‘BN’ers moeten zich schamen voor Holleeder-foto’s’

Bekende Nederlanders als Britt Dekker en Ruud de Wild moeten zich schamen dat ze tijdens de Willem Holleeder-hype op de foto zijn gegaan met de crimineel. Dat heeft oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting donderdag gezegd in Shownieuws. Holleeder was een paar jaar geleden helemaal hot: Twan Huys hees de crimineel op het schild en de sterren pronkten met gezamenlijke foto’s. Nu hij veroordeeld is tot levenslang hebben ze reden om zich rot te schamen, vindt Wilting.

Naast Britt Dekker en Ruud de Wild gingen ook onder meer Najib AmhaliPeter FaberMick HarrenLange Frans en Thijs Zeeman op de foto met Holleeder. “Ik denk dat de mensen die met hem op de foto zijn gegaan zich eigenlijk nu toch diep moeten schamen.

Wilting vond het altijd al onbenullig. “Ik denk dat ze er nu ontzettend veel spijt van hebben dat ze met deze man, die nu toch veroordeeld is voor betrokkenheid bij vijf liquidaties, dat ze daarmee zo graag op de foto wilden.”

Lange Frans heeft helemaal geen problemen met Holleeder, zei hij een paar maanden geleden nog: “Ben ik een fan? Natuurlijk ben ik een fan. Willem Holleeder is een beroepscrimineel, maar het is ook een heel gezellige gast met heel veel humor en met wie je een goed biertje kan drinken.”

Wilting: “Het is gewoon een crimineel die de meest verschrikkelijke dingen heeft uitgehaald. Hij heeft Heineken en Doderer ontvoerd. Na zijn straf is hij doorgegaan met criminele activiteiten, dus van een cultstatus mag absoluut geen sprake zijn.”

Koos van Plateringen heeft reacties gevraagd aan de betreffende BN’ers, maar die willen niet meewerken. “We hebben even een rondje gebeld, want het was een hele rits van mensen. Niemand heeft ons teruggebeld.”

Thijs Zeeman, onze collega van SBS, wilde wel met ons praten, maar dan alleen over het nieuws van vandaag en niet over dit fotomoment waar hij wel heel erg blij en trots op staat.”

Lees ook: Jan Roos vindt Thijs Zeeman een laffe hond (7 juni)

Foto: Ruud Baan

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen