3FM-dj vindt opbrengst Serious Request ondergeschikt

Geplaatst op Thu 04 Jul 2019 om 15:45

3FM-dj Sander Hoogendoorn vindt het belangrijker dat de tweede editie van de nieuwe radio-actie Serious Request: The Lifeline lekker klinkt dan wat de opbrengst is voor het goede doel. Dat zegt hij op NU.nl. Waar de 3FM-dj’s eerst in een Glazen Huis geld inzamelden, lopen de dj’s zich sinds vorig jaar het schompes voor een opbrengst die veel lager ligt. “Ik probeer niet zo sterk naar dat bedrag te kijken. Belangrijker vind ik hoe het heeft geklonken op de radio, hoe luisteraars werden betrokken.

Het gaat Hoogendoorn allemaal om wat hijzelf en zijn collega’s doen. “Het eindbedrag hoeft wat mij betreft niet per se hoger of lager te worden, maar de uitzendingen zelf moeten beter zijn“, legt Hoogendoorn uit. “Qua radio, televisie, internet en impact.”

Er is dit jaar gekozen voor één wandelroute door Nederland in plaats van meerdere. “We hebben dit jaar één route en één doel. Dat is al veel duidelijker. Op die manier gaan we sowieso meer impact hebben.

Zenderbaas Sharid Alles gaat ervan uit dat de opbrengst groeit. “Vorig jaar waren we hartstikke blij met die 1,4 miljoen euro. Zeker voor een eerste editie is dat een enorm bedrag. Het Glazen Huis haalde tijdens de eerste editie negen ton op. Ik ga ervan uit dat ook deze actie gaat groeien.”

Het artikel ‘3FM-dj Sander Hoogendoorn: ‘Serious Request moet beter dit jaar’ kunt u lezen op NU.nl.

Foto: BNNVARA, Kasper van Steveninck
20 Reacties op “3FM-dj vindt opbrengst Serious Request ondergeschikt”


 1. valerie

  Oh ik dacht dat 3FM niet meer bestond ??

 2. n

  Laten we 3 miljoen uitgeven om 1 miljoen binnenhalen. Het gaat namelijk om de promotie van 3FM. Wat een idioot!

 3. Joost

  Op de foto: 1 van de vaandeldragers van 3FM.
  Niet zo gek dat men niet meer luistert.
  Overigens geef ik ook dit jaar weer 0 euro aan het negroïde goede doel.

 4. Bart

  Het moet volgens Sander impact hebben. Dan moeten er wel eerst heel veel mensen luisteren. Dat is niet het geval. 3FM doet er als radiozender niet meer toe. Serieus Request hoort al ruim 5 jaar op Radio 2 thuis.

  De NPO moet niet zo eigenwijs doen en gewoon de stekker uit 3FM trekken. Radio 5 naar de frequentie van 3FM en op het kavel van Radio 5 een kleine StuBru achtige zender maken. Klein en draaiende om de muziek en niet om de gene die de plaatjes opzet, de spelletjes, het bellen en de maatschappelijke relevantie. Dat laatste wil 3FM nu heel graag zijn maar dat zijn ze al jaren niet. De dj’s die er nu zitten kunnen de zender niet dragen. Men trekt aan een dood paard. Sharid Alles gaat daar zeker geen verandering in brengen. Nu als 3FM weer Serious Request beginnen is weer zonde van het geld.

 5. Lennart

  Ik wil geen onbekende djs zien wandelen

 6. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik dacht dat de actie juist bedacht was om geld op te halen voor het goede doel… maar kennelijk vindt 3FM de opbrengst niet belangrijk, dus dan geef ik dit jaar ook niks.

 7. Jos

  Sander is echt wel een fijne radiomaker. Interactie met co-host Noortje is ook geweldig.

 8. Ray

  Wanneer de opbrengst hoog is, doen ze het allemaal voor het goede doel. Nu is de opbrengst laag, en gaat het ineens om het maken van leuke radio.

 9. Gordijnen Gerrit

  Claimen integer te zijn, maar eigenlijk gaat het allemaal om de promotie van het radiostation. Dat is de publieke omroep.

 10. Sjors van Kempen

  3FM heeft de wond tegen, maar wat daar gemaakt en gedraaid wordt is 125x beter dan de rommel op Q Music en 538. Snap daarom de negativiteit rond de zender niet echt.

 11. Sjors van Kempen

  wond of wind: wat maakt het ook uit.

 12. henk

  Natuurlijk maakt het bedrag wel uit, want daar lopen de 3FM DJ`s toch voor?! Maar het probleem is, dat als een bedrag wordt genoemd, en het wordt niet gehaald, de zender verder in de penarie raakt. Jammer hoor. 3FM doet aan toffe muziek, al mogen ze wat mij betreft meer gouwe ouwe draaien. En nu ik toch bezig ben: een aantal grote DJ`s binnenhalen. want zo wordt het helaas niks met 3FM. Dat gun ik ze NIET

 13. Mediaatje

  Ze vinden zichzelf belangrijker dan het doel. Typerend.
  Bovendien moeten ze eens een volkomen Nederlands doel doen, reken maar dat het dan gaat lopen (letterlijk en figuurlijk).

 14. Erwin

  3fm? Daar luisterden we 10 jaar geleden naar toch? Rot op.

 15. Annoniemus

  Vage niet te controleren doelen , en gefingeerde opbrengsten , dat is 3FM ten voeten uit !!!!!!

 16. Kwakkie

  3FM is inhoudelijk best goed overeind gekrabbeld. Ik vrees alleen dat het een beetje te laat is. Het zal echt een strijd worden om de luisteraars weer terug te winnen. Het goede nieuws is in ieder geval dat ik niet meer naar die ouwe lullen zender Radio 2 hoef te luisteren voor een beetje fatsoenlijke muziek.

 17. Joop55

  Heel 3FM is ondergeschikt , start petitie voor Radio 5 op FM-band.

 18. Johannes

  Wel raar dat al die mensen hier die lopen te klagen over 3fm, wel naar dit bericht gaan. Als ik niet van macaroni houd dan ga ik toch ook niet klagen op een forum van macaroni liefhebbers dat het goor is. Raar volk hoor.

 19. RaymondVL

  Ondergeschikt? Lol!!! Toen er nog miljoenen werden opgebracht voor het salaris van de directeur van het Rode Kruis stonden de “dj’s” van 3FM zich nog net niet voor een spiegel af te r*kken zo geweldig voelden zij zich daarover omdat zij dat maar eventjes hadden gedaan. En nu er bijna geen luisteraar meer over is en Serious Request kunstmatig in leven wordt gehouden als een terminale patiënt zijn de opbrengsten ondergeschikt???

 20. Charles

  Dat gezeur over het salaris van de Directeur. Laat haar dat lekker verdienen. Er gaan ook miljoenen naar de mensen die het nodig hebben. Als je niks uitgeeft aan het rode kruis dan hoef je hier ook niet te zeuren..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.