Georgina Verbaan woest: ‘Column om zeep geholpen’

Georgina Verbaan baalt er stevig van dat haar column om zeep is geholpen door de redactie van de Volkskrant. De laatste twee zinnen van haar stukje zijn zonder overleg aangepast. Dat vertelt de actrice op Twitter. Verbaan geeft haar volgers duidelijkheid. “Allrighty. De laatste twee zinnen van mijn column zijn aangepast en nu klopt er niks meer van en is het net alsof de kattenoppas in een schuur woont. Maar ík zat in een schuur en zij zat in mijn huisje“, zo vertelt de actrice.

Vervolgens laat Verbaan zien welke twee laatste zinnen ze écht voor ogen had. Maar waarom zijn ze eigenlijk aangepast? “Omdat ik te laat heb ingeleverd denk ik. Zal zijn dat ze in de haast een zin niet begrepen en er even snel iets begrijpelijks van dachten te maken. Meestal gaat dat nog heen en weer. Maar te laat. Mijn schuld.

Aldith Hunkar, voormalig verslaggever van de NOS, begrijpt haar pijn. Zij zegt: “Heel naar! Doet denken aan verslag voor Journaal ooit. De vertaling van een quote werd gemaakt tot het tegenovergestelde van wat de goede man zei. Ik had een etmaal onder erbarmelijke omstandigheden gefilmd in Mozambique. Alles voor niks. Jaren geleden, nog buikpijn van! Sterkte!

Verbaan daarop: “Oei, dat is naar zeg. Ja, dit is maar een stukje over een vakantie. Dus niet zo rampzalig. Maar toch. 🥴

Hunkar: “Het is allemaal even erg! Prutsers die jouw werk om zeep helpen. 💋

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen