Domper voor SBS 6: kijker mijdt zomerse trouwshow

Tv-zenders houden de hand op de knip in de zomer: de kijker ligt bruin te bakken op het strand en de afstandsbediening ligt te verstoffen. Toch durfde SBS 6 het aan om vorige week een gloednieuwe serie te presenteren op de maandagavond: Trouwen in het Buitenland. Helaas voor de zender weet de kijker het niet te vinden. Na de 188.000 kijkers (4,4 procent) voor de première, wist de tweede aflevering gisterenavond een publiek van 220.000 kijkers (5,2 procent) te boeien.

Heel makkelijk was het dan ook niet voor Trouwen in het Buitenland, want de concurrentie was fors. MAX Vakantieman op NPO 1 en De Slimste Mens op NPO 2 trokken al tweederde van álle tv-kijkers op dat tijdstip.

De zo’n 1,5 miljoen kijkers die overbleven om half negen moesten verdeeld worden onder de acht andere toptienzenders én alle andere nichezenders. Ook concurrent RTL 4 deed het dan ook zeer mager om half negen met slechts 267.000 kijkers (9 procent) voor een herhaling van Van der Vorst Ziet Sterren, het programma van de baas.

Het trouwprogramma van SBS 6 vormt een uitzendavond met Beat the Box, waarin te zien is hoe gewone mensen in hun huiskamers bordspelletjes met elkaar spelen. Die titel deed het met 144.000 kijkers (3,4 procent) nóg slechter.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen