Manager bevestigt: Jinek wil late avond NPO 1 verlaten

Geplaatst op di 09 jul 2019 om 14:35

Het gerucht dat Eva Jinek de late avond van NPO 1 wil verlaten klopt. Ze vindt het uitzendtijdstip te laat nu ze moeder is geworden. Dat bevestigt haar manager Kristien van Dillen tegen het AD. Een maand geleden bracht Albert Verlinde het gerucht als eerste. Hij onthulde in 6 Inside dat Jinek heeft aangegeven dat ze naar de vooravond wil en dat de AVROTROS nu met zijn nieuwe aanwinst Dionne Stax aast op het plekje dat ze achterlaat op de late avond van NPO 1.

Manager Van Dillen bevestigt nu dat Jinek inderdaad naar de vooravond wil. “Eva heeft bij de NPO aangegeven op termijn naar de vroege avond te willen.

De vooravond van NPO 1 wordt nu nog afwisselend gevuld door Matthijs van Nieuwkerk en Margriet van der Linden en is dus volledig bezet. Het zou kunnen dat één van hen verhuist naar de late avond of dat Van Nieuwkerk vertrekt naar RTL.

Het AD wijst er ook op dat RTL Jinek kan overhalen met een vroeg uitzendtijdslot. Daarvoor zou wel de vooravond op de schop moeten. “Dat zou ten koste kunnen gaan van GTST“, meldt de krant. “Die serie kan dan worden ondergebracht bij zusterkanaal RTL 5 of een exclusief aanbod worden op RTL’s onlineplatform Videoland.

Mediaondernemer Jan-Kees Emmer zou het jammer vinden als Jinek de late avond verlaat, zei hij vanochtend in het Mediaforum op NPO Radio 1. “Dit is wereldwijd hét tijdstip waar het gesprek van de volgende dag wordt bepaald. Het zou echt heel jammer zijn als ze van dit tijdstip verdwijnt.

Zo’n zwaar tijdslot is het nou ook weer niet, zegt hij. “Jinek hoeft maar om de drie maanden. Het is dertien weken op, dertien weken af. Je hebt ruimte om bij te komen voordat je in een burn-out raakt.

Lees ook:
‘Eva Jinek naar vooravond, Dionne Stax op late avond’ (19 juni)
RTL wil niets zeggen over gerucht Pauw en Jinek (vanochtend)

Foto: NPO
61 Reacties op “Manager bevestigt: Jinek wil late avond NPO 1 verlaten”


 1. WAT

  Altijd gezeur en gedoe met vrouwelijke werknemers als ze een kind hebben gebaard.
  Mijn advies aan werkgevers: neem zoveel mogelijk mannen aan, dat is gezelliger, effectiever en bespaart je heel veel ellende.

 2. Rotkop

  Dionne stax is een zeer zwaar overschatten tv persoonlijkheid
  zij zal dan ook onmiddellijk door de mand vallen ,haar intellectuele vermogen
  zal niet toereikend zijn.

 3. Mick

  Ik zou als ik RTL was een ruil inzetten. Pauw naar RTL en Humberto naar de NPO. Dan kan de NPO mooi Tan & Stax programmeren om 23.00 uur – een chemie van je welste die twee.

 4. Ikke

  Denk niet dat RTL een talkshow om 8 uur wil en dan om 22:30 uur weer. Ze zijn commercieel .

 5. Kees H

  Dionne Stax is een leuke verschijning alleen erg saai om naar te luisteren.

 6. Mark

  Jinek moet niet zeuren. Zoals gezegd is het maar 2 x 13 weken werk, de rest van het jaar ben je vrij. Is niet zo dat ze het dagelijks hoeft te doen. Alleen zij en Pauw kunnen de late avond aan, en de vooravond van NPO 1 is gewoon goed met M en DWDD. RTL 4 heeft geen plaats voor Jinek in de vooravond, die sowieso never nooit op de schop gaat. Half 8 nieuws blijft zeker bestaan. GTST scoort okay, iets anders kan het niet beter tegenover 8 uur Journaal.

 7. #NPO kijker#

  KRO/NCRV is gek.Die gaat echt het slot niet afstaan aan AVRO/TROS

  Ik zie dan eerder vd Linden ruilen met Jinek.

 8. Zonder Naam

  @Rotkop – Dionne Stax is universitair geschoold. Laten we er maar vanuit gaan dat ze minder simpel is dan dat ze eruit ziet.

 9. Senna S

  Slecht overgenomen van het AD hoor. Daar staat “Niet zozeer omdat ze sinds september vorig jaar moeder is, maar vooral vanwege dit ‘loodzware tijdstip’ verlangt de talkshowkoningin naar een ommezwaai.” Hoe dat dan ineens kan veranderen in “Ze vindt het uitzendtijdstip te laat nu ze moeder is geworden. Dat bevestigt haar manager Kristien van Dillen tegen het AD.” vind ik opmerkelijk….

 10. martijn

  iedereen gaat voor het geld kiezen………graaiers

 11. Alex

  Boulevard om 18:15 en inkorten, Jinek voor het half 8 nieuws.
  Maar ze gaat altijd een dure aankoop zijn voor RTL, die gaan haar niet een half uur laten vullen.

  Half 11 is ook eerder op de avond, waarom ook niet. Hereniging met Merel en de tweede presentatie naast Beau is binnen. Krijgt Beau ook meteen een fatsoenlijke redactie.

 12. J

  RTL gaat sowieso niet de vooravond omgooien voor een (uur durende) talkshow hoor.

 13. V

  Jinek: RTL
  Pauw: RTL
  Nieuwkerk: Talpa
  100%

 14. ome H

  Leuke meid Dionne maar dit moet ze niet doen

 15. Sjaak

  Waarom Jinek niet van van de buis halen? Haar I love Clinton and I dislike Trump verhaaltje is sleeds.

 16. Meneer Kaktus

  Virgien is een moeder met jonge kinderen die NIET zeurt als ze op de late avond aan het werk moet.

 17. Meneer Kaktus

  Sterker nog: ze wil niks liever.

 18. NPO1

  Er gelden straks andere reclame regels voor de NPO.
  Wat een stunt zou zijn:

  Jinek om zeven uur op NPO1.
  DWDD om half negen op NPO2 om toch weer reclame gelden binnen te halen.

  En heb je straks twee ijzersterke zenders.

 19. Lamenielaggun

  @Zonder Naam
  Haha, universitair. We weten inmiddels wel hoe Dionne zich omhoogwerkt. Via de vаgina. Die zal wel heel wat professorzаad in hаar opеningen hebben gehad.

 20. Alex

  @V
  Pauw gaat echt niet naar RTL. Hij zit er prima.

  Heeft wat ‘bedrijfjes’ om z’n vakantiegeld bij elkaar te sprokkelen en verder leeft hij in een ivoren toren waar hij tot zijn pensioen telkens maar een half jaar voor aan tafel hoeft te schuiven.

  Ik kan werkelijk geen reden verzinnen waarom hij weg zou gaan.

 21. Ron

  GTST gaat helemaal nergens heen, dus dat kunnen we vergeten. Jinek zou samen met Beau late night kunnen afwisselen maar dan zal Jinek wel de lichtere talkshow moeten gaan doen tegenover Pauw op 1 en wie er nog meer in die talkshow gaat doen op dat tijdslot.

 22. Bart

  Er is helemaal geen sprake van dat GTST van het 20.00u tijdslot gaat bij RTL4.
  Pauw & Jinek (Matthijs) zouden in gesprek zijn met RTL (Talpa). Ik denk dat die geruchten wel kloppen maar dit zal dan en alle tijden om de late avond gaan. RTL gaat echt de vooravond niet omgooien. Al zouden ze Boulevard na het Nieuws van 18.00u kunnen zetten en om 19.00u wat anders kunnen gaan doen. Ik weet er alles van, Deal or No Deal of Big Brother. Die kans is echter wel klein omdat dit meer geld kost dan het oplevert. Editie.nl is neergezet als een apart programma maar is in feite gewoon een verlenging van het Nieuws van 18.00u. Eigenlijk heeft RTL 2x een half uur het RTL Nieuws in vooravond geprogrammeerd.

