‘Femke Halsema wijst Songfestival af vanwege homo’s’

Burgemeester Femke Halsema ziet af van de organisatie van het Eurovisie Songfestival, omdat ze bang is dat heel Europa dan te zien krijgt hoe homo-intolerant Amsterdam is geworden door de komst van immigranten. Dat stelt columnist Jan Dijkgraaf in zijn column Briefje van Jan. Halsema laat weten dat alle concertzalen vol zitten, maar volgens Dijkgraaf is dat niets meer dan een smoes. “Natuurlijk was er wat te regelen geweest. Amsterdam is de hóófdstad van dit land“, schrijft hij.

Er is volgens hem maar één reden waarom Amsterdam het Songfestival afwijst. “Homo’s. Ja, homo’s. De tijd dat Amsterdam de Gay Capital of the World was, ligt vele busladingen bontkraagjes achter ons.

Halsema zag al voor zich hoe ’tienduizenden nietsvermoedende homo’s hand in hand door de stad zouden gaan wandelen’, aldus Dijkgraaf. “Hoe al die buitenlandse cameraploegen en persfotografen die op zo’n event afkomen niet zouden wegkijken, zoals hun Nederlandse collega’s doen.”

En hoe de hele wereld zou zien wat een intolerante kutstad Amsterdam in werkelijkheid is geworden“, besluit hij zijn column.

Maastricht en Rotterdam lijken nu de grootste kanshebbers voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen