‘Zonde dat M niet te zien is in juli en augustus’

Geplaatst op do 27 jun 2019 om 8:30

Het is zonde dat Margriet van der Linden na deze week alweer stopt met haar talkshow M. Ze had prima door gekund in juli en augustus. Dat zegt tv-columnist een supporter vanaf het eerste uur Angela de Jong in het AD. Klein kondigde vorig jaar bij de lancering van M nog met trots aan dat het zevenuurslot in navolging van het elfuurslot, met Pauw en Jinek, voortaan geen zomerstop meer zou kennen. Daar is hij dit jaar op teruggekomen: zeven uur gaat een paar maanden op slot.

De Jong begrijpt dat het lastig is om in de zomermaanden een talkshow te vullen, al helemaal niet op een tijdstip waarop men liever op het terras zit. “En dan moet er natuurlijk ook gewoon bezuinigd worden.”

Toch is M wel heel erg gegroeid, vindt De Jong. “De pest is: M draait net zo lekker. Dat mag best weer eens een keertje gezegd. Het programma heeft zich knap herpakt en ontwikkeld sinds de moeizame start van vorig jaar.

De opiniediva van het AD gaat M de komende maanden missen. “Ik hoop dat niet alleen ik, maar inmiddels ook een paar omroepbaasjes balen van de beslissing om nu al te stoppen. Want in deze vorm had M juli en augustus heus prima doorgekomen.”

En nog belangrijker: een publieke omroep die zichzelf en zijn kijkers serieus neemt, investeert het hele jaar in een talkshow om 19 uur.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV
45 Reacties op “‘Zonde dat M niet te zien is in juli en augustus’”


 1. Henk

  Een ieder is vervangbaar!
  Ik zou gemeenschapsgeld-grootgraaier Van Nieuwkerk hoogstpersoonlijk zelf afleveren bij RTL. Met in wat extra koffers zijn enge sekte.

 2. Sjaak

  Waarom zonde? Te weinig linkse NPO propaganda in de zomer?

 3. Francien

  @Henk Ik ben het helemaal met je eens!Strik erom.

  Logisch dat M in komkommertijd stopt, wel jammer.

 4. Bobby Eden

  M heeft laten zien dat DWDD vervangbare televisie is (zeker in de huidige vorm). Klein wil voorkomen dat M nu DWDD gaat overwoekeren

 5. #NPO kijker#

  M en Jinek worden beide uitgezonden door KRO/NCRV en daar gaan ze ook op vakantie.

  Hamsterwang Angela gaat toch ook 4 weken op vakantie. Gun een ander ook wat, muts.

 6. Minder of Mirjam

  “Gun een ander ook wat“

  Aldus NPO Kijker.

  HAHAHAHAHHA

 7. Henk

  Francien, met een actieve redactie bestaat komkommertijd bestaat niet.

 8. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het weer TOTAAL EENS met wat TV Godin Angela de Jong hier schrijft. Waarom wordt er op het mediapark toch onvoldoende naar Haar geluisterd? Niemand heeft meer verstand van Televisie als TV Godin Angela de Jong.

  Ook nu weer durft zij te zeggen wat iedereen denkt maar niemand de ballen heeft om te zeggen. Zij is een powerwoman, TV Godin en Visionair in 1.

  Groot applaus en diepe buiging voor de nummer 1 van krantenland: Angela de Jong!

 9. Bears’den

  Alle linkse mensen zijn op vakantie dus de linkse M kan niet gevuld worden idd..
  Als ze ook wat mensen van rechts en het midden uitnodigen, krijg je een show best vol hoor.. Wij hebben hier misschien vakantie, maar de wereld draait gewoon door.. Slaat dus nergens op!

 10. Remi

  Drie minuten gekeken gisteren.
  Toen had ik alweer genoeg van het Baudet-bashen door die linkse kliek.

  Walgelijk.

 11. west*the one and the lonely

  @ Remi, toen dacht jij dat je wat beters kon doen met je tijd maar je kon niks bedenken zeker LOL

 12. Loes

  Ook Angela heeft recht op een fout. Deze is meteen het dubbele waard.

 13. Henk

  Er zijn toch een hoop rare mensen op deze site. Die juichen voor een buitenlandse leider die banen in Europa op het spel zet, die wil bepalen hoe wij ons geld moeten uitgeven en die onze pensioenen in gevaar brengt.

 14. Rick

  De linkse propaganda machine mag even 2 maanden op vakantie hoor. Even geen Trump, Baudet, witte mannelijke hetero’s en gas- & benzine afnemers bashen tussen 19 en 20.

 15. Biebie Sie

  Altijd lachen om rechtse huilies hier

 16. Satan

  M is echt een rukprogramma.

 17. Ex

  @Biebie Sie: Ze vinden het allemaal zo verschrikkelijk dat ze élke avond kijken om te kunnen zwelgen in hun verontwaardiging.

 18. Sjaak

  @Biebie Sie Thu 27 Jun 2019 om 9:24
  Altijd verbaseb over die linkse arroganten hier.

 19. Ex

  Zie, weer zo’n lachwekkend figuur om 9.42. Ze gedragen zich als clowns, maar als je lacht ben je arrogant… Gooi maar in m’n pet!

 20. RichardvdA

  Het is beter geworden dan de vorige serie, echter ik wordt zo moe van dat geposeerd van Margriet. Het is zo geforceerd een pose aannemen, ook in haar teksten. Daardoor kom je nooit écht tot de kern of tot een diep gesprek. Omdat de host van de show een zit te acteren. Zo jammer

 21. M. Acho

  Margriet maakt Libelle tv. Van vrouwen, door vrouwen, voor vrouwen en vooral een hoog holebi gehalte. Niets voor mij.

 22. A.M.

  Margriet met haar programma M, doet DWDD bijna vergeten! Top👍🏻

 23. Ron

  Helemaal eens met Angela, het is een blindlegger er in de TV loze maanden mee te stoppen en met Dynasties te komen. Ze is juist lekker op dreef en weet de maanden uitstekend te vullen met relevante items en gasten. Dan kunnen juli en augustus zodat het mooi aansluit met DWDD er ook nog wel bij.

 24. Monique

  ……..’aansluit met DWDD..’

  DWDDUH.
  Eng.
  Sleets.
  Graaier.
  Weg.

 25. Laurens

  Helemaal mee eens! Programma is erg gegroeid. Blijvertje!

 26. Cls

  Zal “M” erg missen. Het beste programma sinds jaren ergenis aan Mathijs van Nieuwkerk.

 27. Lieke van Lexmond Lover

  Gelukkig komt in juli Jinek weer terug

 28. Pim

  Gelukkig is het de laatste week, hopelijk komt er iets leuks voor in de plaats.

 29. o.p. lichter

  Het is precies tante sidonia .

 30. Fox Mulder

  GA EENS NAAR DE KAPPER!

 31. StefanV

  Van mij mag De Wereld Graait Door van de buis. Laat die Van Nieuwkerk maar naar de commerciëlen gaan. Dan kan M zijn plek innemen. Margriet van der Linden is prima in staat om een talkshow te presenteren. M staat nu stukken beter dan vorig seizoen.

 32. Roeptoeter

  Allemaal onzinnige meninkjes. DWDD heeft het dubbele (!) aantal kijkers en marktaandeel (heeft dus niets met zomer te maken) dan M. Angela schrijft “M draait net zo lekker.”. Hoezo? waar blijkt dat uit? Ze is steeds meer van DWDD gaan kopieren en nog heeft ze voor NPO 1 gewoon heel matige cijfers. En dan een mening die wel enig bewijs in zich heeft: ze kan (nog) niet interviewen en een programma leiden. enige coaching zou kunnen helpen. Het bewijs: minstens 600.000 kijker zijn op dit tijdslot verdwenen

 33. Bart

  @StefanV Eens!
  @Roeptoeter Een talkshow met een tafel, gasten, muziek, een host, filmpjes. Dan lijk je al gauw op de ander he. Zelfs DWDD was daar niet het eerste mee.

 34. Kweepeer

  Ja, echt jammer. Propaganda werkt namelijk het beste als deze voortdurend herhaald wordt.

 35. Cor

  Dat heb ik nou met Goedemorgen Nederland. Zo jammer dat dat bijna drie maanden niet op tv is. Steeds die saaie herhalingen.

 36. Johnny👀

  Zal die kerel missen als kiespijn.

 37. Jaap Aap

  Pottenkop die ons even moet wijzen dat homoseksualiteit helemaal in is. Net zo eng als MvN, en net zo’n achterlijk kapsel!

 38. Roeptoeter

  @Bart maar een boekenrubriek, een minuutje band, de weekafsluiting etc zijn allemaal rubriekjes die later zijn toegevoegd en zo uit het DWDD tekstboek komen

 39. Adrie

  Lilleke kaketoe!

 40. Bart

  @roeptoeter Oké toegegeven, dat is wel een beetje waar. Al is het ook wel zo dat in het eerste seizoen wanhopig is geprobeerd iets totaal anders neer te zetten en dat ook heel ver was doorgevoerd in het programma. Daardoor sloeg het niet aan. Persoonlijk vind ik 4 talkshows in de avond voor 1 zender wel erg veel. Dan reken ik de (event) sport talkshows nog niet eens mee. Beter gaan maken meer afleveringen van DWDD en zoeken ze daar gewoon een 2e presentator bij (dit kan ook gewoon Margriet zijn) en doen ze in december, de eerste 2 weken van januari en half juni t/m augustus gewoon iets anders op het tijdstip van 19.00u. In december/begin januari Het gevoel van de winter, Het Glazen huis live (nieuwe versie van Serious Request op Radio 2), De Top 2000 Stemweek en de Top 2000 a gogo en in de zomer Het gevoel van de zomer. Het gevoel van de winter/zomer is een bredere versie van Het gevoel van de 4Daagse.

 41. Roeptoeter

  @Bart eens zou een weg kunnen zijn

 42. Roeptoeter

  @ Bart eens. Zou een weg kunnen zijn. Ik geloof echter helemaal niet in Margriet. Ik ken teveel mensen om mij heen die haar niet zien zitten en zelfs heel vervelend als presentatrice vinden. En dat is van jong tot oud, en man en vrouw

 43. CarpetMuncher

  Vertrouw nooit een lesbische feminist.

 44. Jaap

  Ik weet niet wat het is maar M kan ik nooit uitzitten ik krijg de kriebels van de presentarisch. Heb ik niet bij Jinek of dwdd.

 45. Jaap

  De presentatrice die Jiniek een tijdje heeft vervangen was goed. Zeer goed moet ik zeggen daar kan M een puntje aan zuigen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.