Grote finale Love Island geen hit: 201.000 kijkers

De grote finale van de RTL 5-show Love Island wist zondagavond 201.000 kijkers te boeien. Daarmee is het de op drie na meest bekeken aflevering van de verleidingsshow. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Love Island werd de afgelopen zes weken dagelijks uitgezonden om half negen, op prime time dus. Op de meeste avonden keken er ruim 100.000 mensen en daarmee is het de grootste kijkcijferflop van deze zomer tot nu toe. De finale deed het niet veel beter.

Het programma is gewonnen door Denzel en Aleksandra. Zij werden door de kijkers thuis verkozen tot winnaars. “We hadden het echt niet verwacht. We gingen ervan uit dat Sebbie en Martin zouden winnen“, zegt Aleksandra, wijzend op het koppel dag al vanaf dag één een koppel vormde.

Ze hebben 25.000 euro gewonnen. Wat gaan ze daarmee doen? Denzel in het AD: “Over dat geldbedrag hebben we nog niet eens nagedacht. We hebben wel altijd gezegd dat we het leuk zouden vinden om met zijn tweeën op vakantie te gaan ergens naar een mooi plekje.”

Waar weten we nog niet. Maar dat is zeker iets wat we gaan doen. Voor de rest hebben we er nog niet over nagedacht, maar dat zal wel goed komen.”

Love Island keert volgend seizoen terug, maar vanwege de lage kijkcijfers op televisie alléén op Videoland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen