Longarts Wanda de Kanter is de vijfde Zomergast

Na John van den Heuvel, schrijfster Hanna Bervoets en NRC-gezichten Nina Jurna en Maxim Februari, is longarts Wanda de Kanter dit jaar de vijfde gast van Zomergasten. Dat heeft de VPRO zojuist laten weten. Naast haar werk als longarts strijdt De Kanter met collega Pauline Dekker tegen de tabaksindustrie en voor een rookvrije jeugd. Die strijd wordt hard gevoerd, want ‘met brave voorlichting kun je doorgaan tot je een ons weegt,’ aldus De Kanter in de Volkskrant.

Afgelopen voorjaar werden de twee uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat zij te activistisch en confronterend zouden zijn. De VPRO vindt dat juist interessant en nodigde haar uit voor Zomergasten.

De Kanter heeft er zin in. “Mijn Zomergastenavond is geslaagd als mensen zien dat het leven meer is dan hun eigen leven. Dat je werkelijk gaat nadenken: zorgen wij wel goed genoeg voor onze opgroeiende kinderen op dit moment, voor mensen die een minderheid zijn, mensen met dementie, mensen met kanker.”

Nederland heeft fantastische zorg, maar ik vind dat we elkaar soms erg in de steek laten. Ik zou het mooi vinden als ik door die drie uur kan laten zien dat je niet jezelf als maat moet nemen en hoe we beter voor elkaar kunnen zorgen.”

Foto: VPRO, Anouk van Kalmthout

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen