GTST blijft vooralsnog te zien op RTL 4

Geplaatst op vr 05 jul 2019 om 10:45

Goede Tijden Slechte Tijden behoudt voorlopig zijn achtuurslot op RTL 4. De soapserie verhuist komend seizoen nog niet naar RTL 5 of Videoland. Dat zegt uitvoerend producent Rohan Gottschalk vandaag in De Telegraaf. De kijkcijfers van GTST zijn compleet ingestort en als die zich niet herstellen, dan is de soapserie zijn huidige prominente positie in het uitzendschema van RTL 4 niet meer waard. Er wordt al langer gespeculeerd over een degradatie van de soapserie.

Het is nu echter niet aan de orde, aldus Gottschalk. “Dat is een ding in de media, maar bij ons speelt dat absoluut niet. De kijkcijfers zijn weliswaar teruggelopen, maar we maken nog steeds bijna elke avond een van de best bekeken programma’s van RTL.”

Gottschalk ziet GTST niet naar Videoland verhuizen. “Ik weet zeker dat er een heleboel mensen heel erg boos zullen zijn als de serie van het ene op het andere moment op Videoland wordt weggezet, maar daar is ook helemaal geen sprake van. Volgend jaar bestaat GTST dertig jaar: een mijlpaal die we groots gaan vieren met de fans.”

De ingestorte kijkcijfers gaan gepaard met toenemende kritiek op de ongeloofwaardigheid van GTST. Er lijkt meer kritiek te zijn dan ooit. “Misschien krijgen we er nu meer van mee vanwege sociale media, maar de kijker heeft al dertig jaar een mening over onze serie.”

Door af te haken bij GTST geeft de kijker wel een signaal af. “En dat nemen we serieus, want de fans zijn ons kompas.”

Het Telegraaf-artikel ‘’GTST wordt weer simpel’’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
44 Reacties op “GTST blijft vooralsnog te zien op RTL 4”


 1. Sjeng

  Volgende cliffhanger: de hele crew raakt voor eeuwig verdwaald in de woestijn. Einde.

 2. Ron

  Is dat nieuws dan? Natuurlijk verhuist het niet naar RTL5 of Videoland. Dat is van een opportunisme, dat is totaal niet realistisch.
  Jammer dat er verder niet ingegaan wordt en niets concreets wordt gemeld, in deze serie quotes dan, hoe GTST de weg omhoog weer gaat vinden. Lana is er nu uit, nu die JoJo, Rover en Valentijn nog met hun irritante vlog-verhaallijntjes waar de doelgroep totaal niets mee heeft die nog lineair naar GTST kijken. Aysen en Zoey hadden er nog niet uit gehoeven, al is die Aysen tijdelijk even weg en Zoey voor onbepaalde tijd in ieder geval wat ik een tijdje geleden hier in de comments las. Ik hoop een gemeerderd aantal karakters wat evenwichtig is, dus oudere acteurs/karakters en iets jongere maar niet té jong wat volgend seizoen zijn intrede gaat maken.

 3. Rens

  Het lijkt wel een kinderserie met al die jonkies en hun puberprobleempjes en jaloezietjes. Daarom haken mensen af en de jeugd kijkt bijna alleen online.

 4. Ikke

  Gtst inleveren geeft ook niet zomaar nieuw succes.. Er moet dan een goed dagelijks programma terugkomen. RTL mag zich nog steeds in ze handjes knijpen dat dit programma na 30 jaar nog bestaat. Al 30 jaar om 20:00 uur

 5. Koekje

  Er zijn maar enkele positieve dingen te bedenken uit afgelopen seizoen. De verhaallijn over Marieke, de komst van Billy de Palma, Linda aan de drugs en de vragen die de cliffhanger heeft gecreëerd.

  Erg jammer dat Aysen Meerdijk heeft verlaten. Ze is altijd een sterk personage geweest.

 6. Ron

  Aysen schijnt er tijdelijk uit te zijn, zal wel 3 maanden zijn vanwege de flexwet of iets dergelijks. Of dat voor Zoey ook geld weet ik niet.

 7. Dennis

  ‘De kijkcijfers van GTST zijn compleet ingestort en als die zich niet herstellen, dan is de soapserie zijn huidige prominente positie in het uitzendschema van RTL 4 niet meer waard. Er wordt al langer gespeculeerd over een degradatie van de soapserie’.

  Ik hoef niet te weten wat de schrijver van dit artikel ervan vindt. Breng het nieuws nou eens objectief. Dat ‘gespeculeer over een degradatie van de soapserie’ komt van deze site.

  Op deze site bestaat de hoofdmoot uit speculeren, dingen opblazen. Doe eens normaal.

 8. Ikke

  @ron aysen is een half jaar weg.. Maar haar verdwijning komt volgend seizoen wel te sprake komen

 9. White Angel.

  Erg jammer als gtst zou stoppen, ik kijk al vanaf 1 oktober 1990, dus de allereerste aflevering, maar zoals het nu gaat is het echt nog nooit geweest, al die jonkies vind ik ook niks aan, maar ik ga het nog even aan kijken na de vakantie, en dan zien we maar hoe de verhaallijn word.

 10. Marc

  Ik hoop toch wel dat die Amir het niet red en dat stomme kind van een Jojo mag er nu ook uit nu ze volledig is neer gestort, en Lana is er gelukkig al uit (denk ik) En alsjeblieft al die puber verhaal lijntjes met dat vloggen enzo die valentijn ook eruit.
  Ik denk dat Zoey ook niet meer terugkomt.

 11. Pim

  Het word met de dag slechter, met al die pubers.

 12. Sjon

  Jos Budie moet regie gaan doen, groot vakman en geweldig in voorbereiding en uitvoering. Dominoday, Begrafenis André Hazes in de Arena etc. Is altijd op de achtergrond en doet gewoon zijn ding wat je als regisseur moet doen.

 13. Sjon

  Jos Budie is bedoeld voor Songfestival ;-)

 14. Marco

  Waar is het bericht gebleven over de verplaatste sportuitzendingen op de NPO dit weekend?

 15. Trudy

  Janine kan niet acteren en Ludo is de enige daar die het een beetje goed doet de rest is voor NPO3 kinder uur!!!Spangas is leuker

 16. E!

  Alle kijkcijfers worden minder dat is bij elk programma daar is verder niet zo heel veel aan te doenmaar om dan alles maar te stoppen of verhuizen vind ik vreemd

 17. Nicky

  Rens Pim Trudy je bent gewoon jaloers want je zou zelf ook nog graag een puber zijn

 18. west*

  Angshazen zijn het bij RTL , en een slap beleid om je hele groep medewerkers zo de afgrond in te jagen, Hoe ver wil je gaan voordat je de stekker er uit trekt? 350.000
  of minder, Het is voor de medewerkers van de soap een belediging om ze nog verder te laten doorgaan, als je smoel hebt en karakter dan stop je met de soap,en verzin je een andere soap , maar de angs is heel groot bij RTL Bang om te falen
  en vernieuwen doen ze ook niet,maar grijpen terug naar oude programmas. formules allemaal tekenen dat er een angst heerst en dat RTL verder afglijd
  Er zitten gewoon verkeerde mensen bij RTL, die nog in de jaren 90 leven
  denken dat oude successen de zender er boven op helpt, maar dat is een verkeerde gedachte ! RTL is over 5 jaar verleden tijd volgens de trendwatchers als er niets veranderd,en daar zou Talpa wel eens voordeel bij kunnen hebben, want zij investeren wel !

 19. Kijkcijfers

  Als het weer 750.000 – 900.000 is het prima. Als je kijkt na het imago van de zender en de soap. Dan vooral de zender.

  210 afleveringen is ook te veel en meer dubbelen afleveringen. Meteen bij de start twee afleveringen met 1x reklame om 20.25. Nieuwe leader in de oude style.

 20. Kijkcijfers

  Vond de aflevering van gister prima en misschien zelfs als een betere aflevering dan wat ik zag in preview van vandaag.

 21. Marco

  Dit bericht bedoel ik:

  Oranjedames-finale verplaatst van NPO 3 naar NPO 1
  Geplaatst op Fri 05 Jul 2019 om 10:00

  De NPO verplaatst de finale van het WK Vrouwenvoetbal van NPO 3 naar NPO 1, nu de Oranjedames zich hebben geplaatst voor de eindstrijd. Daardoor wijkt de Tour de France op die dag naar NPO 2. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Na de 1-0 overwinning op Zweden staat het Nederlands elftal tegen topfavoriet de Verenigde Staten. De wedstrijd begint zondag om 17.00 uur, maar al vanaf 16.00 uur zal NPO 1 een uitgebreide voorbeschouwing in Studio France uitzenden.

  Bovendien verzorgt de NOS vanavond op prime time een extra uitzending van Studio France, om 21.15 uur op NPO 1. “Naast presentator Sjoerd van Ramshorst en side-kick Suse van Kleef schuiven Daphne Koster, Ellen Hoog en Jan Smit aan.”

  Zaterdag is de troostfinale tussen Engeland en Zweden. De uitzending van de wedstrijd om de derde plaats is vanaf 16.25 uur te zien op NPO 1. De commentator is Frank Wielaard. “Voorafgaand zenden we vanaf 11.55 uur de start van de Tour de France uit. Om 16.12 uur gaan we met het wielrennen naar NPO 2, de finish wordt verwacht tussen 16.50 en 17.15 uur.”

  Zondag staat dus vanaf 16.00 uur de WK-finale met Oranje op het programma. “Liefhebbers van de Tour kunnen die dag om 14.20 uur al terecht op NPO 1, om 15.50 gaat het wielrennen verder op NPO 2. De finish van de ploegentijdrit is rond 16.45 uur.”

  Een overzicht:

  Vrijdag 5 juli
  NOS Studio France, 21.15 uur, NPO 1

  Zaterdag 6 juli
  NOS Tour de France, 11.55-16.20 uur, NPO 1, 16.12-17.30 uur, NPO 2
  NOS Studio France, 16.25 uur, NPO 1
  (17.00 uur Engeland – Zweden)

  Zondag 7 juli
  NOS Tour de France, 14.20-15.55 uur, NPO 1, 15.50-17.30 uur, NPO 2
  NOS Studio France, 16.00 uur, NPO 1
  (17.00 uur VS – Nederland)

  Alle uitzendingen zijn ook rechtstreeks te zien via de NOS-app en NOS.nl.

 22. Marco

  Oranjedames-finale verplaatst van NPO 3 naar NPO 1
  Geplaatst op Fri 05 Jul 2019 om 10:00

  De NPO verplaatst de finale van het WK Vrouwenvoetbal van NPO 3 naar NPO 1, nu de Oranjedames zich hebben geplaatst voor de eindstrijd. Daardoor wijkt de Tour de France op die dag naar NPO 2. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Na de 1-0 overwinning op Zweden staat het Nederlands elftal tegen topfavoriet de Verenigde Staten. De wedstrijd begint zondag om 17.00 uur, maar al vanaf 16.00 uur zal NPO 1 een uitgebreide voorbeschouwing in Studio France uitzenden.

  Bovendien verzorgt de NOS vanavond op prime time een extra uitzending van Studio France, om 21.15 uur op NPO 1. “Naast presentator Sjoerd van Ramshorst en side-kick Suse van Kleef schuiven Daphne Koster, Ellen Hoog en Jan Smit aan.”

  Zaterdag is de troostfinale tussen Engeland en Zweden. De uitzending van de wedstrijd om de derde plaats is vanaf 16.25 uur te zien op NPO 1. De commentator is Frank Wielaard. “Voorafgaand zenden we vanaf 11.55 uur de start van de Tour de France uit. Om 16.12 uur gaan we met het wielrennen naar NPO 2, de finish wordt verwacht tussen 16.50 en 17.15 uur.”

  Zondag staat dus vanaf 16.00 uur de WK-finale met Oranje op het programma. “Liefhebbers van de Tour kunnen die dag om 14.20 uur al terecht op NPO 1, om 15.50 gaat het wielrennen verder op NPO 2. De finish van de ploegentijdrit is rond 16.45 uur.”

  Een overzicht:

  Vrijdag 5 juli
  NOS Studio France, 21.15 uur, NPO 1

  Zaterdag 6 juli
  NOS Tour de France, 11.55-16.20 uur, NPO 1, 16.12-17.30 uur, NPO 2
  NOS Studio France, 16.25 uur, NPO 1
  (17.00 uur Engeland – Zweden)

  Zondag 7 juli
  NOS Tour de France, 14.20-15.55 uur, NPO 1, 15.50-17.30 uur, NPO 2
  NOS Studio France, 16.00 uur, NPO 1
  (17.00 uur VS – Nederland)

  Alle uitzendingen zijn ook rechtstreeks te zien via de NOS-app en NOS.nl.

 23. Henk

  als ze toch GTST gaan verhuizen, laten ze dan de prime time programmering om 20.00 starten. alles wat nieuw zal toch minder dan GTST scoren.

  dus bij wijze van spreken zo:

  20.00 chantal’s pjama party
  21.00 big music quiz
  22.00 rtl late night
  23.30

 24. Ron

  @Henk: dat gaat, voorlopig althans, toch niet gebeuren, dus het heeft niet zoveel zin en nu om hier nu over te gaan speculeren…

 25. gtstfites

  Lana is er al uit en Jojo gaat dood, dus dat zijn 2 pubers minder.
  Jop de Vries krijgt een vaste rol lijkt erop.

 26. Ron

  Dat is alvast een begin.

 27. Levi

  ”Er wordt al langer gespeculeerd over een degradatie van de soapserie.” Alleen door Mediacourant, geen enkel ander persoon of media heeft het hierover. Puur stoken

 28. Bart

  @Henk En dan nog eerder stoppen op een avond?
  @Ron Zou wel kunnen gebeuren als er sprake van zou zijn dat GTST naar RTL5 gaat verhuizen. Hier is echter geen sprake van en nooit geweest ook. Aysen gaat trouwens niet tijdelijk weg maar helemaal weg. Althans de actrice die haar nu speelt gaat het niet meer doen.

 29. Paolo

  Alles zit dus in het woordje , vooralsnog!.
  Nou ‘ Mark my words, het is slechts een kwestie van (korte tijd). Rtl4 hoopt nog wat jonge kijkers aan zich te binden.

  En dan even iets heel anders, waarom kijk ik gelijk heel anders tegen mensen aan wanneer ze dit braak programma kijken? En waarom kan ik niet prive mee verkeren..uit angst dat het gesprek dood loopt op geneuzel?

 30. MediaPrak

  Tja.. In vergelijking tot Art ben je al erg snel beter bekeken.

 31. Joop55

  Om even de hele kern van het probleem aan het licht te stellen: RTL heeft een indentiteitsprobleem , en dat werkt nou eenmaal nadelig, als Peter een baas is onderhandeld hij morgen nog met Endemol om de rek eruit te trekken.

 32. liefkleinhertje

  Met jouw politiek correcte geneuzel loopt een gesprek nogal snel dood Paolo of je nu wel of niet naar dit flut programma kijkt.

 33. Paolo

  @liefkleinhertje, Zie je reactie bij Mevr. Joosten en misschien ook mijn reactie!

 34. dirk

  Laten we eerlijk zijn, GTST is helemaal niks meer en een gedateerde ouwe serie geworden, de verhaallijnen zijn waardeloos en acteurs en actrices zoals Valentijn
  ( die is echt waardeloos) Jojo, Nina met de grote ogen en nog wat jong grut zijn toch het aanzien niet waard.
  Het is het niveau van een amateur dorpsamateur gezelschap geworden.

  Dat men dat nou niet ziet bij RTL geeft te denken.

  Wie interesseert het nou dat 2 slechte acteurs in die serie een “Blog b.v.”willen beginnen met kinderachtige foto toestellen. Nee wij kijken sinds gisteravond niet meer.Het 30 jaar oude ziekenzaaltje met luxaflex, het amateuristische optreden en uitvoeren van politie zaken is om te lachen. Dat eeuwige ondervraag- en cel zaaltje is uit de 18e eeuwen kwam ook voor in films van Roy Rogers .

  Meneer Gottschalk preekt voor eigen parochie, zijn boterham hangt er van af.
  Maar RTL en ook Veronica blinken uit in talloze herhalingen van soms 20 jaar oude films die al tig keer op TV zijn geweest. Ze hebben niet door dat het TV publiek veranderd!
  Advies: Netflix is DE oplossing.

 35. west*

  @ dirk, je praat over ‘niveau’ terwijl jouw niveau is om gtst te kijken en karakters en verhaallijnen te kennen. Jij mag niet eens over ‘niveau’ praten.

  Rtl heeft wat dat betreft geluk dat er genoet simpel volk is dat nog slim genoeg is om rtl 4 te vinden en te onthouden dat elke werkdag om 20:00 het weer begint. Als iedereen een hoger iq had dan een veldmuis keek niemand meer.

 36. Ron

  @B-art: onzin, als Aysen terug komt speelt Dilan haar weer gewoon.

 37. Bart

  @Ron Ze heeft in een interview gezegd dat ze met veel nieuwe dingen bezig is en dat ze dit niet langer kan combineren met GTST. Dat wijst er dan toch aardig dat ze er echt uit gaat he.

 38. Sjors

  GTST is veel te duur voor RTL5 en 400 duizend kijkers. Daarnaast: niets scoort meet tegenwoordig dus wat moeten ze dan neerzetten op dat tijdstip?

 39. -Bart

  @Ron Zeker geen onzin! Dilan heeft aangegeven helemaal te stoppen met GTST omdat ze het niet langer kan combineren met de andere dingen die ze doet. Dus ze gaat er niet zoals jij hierboven beweerd om 10:59u even tijdelijk uit.

 40. tim

  GTST for ever: tijd dat alle oude acteurs terugkeren!

 41. Lieke van Lexmond Lover

  Na Anouk Maas, zal ook Dilan Yurdakul de soap voorgoed verlaten.
  Tegenover RTL Boulevard bedankt ze alle kijkers: ” Ook alle mensen die het personage soms wat minder gezellig vonden.”

  “Ik kwam natuurlijk Meerdijk binnen als jonkie. Ik was amper 20 en inmiddels 27 jaar. Ik ben letterlijk opgegroeid in Meerdijk”, vertelt ze in GTST Hotline. “Het is tijd om de wijde wereld in te trekken, om de wijde wereld in te gaan. Ik heb heel lang geprobeerd om mijn andere plannen, mijn andere passies te combineren met GTST, maar dat gaat helaas niet meer. Voor nu wil ik alle fans en trouwe kijkers bedanken. Wie weet tot ziens!”

 42. west*

  Bedankt mocro girl voor het doden vab jan kooiman’s personage!

 43. Bart

  @tim Nou alle is wat overdreven maar een paar (oudere) acteurs voor vast terug in de serie zou heel goed zijn. Het personage Arnie, Nick en Charlie (kan Lieke prima naast het presentatie werk doen), Julian en Jessica, Robert, Amy, Sil, Hans van Houten met een nieuwe vrouw en 2 nieuwe kinderen. Mogelijkheden genoeg.

 44. ano@niem.nl

  IK ben afgehaakt toen het heel erg politiek gekleurd begon te worden, bij het linkse af waarbij geprobeerd werd de kijker een mening door de strot te douwen.

  Dan ben je klaar als soap. Daarnaast zijn al die nieuwe karakters nergens goed voor. De mensen willen vaste karakters en niet elke maand 10 nieuwe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.