 23. Lies

  Dionne Stax (iemand heeft het hier al eens eerder gemeld) heeft de uitstraling van een KLM stewardess. Leuke dame, maar een talkshow dragen?

 24. Trudy

  Stax kan geen talkshow presenteren is ze te simpel voor….en Jinek moet gewoon stoppen en met dr kind in de weer gaan

 25. Ad

  Het is net als met De Ligt, Bergwijn, Van de Beek, Ziyech, gaan ze wel, gaan ze niet, maar vooral, waar vang ik het meest (en mijn management uiteraard).

 26. Lies

  @Trudy: Zo is het Trudy, als vrouw zijnde hoor je gewoon met je kind in de weer te gaan…. want het is 1950?

 27. Bezz

  Dionne Stax kan niks. Zo hoog opgeleid is ze niet hoor. Ze komt altijd vrij dommig over.

 28. Paul

  Bezz, hoogopgeleid.

 29. Joost

  Pure zelfmoord als je die Dione er nu op zet. Ik twijfel of ze dit kan maar laat haar eerst nog veel meer vlieguren maken; besluit dan.

 30. No. 14

  Dionne heeft het al eens geprobeerd op de late avond…. met Humberto,
  dat bleek geen succes terwijl ze toen niet hoefde te praten..

 31. Paolo

  De stoelendans is begonnen, ik schreef het al eerder.

  Bovendien maakt zowel Stax als haar nieuwe omroep inschattingsfout. Niet alle Journaal lezers zijn klaar voor deze gooi in het diepe als destijds met Jinek. Echter jinek’s hormonen zullen nog heel lang in standje aarbeving verkeren, ik meldde ook dat eerder hier.

 32. erikje

  Jinek naar vooravond van de NPO ipv DWDD. Mathijs gaat Late Night doen bij Talpa. Wedden!!!!!!!

 33. Zonder Naam

  Met een beetje pech is Dionne Stax binnen een paar jaar óók zwanger (ze heeft er de leeftijd voor), en begint het geëmmer weer opnieuw.

 34. Robert

  Nou elke overstap vanuit NPO1 zou een verbetering zijn voor RTL4.
  De huidige pulp met de BN Ruben en Jeroen komt langzaam maar zeker iedereen de strot uit. En telkens weer nieuwe pulp erbij …. verschrikkelijk.
  Misschien dat Pauw en Jinek wat professionaliteit kunnen brengen, daar heb ik wel vertrouwen in.

 35. WEST*

  Linda gaat in 2050 met pensioen , en stopt met tv maken hoorde ik laatst
  maar in 2040 wil ze nog even vlammen bij RTL 4 , speciaal voor de oudjes ,die haar in de jaren 1990-2017 haar hebben lief gehad , dus ze komt weer terug op het ouwe nest

 36. man pan

  Dionne Stax, denk het niet, ze is een lichtgewicht die nog nooit een praatprogramma in haar eentje heeft gedragen. Denk eerder aan Nadia Moussaid.

 37. Lennart

  Zie je wel, het glazen plafond.

 38. Bjorn

  Ze gaan naar Talpa : Jinek en Matthijs voor 4 jaar.

  1800-1820uur HvN en Shownieuws
  1820-1845 uur Lingo
  1845-1930 uur Utopia
  1930-2030 uur Jinek
  2030-2230 uur nader te bepalen
  2230-2250 uur HvN
  2250-2350 uur Matthijs
  2350 uur HvN

 39. Johnny👀

  Dat mens moet gewoon achter het aanrecht en poetsen en voor de rest klep houden totdat ze toestemming krijgt om te praten..En neem nou eens een facelift l.lelijk ding.

 40. liefkleinhertje

  Als die Jinek een facelift neemt hebben we met dat voorhoofd er een 2e afsluitdijk bij.

 41. liefkleinhertje

  En maar mekkeren over vrouwenrechten maar als puntje bij paaltje komt zit ze ook liever met baby Pax te kroelen maar dan moet dat voorhoofd niet lopen emmeren dat ze er ook nog voor betaald wil worden.

 42. Rik me Leet

  Precies! Een walgelijke, hypocriete k u t t e k o p met een uitstraling van een uitgewrongen dweil. Uit haar mond komt slechts verbale diarree. Dit mens is ondermaats en heeft haar huidige plek bereikt uitsluitend door haar mond te openen en haar benen te spreiden voor het ontvangen van de tollies van de juiste personen. Omhoog zuigen en ballen. Dat is het enige waar ze goed voor was. Inmiddels is ze de uiterste houdbaarheidsdatum lang gepasseerd.

 43. Verschrikkelijk drama

  Liefkleinhertje is de meest walgelijke reaguurder op heel MC.

  Ongelofelijk wat een haat zit er in dat mens. Pestkop eerste klas.

 44. Lucy Banaan (wereldster)

  En….euh, ik word niet gepolst??? Nou zeg.

 45. Bart

  @Bjorn Het zou kunnen dat ze naar SBS6 gaan. Alleen dan zal de programmering niet zo worden en SBS6 ook geen SBS6 blijven. Ik mis in je overzicht het gewone nieuws waar de zender dit najaar mee gaat komen. En Utopia en daarna Jinek lijkt me niet.

 46. Kijkcijfers

  Talk Show kan ook om 20.25 op npo2. De slimste kan ook om 21.15.

 47. Mieke K

  En dan steeds de discussie over vrouwen in een hogere functie wel veel mauwen maar als het erop aan komt toch weer ik wil tja .. lekker thuis blijven tot het kind groot is gewoon keuze maken of je bent een links ding of alleen voor de bühne bla bla

 48. TomTom

  Eens met ’n aantal eerdere reageerders. Ze is wel aardig om te zien maar ze heeft ’n oersaaie uitstraling en praat altijd en overal met hetzelfde monotone stemgeluid. Wel fijn om bij in slaap te vallen ………zzzzzzzzzz.

 49. Met Naam

  onder Naam 
  Tue 09 Jul 2019 om 14:53

  @Rotkop – Dionne Stax is universitair geschoold. Laten we er maar vanuit gaan dat ze minder simpel is dan dat ze eruit ziet.

  ——

  Universitair zegt niet meer zoveel.
  Genoeg universitair opgeleifen die in de klimaatleugen trappen.

 50. Asjemenou

  Volgens mij is GTST een te dure productie om exclusief op Videoland beschikbaar te zijn.

 51. MC bezoeker 28

  @Asjemenou Dit ‘nieuws’ is ook volslagen belachelijk. Een dergelijke ingreep zullen ze pas doen als er alles aan gedaan is om de soap weer op niveau te krijgen maar niks lukt en de serie voor een structurele dip zorgt in de programmering.

 52. Sven L.

  Off topic: Art Rooijakkers gaat “Weet Ik Veel?!” doen voor RTL. Najaar op de buis.

 53. J

  @Sven; Bron?

 54. Sven L.

  @J; je hoort nog eens wat als je zit te eten bij Hosokawa …

 55. J

  Svan L.ul

 56. J

  Zwam L.ul

 57. Aan de hengel

  Het zal geen toeval zijn dat de Sonja-Barend-Award rood gekleurd is.

 58. Henk

  Wat een dramaqueen bij jij toch. Je hebt ook rode lipstick en rood licht in bepaalde straten. Had dan bruine letters willen hebben of blauwe. Boeie.

 59. Kickel

  Ik vond Dionne ook al niet best in die docu-serie over lady Diana. Een gespeeld blij hert dat weinig kritisch durfde te zijn naar de gasten. Ook merkte je dat ze haar huiswerk slecht gedaan had.

 60. N

  Jinek is niet alleen voor de TV een talent, achter de schermen kan ze ook functies invullen.
  Grote kans dat ze achter de schermen gaat werken voor de NPO.

 61. Carola

  1 kind en dan dit. HAHAHAHAHA

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.