BN’ers getuige van eigen begrafenis in SBS 6-show

SBS 6 kondigt voor de tweede dag op rij een programma aan dat in 2020 het levenslicht ziet. Ging het gisteren om een tv-show met honderdplussers, vandaag gaat het om een nieuw BN’er-programma. Dat heeft de zender laten weten. De nieuwe Talpa Producties-show Laat Je Niet Kisten! gaat elke aflevering over de ‘begrafenis’ van een andere bekende Nederlander. “Gelukkig is degene die herdacht wordt, gewoon nog springlevend achter de schermen aanwezig: hij krijgt alles mee.”

De presentator van dienst, waarvan de naam nu nog onbekend is, leidt deze unieke dienst die tot in de puntjes is voorbereid. “En wel door twee van de meest dierbare vrienden of familieleden van de BN’er. Zij hebben alles geregeld en uitgezocht: van de rouwkaart en de kist tot de aankleding, de muziek en de grafsteen met tekst.”

De BN’er zelf zit gedurende de dienst in een aparte ruimte van waaruit hij alles tot in detail kan zien en horen. “Wat vindt hij van de muziekkeuze? Hoe reageert hij op hetgeen er over hem gezegd wordt? Niet alleen in de speeches, maar ook na afloop tijdens de koffie en cake.”

Humor heeft een belangrijke rol in de show. “Er is plek voor de mooie en goede verhalen over hem, maar ook de lachwekkende verhalen en gênante anekdotes komen aan bod. Het mag dan een begrafenis zijn, er moet wél gelachen worden!

De diepere laag van het programma heeft te maken met zelfreflectie. “Gedurende de aflevering zien we wat deze ervaring met de BN’er doet. Komt hij tot nieuwe inzichten? Maakt hij binnenkort meer tijd vrij voor belangrijke dingen, zoals zijn gezin – of zijn vrienden? Of komt hij erachter dat hij helemaal niets anders had willen doen, dat hij al een geweldig leven heeft?

Laat Je Niet Kisten begint in 2020 op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen