KRO-NCRV dient Slimste Mens in bij Guinness Book

De KRO-NCRV hoopt dat zijn tv-hit De Slimste Mens een vermelding krijgt in het wereldberoemde Guinness Book of Records. De omroep gaat een verzoek indienen. Dat vertelt jurylid Maarten van Rossem in de Volkskrant. Wat voor record denkt de omroep precies te hebben verbroken? Van Rossem legt uit. “Bij The Guinness Book of Records gaat de omroep nu vragen of we het oudste presentatieduo ter wereld zijn. Dat zal wel zo zijn: ik ben 75 en Philip wordt eind deze maand 75.”

De Slimste Mens begint maandag alweer aan zijn vijftiende seizoen bij de publieke omroep. Eerdere series bij Talpa (met Linda de Mol) en RTL (met Martijn Krabbé) waren geen groot succes. De NPO-versie is dat wel.

Van Rossem houdt de kijkcijfers in de gaten. “Afgelopen winter hadden we meer kijkers dan The Voice. Dat schijnt hetzelfde te zijn als winnen met hardlopen van Zátopek.”

De tv-persoonlijkheid kan het succes naar eigen zeggen niet verklaren. “Als ze u hadden opgebeld: ‘We hebben een leuk plan. We willen De slimste mens voor de derde keer in Nederland proberen, en nu gaan we dat doen met twee bejaarden.’ Dan had u gezegd: ‘Zou u dat wel doen?’

Het Volkskrant-interview met Maarten van Rossem kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen