Historisch lage kijkcijfers voor zomercliffhanger GTST

Het gaat slechter dan ooit met de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden. De soap heeft een lastig seizoen achter de rug en dat werd vrijdagavond nog eens bestempeld met de minst bekeken zomercliffhanger ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. GTST wist met de laatste aflevering van het seizoen slechts 775.000 kijkers (19 procent) te bekoren. Het toont aan dat de kijker niet meer zo nieuwsgierig is wat er allemaal gebeurt in het beroemde soapdorp Meerdijk.

De zomercliff van GTST trok vorig jaar ook al historisch weinig kijkers, namelijk 780.000, maar toen stond de soap recht tegenover een veel bekeken wedstrijd van het WK Voetbal. De historische winst van België tegen Brazilië scoorde op hetzelfde moment 3,1 miljoen kijkers.

Van 2017 tot en met 2013 keken er respectievelijk 1 miljoen, 1,4 miljoen, 1,3 miljoen, 1,8 miljoen en 1,8 miljoen kijkers naar de zomercliff. De laatste keer dat er meer dan 2 miljoen mensen naar de zomercliff keken was in 2005.

Er is de afgelopen maanden veelvuldig gespeculeerd over een verhuizing van GTST naar RTL 5 of Videoland. Volgens de producent van de serie is dat voorlopig niet aan de orde.

Als de kijkcijfers van GTST komend seizoen niet stijgen, dan is de kans groot dat RTL 4 eind 2020 iets anders gaat programmeren op het achtuurslot.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen