kanaal van Basketbal Experience Nederland.

Foto: NOS
16 Reacties op “Marc de Hond blij: rolstoelbasketbal komt live op tv”


 1. M.

  Geweldig nieuws op deze zonnig dag! Eigenlijk hoort het gewoon op Nederland 1. Marc de Hond jij bent een top kerel.

 2. Curryworst

  Behalve De Hond kijkt er geen hond naar.

 3. liefkleinhertje

  Koos Alberts vind dit ook leuk.

 4. liefkleinhertje

  Tara Singh Varma vond dit leuk.

 5. Sven L.

  Goed dat er aandacht wordt besteed aan andere vormen van sport. Ik begrijp niet dat er zo cynisch over wordt gesproken….

 6. Coby

  @Curryworst, antisemitische Germaan!

 7. ome H

  5 miljoen kijkers

 8. Ik

  M. Genoeg aandacht voor gehandicaptensport op NPO1… zondag is de finale en zal het ook worden uitgezonden, net als gister tegen Zweden…

 9. Tara Singh Varma

  Geweldig nieuws, iedereen zou gehandicapt moeten zijn dan werd de wereld mooier.

 10. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Rolstoelbasketbal.

 11. tim

  jammer van de negatieve reacties: het gaat hier om ZIGGO sport. Leuk dat ze kiezen voor andere sporten. Nu is iedereen blij met het damesvoetbal en kijken we ernaar: dat was een paar jaar geleden wel anders.

 12. Johnny👀

  Tja..Waar gaat het toch naar toe met deze tv wereld..geen wonder dat iedereen naar netflix en zo met beide benen naar toe te vluchten..

 13. Bakfietsmaffia

  Niet negatief hoor… het is goed dat er voor elke sport een kanaal komt, zodat als je dat wilt, je gewoon kan kijken. Los van Ziggo en NPO kunnen we als kijker gewoon kiezen of je hun baghur wilt zien of dat je iets kijkt wat je wel wilt.
  We zijn dit jaar bevrijd van de dinosaurus NPO tv maffia volgens Amsterdam Noir tv.

 14. ad

  marc je hebt een foutmelding op je scherm…..

 15. Lieke van Lexmond Lover

  en wie wil hier naar kijken? helemaal niemand!! zondag is het voetbal avond!

 16. BRAAK

  Zo vader zo zoon, brrrrrrrrrrrrr.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.