‘Zonde dat M niet te zien is in juli en augustus’

Het is zonde dat Margriet van der Linden na deze week alweer stopt met haar talkshow M. Ze had prima door gekund in juli en augustus. Dat zegt tv-columnist een supporter vanaf het eerste uur Angela de Jong in het AD. Klein kondigde vorig jaar bij de lancering van M nog met trots aan dat het zevenuurslot in navolging van het elfuurslot, met Pauw en Jinek, voortaan geen zomerstop meer zou kennen. Daar is hij dit jaar op teruggekomen: zeven uur gaat een paar maanden op slot.

De Jong begrijpt dat het lastig is om in de zomermaanden een talkshow te vullen, al helemaal niet op een tijdstip waarop men liever op het terras zit. “En dan moet er natuurlijk ook gewoon bezuinigd worden.”

Toch is M wel heel erg gegroeid, vindt De Jong. “De pest is: M draait net zo lekker. Dat mag best weer eens een keertje gezegd. Het programma heeft zich knap herpakt en ontwikkeld sinds de moeizame start van vorig jaar.

De opiniediva van het AD gaat M de komende maanden missen. “Ik hoop dat niet alleen ik, maar inmiddels ook een paar omroepbaasjes balen van de beslissing om nu al te stoppen. Want in deze vorm had M juli en augustus heus prima doorgekomen.”

En nog belangrijker: een publieke omroep die zichzelf en zijn kijkers serieus neemt, investeert het hele jaar in een talkshow om 19 uur.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen