Janine Abbring stretcht tijdens fragmenten Zomergasten

Janine Abbring kan niet drie uur lang blijven zitten tijdens de uitzendingen van Zomergasten, omdat dat door haar val bij Wie is de Mol in 2013 te veel pijn doet. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met Trouw. De ex van Arjen Lubach heeft altijd pijn. “Ja, ook als ik zit. Ik sta heel vaak op tijdens de fragmenten bij Zomergasten, dan ga ik hangen en stretchen. Maar het is goed behapbaar hoor, mijn huidige rugpijn is lang niet zo invasief als oorpijn bijvoorbeeld“, zo laat ze weten.

Het is belangrijk voor Abbring om goed te ontspannen. Het helpt dan ook dat ze niet wordt opgejaagd door de roddelpers. Een VPRO-mevrouw op de cover is dan ook niet bepaald een publiekstrekker.

Abbring is er blij mee. “De paparazzi liggen niet voor mijn deur, zoals ze dat wel doen bij Eva Jinek. Ik ga gewoon in joggingbroek en zonder make-up de deur uit.

Ze voelt zich ook niet echt een bekende Nederlander. “Mensen kennen mijn gezicht wel, maar dan denken ze dat ze met mij op school hebben gezeten of op de hockeyclub. Of ze vragen: werk jij ook bij GGZ Rijnland? Dat heb ik heel vaak.

Overigens heeft Abbring zojuist een twitterpauze aangekondigd. “Dit voederplankje aan het keukenraam is mijn best bestede 8 euro ooit. En dit is vermoedelijk waar ik de komende zes weken naar zal staren in m’n vrije tijd, i.p.v. twitter. Om het moreel hoog te houden ga ik mijn timeline weer n tijdje negeren. Tot in de herfst!“, zegt ze.

Vanavond begint Abbring aan haar derde seizoen van Zomergasten. De uitzending begint om 20.15 uur op NPO 2.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen