Cornald Maas: ‘Utrecht verdient Songfestival niet’

Er zijn nog vijf steden in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival: Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Maar als het aan Cornald Maas ligt, maakt Utrecht al geen kans meer. Dat laat hij blijken op Twitter. Maas is zwaar teleurgesteld hoe er in de stad gesproken wordt over het liedjesfestijn. Hij doelt op uitspraken van SP-gemeenteraadslid Tim Schipper. Net als GroenLinks en PvdA heeft zijn lokale partij geen zin om er geld aan uit te geven.

Schipper zegt in de media: “We hebben volgend jaar al de Vuelta en een onbekende post van in ieder geval miljoenen voor het herstel van de wal- en kluismuren. Ik heb geen zin om een bedrag van onbekende grootte uit te trekken voor dit feestje.

Een feestje?!?!!?!?! Maas, die naar verluidt alle winnaars van het liedjesfestijn op zijn rug getatoeëerd heeft, is woest. “De kans om je land (en stad), 44 jaar na de laatste overwinning, voor heel Europa zinnenprikkelend en grensverleggend op de kaart te zetten afdoen als een ‘feestje’: met zo’n verhaal verdien je het Songfestival ook niet. #utrecht.

Overigens is geen van de hallen van de Jaarbeurs in Utrecht 18 meter hoog. Daarmee voldoet de locatie niet aan de hoogte-eis, meldt het AD. “Van alle locaties die in beeld zijn, voldoen alleen de Gelredome (Arnhem), Ahoy (Rotterdam) en de Brabanthallen (Den Bosch) aan deze voorwaarde.”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen