Expeditie Robinson verhuist van RTL 5 naar RTL 4

De hitshow Expeditie Robinson verhuist van RTL 5 naar vlaggenschip RTL 4. De nieuwe reeks gaat in première op zondag 1 september en telt zestien afleveringen. Dat blijkt uit het uitzendschema van RTL. Met deze stap vult RTL 4 het gat op dat Linda de Mol heeft achtergelaten met haar overstap naar SBS 6, waardoor haar zondagshows Miljoenenjacht en Weet Ik Veel niet kunnen worden uitgezonden. Het betekent ook een flinke klap voor RTL 5, dat hiermee zijn grootste tv-hit kwijtraakt.

De transfer van Expeditie Robinson naar RTL 4 past bij de geruchten dat Dennis Weening is ontslagen om Art Rooijakkers te bombarderen tot de nieuwe presentator. Na veel gelieg en gedraai koos Rooijakkers ervoor om zijn imagoschade te beperken en de presentatie te laten schieten.

Uiteindelijk heeft RTL 4 ervoor gekozen om Kaj Gorgels naast Nicolette Kluijver te zetten. Onder hun leiding zullen bekende Nederlanders weer proberen te overleven op een onbewoond eiland.

Expeditie Robinson zal elke zondag om 20.00 uur te zien zijn bij RTL 4 en wordt dan om 21.30 uur gevolgd door het laatste seizoen van de Linda de Mol-serie Familie Kruys.

De overige RTL 4-avonden zien er vanaf september als volgt uit:

  • Maandag: Ons Huis Vol Spullen en The Repair Shop
  • Dinsdag: Ver Van Huis en Dossier Van den Heuvel
  • Woensdag: Het Spijt Me en Je Kent Me Toch Schat?
  • Donderdag: Chantal’s Pyjama Party en The Big Music Quiz
  • Vrijdag: The Voice Senior (vanaf 27/9 The Masked Singer)
  • Zaterdag: Dancing With The Stars en Taboe

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen