GTST blijft vooralsnog te zien op RTL 4

Goede Tijden Slechte Tijden behoudt voorlopig zijn achtuurslot op RTL 4. De soapserie verhuist komend seizoen nog niet naar RTL 5 of Videoland. Dat zegt uitvoerend producent Rohan Gottschalk vandaag in De Telegraaf. De kijkcijfers van GTST zijn compleet ingestort en als die zich niet herstellen, dan is de soapserie zijn huidige prominente positie in het uitzendschema van RTL 4 niet meer waard. Er wordt al langer gespeculeerd over een degradatie van de soapserie.

Het is nu echter niet aan de orde, aldus Gottschalk. “Dat is een ding in de media, maar bij ons speelt dat absoluut niet. De kijkcijfers zijn weliswaar teruggelopen, maar we maken nog steeds bijna elke avond een van de best bekeken programma’s van RTL.”

Gottschalk ziet GTST niet naar Videoland verhuizen. “Ik weet zeker dat er een heleboel mensen heel erg boos zullen zijn als de serie van het ene op het andere moment op Videoland wordt weggezet, maar daar is ook helemaal geen sprake van. Volgend jaar bestaat GTST dertig jaar: een mijlpaal die we groots gaan vieren met de fans.”

De ingestorte kijkcijfers gaan gepaard met toenemende kritiek op de ongeloofwaardigheid van GTST. Er lijkt meer kritiek te zijn dan ooit. “Misschien krijgen we er nu meer van mee vanwege sociale media, maar de kijker heeft al dertig jaar een mening over onze serie.”

Door af te haken bij GTST geeft de kijker wel een signaal af. “En dat nemen we serieus, want de fans zijn ons kompas.”

Het Telegraaf-artikel ‘’GTST wordt weer simpel’’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen