Janine Abbring stretcht tijdens fragmenten Zomergasten

Geplaatst op zo 28 jul 2019 om 9:30

Janine Abbring kan niet drie uur lang blijven zitten tijdens de uitzendingen van Zomergasten, omdat dat door haar val bij Wie is de Mol in 2013 te veel pijn doet. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met Trouw. De ex van Arjen Lubach heeft altijd pijn. “Ja, ook als ik zit. Ik sta heel vaak op tijdens de fragmenten bij Zomergasten, dan ga ik hangen en stretchen. Maar het is goed behapbaar hoor, mijn huidige rugpijn is lang niet zo invasief als oorpijn bijvoorbeeld“, zo laat ze weten.

Het is belangrijk voor Abbring om goed te ontspannen. Het helpt dan ook dat ze niet wordt opgejaagd door de roddelpers. Een VPRO-mevrouw op de cover is dan ook niet bepaald een publiekstrekker.

Abbring is er blij mee. “De paparazzi liggen niet voor mijn deur, zoals ze dat wel doen bij Eva Jinek. Ik ga gewoon in joggingbroek en zonder make-up de deur uit.

Ze voelt zich ook niet echt een bekende Nederlander. “Mensen kennen mijn gezicht wel, maar dan denken ze dat ze met mij op school hebben gezeten of op de hockeyclub. Of ze vragen: werk jij ook bij GGZ Rijnland? Dat heb ik heel vaak.

Overigens heeft Abbring zojuist een twitterpauze aangekondigd. “Dit voederplankje aan het keukenraam is mijn best bestede 8 euro ooit. En dit is vermoedelijk waar ik de komende zes weken naar zal staren in m’n vrije tijd, i.p.v. twitter. Om het moreel hoog te houden ga ik mijn timeline weer n tijdje negeren. Tot in de herfst!“, zegt ze.

Vanavond begint Abbring aan haar derde seizoen van Zomergasten. De uitzending begint om 20.15 uur op NPO 2.

Foto: VPRO
23 Reacties op “Janine Abbring stretcht tijdens fragmenten Zomergasten”


 1. Snake Charmer

  Lekker belangrijk.

 2. Frenske

  178.000 schat ik

 3. critikast

  John van de Heuvel vanavond de eerste gast. Hij zal het programma moeten redden, want Abbing is daarvoor totaal ongeschikt. Onbegrijpelijk dat de VPRO geen betere presentator kan vinden langs de grachtengordel.

 4. stefan

  Abbing kan niks en weet niks. Ga niet kijken.

 5. Curryworst

  Ik heb het geneuzel van Abbring even gelezen en het enige wat ik me afvraag is: wat is in g0dsnaam een voederplankje?

 6. Paul

  Ook zo’n aandachtsjunk, alles ten faveure van de kijkcijfers. Die vallen behoorlijk tegen, muv. enige uitzonderingen.
  Maar voor de rest….

 7. Ada

  Stretchen? Heet het geen rekken meer? Of strekken?

 8. Charles Manson

  Wie gaat er nou met een lange broek in het water staan. Wat een ongelofelijke stomme kudt is dat wyf ook.

 9. S. Stokvis

  Wie is dit?

 10. Iemand

  Snap niet dat mensen niks beters te doen hebben dan kijken naar een interview van 3 uur met mensen die vol zijn van zichzelf

 11. #NPO kijker#

  Ik vraag me af of haar cunt wel eens wordt gestretcht.

 12. IJvonne Parmelaar

  Succes vanavond Janine. Wij kijken niet, want we zitten vanavond op een barbecue van mijn schoonfamilie en die hebben een enorme hekel aan VPRO-gerelateerde zaken. Misschien dat ik later nog terugkijk, maar dat laat ik afhangen van de reacties van het publiek.

 13. jalk

  561.000 met John. Overige gemiddeld 217.000

 14. Geronimo

  Het enige wat tegenwoordig schuurt bij Zomergasten is de contactgestoordheid van de interviewster. Ik heb daar geen zin in en laat ook deze aflevering aan mij voorbij gaan.

 15. MediaPrak

  Tijdens de fragmenten moet ik ook altijd even stretchen…… Op het toilet.

 16. Robert

  Hebben ze daar geen visagiste of zo bij dat programma, ze zag er erg onverzorgd uit.
  Kan ook door dat stretchen komen uiteraard, dan heb ik niks gezegd.

 17. MolTalk

  Nog een argument om dit programma met 2,5 uur in te korten.

 18. Lennart

  Ik kwam deze mevrouw onlangs tegen in de supermarkt en omdat ze me bekend voorkwam vroeg ik of ze een ex-client van me was bij GGZ-Rijnland. Leuk dat ze dat zich ook herinnert.

 19. joost

  Waarom staat zij met broek en al in het water?
  k.t foto

 20. Sjaalie van der Klappe

  Moet zij dan in haar onderbroek op de foto gaan staan ofzo?? Ze was kennelijk haar zwemkledij vergeten, kan toch gebeuren!!

 21. Mark Rutte

  Doekje voor het bloeden. IDTV, AVO en verzekeraar hebben haar bijna 200k betaald voor het ongeluk in WIe is de Mol. Dat terwijl aansprakelijkheid bij haar zelf lag. Daarnaast was de zorg van het team enorm en bleef bv de uitvoerend producent dagen bij haar ziekbed. Dat hoor je nooit in de media. Het blijft overigens triest voorval. Overigens probeerde Joep van Deudekom indertijd de opnames te saboteren door eerst een oplossing en geld te eisen.

 22. FlyingLotus

  Als ze nou geweldig kon interviewen had je een excuus voor haar extreme lelijkheid. Maar dat kan ze dus niet.

  Wie gaat haar vervangen? Sylvie Meis? Famke Louise? En wie zijn dan de gasten? Youtubers? Mark Rutte?

 23. Tim Thijssen

  Ik schijt soms een kwartier lang. Kom ik nu ook in het nieuws?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.