Erik de Vogel: ‘GTST trekt nog steeds 2 miljoen kijkers’

Erik de Vogel denkt dat Goede Tijden Slechte Tijden nog steeds 2 miljoen kijkers trekt, als je de lineaire scores en de Videoland-scores bij elkaar optelt. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. GTST trekt op televisie nog maar zo’n 600 à 700 duizend kijkers per avond. Dat móet hoger als de soapserie wil overleven op het hoofdpodium van RTL. Volgens De Vogel valt het allemaal wel mee. Hij beweert dat er op Videoland meer mensen naar GTST kijken dan op de lineaire televisie.

De Vogel herkent zich niet in het beeld van ingestorte kijkcijfers. “Een hot item is nu de kijkcijfers, maar men kijkt tegenwoordig op zo veel diverse platformen. Elke kijker neemt elke dag nog wel zijn shot Goede Tijden Slechte Tijden, maar dan op het moment dat het hem uitkomt.”

Er kijken nog steeds evenveel mensen als vroeger, denkt hij. “Ik vraag me ook af als je het lineair kijken optelt bij alle andere platforms, dat je dan nog wel op dezelfde 2 miljoen komt als er een paar jaar geleden lineair keken.”

Het is volstrekt ongeloofwaardig dat er op Videoland meer mensen zouden kijken dan op de lineaire televisie. De kijkcijfers van Videoland worden ook niet meegenomen in de publieke kijkcijfermeting en zijn alleen bij RTL bekend.

Bovendien is er een hoop kritiek op GTST, omdat de verhaallijnen volstrekt ongeloofwaardig zouden zijn. “We doen al een aantal jaartjes mee natuurlijk en om de aantal jaar komt er zoiets. Dat wordt dan door iedereen nagesproken.”

Er zal ongetwijfeld wel een iets mindere periode zijn, maar wat nu ook altijd al is gebeurd is dat men bij de productie keihard werkt om daarop in te spelen.”

Lees ook: Historisch lage kijkcijfers voor zomercliffhanger GTST (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen