3FM-dj vindt opbrengst Serious Request ondergeschikt

3FM-dj Sander Hoogendoorn vindt het belangrijker dat de tweede editie van de nieuwe radio-actie Serious Request: The Lifeline lekker klinkt dan wat de opbrengst is voor het goede doel. Dat zegt hij op NU.nl. Waar de 3FM-dj’s eerst in een Glazen Huis geld inzamelden, lopen de dj’s zich sinds vorig jaar het schompes voor een opbrengst die veel lager ligt. “Ik probeer niet zo sterk naar dat bedrag te kijken. Belangrijker vind ik hoe het heeft geklonken op de radio, hoe luisteraars werden betrokken.

Het gaat Hoogendoorn allemaal om wat hijzelf en zijn collega’s doen. “Het eindbedrag hoeft wat mij betreft niet per se hoger of lager te worden, maar de uitzendingen zelf moeten beter zijn“, legt Hoogendoorn uit. “Qua radio, televisie, internet en impact.”

Er is dit jaar gekozen voor één wandelroute door Nederland in plaats van meerdere. “We hebben dit jaar één route en één doel. Dat is al veel duidelijker. Op die manier gaan we sowieso meer impact hebben.

Zenderbaas Sharid Alles gaat ervan uit dat de opbrengst groeit. “Vorig jaar waren we hartstikke blij met die 1,4 miljoen euro. Zeker voor een eerste editie is dat een enorm bedrag. Het Glazen Huis haalde tijdens de eerste editie negen ton op. Ik ga ervan uit dat ook deze actie gaat groeien.”

Het artikel ‘3FM-dj Sander Hoogendoorn: ‘Serious Request moet beter dit jaar’ kunt u lezen op NU.nl.

Foto: BNNVARA, Kasper van Steveninck

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen