Telegraaf vindt afstraffing NPO door Den Haag heerlijk

Geplaatst op ma 10 jun 2019 om 8:45

Anti-NPO-krant De Telegraaf vindt het echt super dat de publieke omroep zo wordt afgestraft door Hilversum. Dat laat de krant weten in een hoofdredactioneel commentaar. Niet alleen wil Den Haag nóg eens 20 miljoen euro bezuinigen op de NPO (de afschaffing van de Ster-reclame tot 20.00 uur wordt namelijk slechts deels gecompenseerd), óók wil de coalitie het NPO 3 van zenderbaas Suzanne Kunzeler lozen. De Telegraaf vindt het top. “Dit zijn logische maatregelen.

De Telegraaf vindt het sowieso oneerlijk dat de NPO zo veel belastinggeld krijgt. “Met die financiële steun concurreren de publieke omroepen keihard met gewone mediabedrijven bijvoorbeeld door het bieden van lagere reclametarieven. Dat is oneerlijk en dus is inperken van de reclame op de publieke zenders terecht.”

Die inperking van de reclame wordt echter niet geheel gecompenseerd, waardoor de NPO er wéér op achteruit gaat. Dat vindt De Telegraaf ook fijn. “Voor alle duidelijkheid: dat is geld van de belastingbetalers.”

De Telegraaf snapt niet dat de NPO hier tegen protesteert. “Natuurlijk is dat genereuze aanbod van de overheid niet voldoende voor de omroepbazen in Hilversum. De kabinetsplannen waren net bekend en het gehuil begon met teksten als ’rampzalig’.”

Die reactie is ‘flauwekul’, vindt de krant. “Voor de publieke omroep blijft er voldoende geld over om de wettelijk taak te vervullen. Dat kan bovendien gemakkelijk binnen twee zenders dus het inzetten van NPO 3 voor regionale omroepen is nuttig.”

Hopelijk luistert Den Haag niet naar het protest van de NPO, aldus de krant. “Het is te hopen dat het kabinet níet buigt en de rug recht houdt.”

Het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPOx
61 Reacties op “Telegraaf vindt afstraffing NPO door Den Haag heerlijk”


 1. west*

  wordt tijd dat deze krant eens afgestraft word
  waren zij niet fout in de WOII

 2. #NPO kijker#

  Telegraf en onderkruipsel Huisjes van WNL hebben de VVD bewerkt.

 3. Joop55

  Dit is pas de eerste stap in de ontmanteling van de NPO. Want er komen er nog veel meer totdat dit Mar xistische bolwerk van partijdigheid en leugens compleet is afgebroken.

 4. NPC

  @west*

  Net zo fout als de VARA.

 5. Yamilah

  Heeft Rob Geus het restaurant van Klein al getest?

 6. Rene

  Nu de telegraaf nog

 7. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Wordt de publieke omroep afgestraft door Hilversum? Ik dacht door “Den Haag”.

 8. #NPO kijker#

  Meer WNL zendtijd: Telegraaf met de bruinhemden van Baudet en de Shell en Unilever mannetjes van de VVD.

  De dictator TV is in de maak met dank aan onderkruipsel Huisjes van WNL.

 9. Mink Vaillant

  Telegraaf heeft gelijk. Anti-NPO is in dit geval anti-heilige huisjes.

 10. Dwight Power

  Lijkt mij een uitstekende en terechte conclusie van de Telegraaf. Ook al is die krant in bepaalde kringen niet bon ton in dit geval is het gezond verstand. Ook in onze buurlanden België en Duitsland komt de NPO prima terecht met twee zenders.

 11. Tsew

  Ik ben geen Telegraaf lezer, maar hier hebben ze wel een dikke punt!

  Laat die achterover leunende overbetaalde staats medewerkers maar eens werken voor hun geld en schop al die netniet “managers” en omroep” directeurtjes” eruit.

 12. #NPO kijker#

  Meer WNL zendtijd: Telegraf met de bruinhemden van Baudet en de Shell en Unilever mannetjes van de VVD.

  De dictator TV is in de maak met dank aan onderkruipsel Huisjes van WNL.

 13. Bart

  Aldus de krant die fout was in de WO2.

 14. Joop55

  #NPO kijker# kan zijn naam beter veranderen in #Calimero kijker#. Doe niet zo bang man en wees een vent.

 15. Tien, Jack. Ik zie het getal tien

  NPO is Mafia die de NL burger belastinggeld afperst.

 16. Dwight Power

  Dwight Power De door u geplaatste reactie wordt automatisch vastgehouden voor moderatie. In veel gevallen komt dat omdat een woord is gebruikt dat veelvuldig wordt gebruikt door mensen die de reactiemogelijkheid misbruiken. Uw reactie wordt zo snel mogelijk gemodereerd.
  Mon 10 Jun 2019 om 9:11

  Lijkt mij een uitstekende en terechte conclusie van de Telegraaf. Ook al is die krant in bepaalde kringen niet bon ton in dit geval is het gezond verstand. Ook in onze buurlanden België en Duitsland komt de NPO prima terecht met twee zenders.

  Dit wordt tegengehouden? Houdt liever al die seksueel getinte postings van iemand die mijn username gebruikt tegen bij de artikelen:
  – ‘Café Hendriks & Genee had op SBS 6 gemoeten’
  Geplaatst op Sun 09 Jun 2019 om 12:00
  – ‘Thank You For The Music nieuwe Ik Hou Van Holland’
  Geplaatst op Sat 08 Jun 2019 om 12:00

 17. Hakkie Holdert

  Zegt de Telegraaf die miljoenen Belgische staatssteun krijgt, maar 9% over abonnementsgeld van papieren abonnees hoeft te betalen t.o.v. 21% voor digitale mediabedrijven, bezorgers vanuit de bijstand geen vakantiegeld betaald, geen bezorgers in dienst neemt (schijnconstructie), met Mediahuis rommelt met de BTW, talloze miljoenen subsidies uit journalistieke fondsen krijgt, een rechtszaak naar oneigenlijke staatssteun voor kranten terugtrok enz.
  De onsfhankelijke Telegraaf

 18. Roel

  Zo fout wat links weer doet he…@West

  ALTIJD de oorlog erbij betrekken, dit waren andere tijden man! Kom op zeg.

  De VARA is ook allang niet meer een club voor de arbeiders.

 19. west*

  @ TIEN JACK Gelukkig maar dat de com zenders niets krijgen van u maandelijkse geld die u nmoet betalen aan de kabel !

 20. n

  http://www.villamedia.nl/artikel/kranten-krijgen-al-subsidie-van-europa

  http://www.ftm.nl/artikelen/btw-splitsing-van-de-persgroep?share=1

  Belastinggeld consumeren is helemaal Telegraaf.

 21. Don

  Ik heb totaal niets met dat krantje maar vind het wel mooi dat die NPO eens gestraft gaat worden! :-)

 22. Bart

  @Roel Nee is de VARA niet meer. Terwijl ze dit wel zouden moeten zijn. En dat BNN zich bij deze omroep heeft aangesloten slaat al helemaal nergens op.

 23. Henk

  Deels te wijten aan omroepen zelf. Ieder seizoen Lauren Verster in een vliegtuig en ieder seizoen weer een suf programma van Filemon.

 24. Henk

  Dankzij de blije mensen in Den Haag, die gesteund worden door onder andere dit sensatiekrantje, mag het gewone volk nu:
  – 40 miljoen extra betalen ter compensatie van de misgelopen advertentieopbrengsten,
  – een extra bijdrage aan de kabelmaatschappij gaan betalen voor de doortikte van de npo,
  – mindere programma’s qua kwaliteit kijken

  Leve deze regering en de commercie!

 25. LD

  @Henk En ieder seizoen weer de best bekeken zender.. dat dan weer wel

 26. Fedor

  Als NSВ’ers ergens blij om zijn, weet je dat de tegenovergestelde mening de juiste is.

 27. Talpa verpoedert NPO-KIJKERT

  NPO= graaiende linkse fascisten die het gepeupel indoctrineren.

 28. west*

  @ Henk Dank zij jou kabel geld elke maand , en al die andere mensen die betalen aan hun provider krijgen ook RTL .TALPA heel veel geld
  die profiteren dus ook van de burger

 29. v

  ttps://www.villamedia.nl/artikel/kranten-krijgen-al-subsidie-van-europa
  https://www.ftm.nl/artikelen/btw-splitsing-van-de-persgroep?share=1

  Aldus de staatssteun krant

 30. Mick

  De zenders zouden de kabelaars geld moeten betalen. Immers, zonder doorgifte geen zender. Een zender zou op de knieën dankbaar moeten zijn dat de kabelmaatachappij ze door wil geven.

 31. robb

  Het eens zo grote telegraaf wat zo langzamerhand een klein stadskrantje word kan het niet hebben dat de npo alsmaar groter wordende en populairder word

 32. 456

  De NPO kan voor doorgifte van haar zenders zoveel doorgiftevergoeding vragen aan de distributeurs als ze wil. Want het vreemde is dat deze distributeurs dat verplicht moeten betalen, hoe hoog het bedrag ook is. Hoe krom is dat!
  https://www.spreekbuis.nl/vodafoneziggo-wil-af-van-doorgiftevergoeding-aan-tv-zenders/

 33. Sven L.

  Natuurlijk trekt de Telegraaf correcte conclusies. Wel jammer dat het met zo’n venijnig ondertoontje wordt gebracht. Onnodig.

 34. Dickie Durex

  Sven L. is duidelijk van de laffe k(r)ant.

 35. Ronald

  NPO3 een regio zender maken, is zo slecht plan ! Of alle regionale zenders opheffen, dan kan het !

 36. Telegraaf was ook al in 40-45 fout daar kun je niets goeds van verwachen

  De krant van P V (f) V D. Heeft na jaren bashen het een beetje voor elkaar. De sprekende pop van de Mol en Bertelsmann blijft proberen de kijker in Nederland aan de bagger te krijgen en de geldgraaiende gekochte incrowd aan veel geld te helpen.

  Ernstig dat zo’n krant op basis van bewezen historische fouten nog steeds mag blijven bestaan. Misschien dat er een stroming moet opstaan om deze blijkbaar foute krant langzaam failliet te laten gaan.

 37. Wim

  Dat zegt een krant die in ’45 met de Duitsers !!!!!!!!!!

 38. Zomaar

  Wij bij de Telegraaf kijken uitsluitend naar ZDF, ARD en WDR.

 39. Logisch

  Ik begrijp alle felle reacties wel op deze site . Het gast tenslotte om de boterham van velen. Met allerhande slecht onderbouwde argumenten en een totaal gebrek aan wil om in alternatieven te denken, probeert met zijn punt te maken. Ja ja, de hele wereld veranderd in rap tempo maar de NPO moet helemaal hetzelfde blijven.. Iedereen die wel eens zaken heeft gedaan weer hoe vreselijk inefficiënt deze club is. Allee wordt over tig lagen en tig mensen gelegd om een beslissing te nemen. Uiteindelijk blijf je maar wachten op een antwoord. En als je dat dan hebt krijg je te horen dat de beslissing pas in het volgende half jaar valt.. ik heb niks tegen drie netten maar wel iets tegen dus bureaucratische jungle van de NPO. Het feit dat het budget van de NPO bijna twee keer zo groot is als dat van RTL en Talpa bij elkaar spreekt boekdelen. Dit kan heel veel goedkoper zonder dat het ten koste gaat van de programna’s!!!

 40. Sven L.

  @Dickie Durex; nee hoor. Integendeel.

  Ik zeg alleen dat de Telegraaf wel degelijk gelijk heeft. Dat ze het vervolgens met een venijnige ondertoon in de krant zetten vind ik dan weer onnodig. Er zijn heel veel mensen die nu voor hun baan vrezen, dat begrijp ik. Maar dat is geen reden om af te zien van de hervormingen.

 41. Pakalu Papito

  Ocherm. Het NSB-vodje heeft ook weer een mening hoor :D

 42. Sjaak

  Voor een klein land als Nederland, waarom niet 1 staatszender in plaats van 3? Daar kan je propaganda als Postbus 51 uitzenden. Laat de rest maar aan de commercielen, die fossielen in Hilversum hoeven niet van mijn belastinggeld betaald te worden.

 43. Henk

  @west en nog wat anderen. Ik plaatste het volgende… Dankzij de blije mensen in Den Haag, die gesteund worden door onder andere dit sensatiekrantje, mag het gewone volk nu:
  – 40 miljoen extra betalen ter compensatie van de misgelopen advertentieopbrengsten,
  – een extra bijdrage aan de kabelmaatschappij gaan betalen voor de doortikte van de npo,
  – mindere programma’s qua kwaliteit kijken

  Leve deze regering en de commercie!

  Hiermee doel ik op de waanzin van het ministerie en de commerciëlen die een mening moeten geven over de Npo. Ik ben juist voor handhaving van hoe het nu is!! Het is belachelijk dat deze regering zomaar even 40 miljoen van de burgers pikt. Ze maken zoveel blunders daar!

 44. Mike

  @Ronald,

  Met Regio 3 ipv NPO3 zal waarschijnlijk de regiozenders verdwijnen. Overbodig namelijk om gelijktijdig uit te zenden op eigen zender en Regio 3.
  Hiermee wordt ook veel geld bespaard.

  Je kan dan alleen in Brabant niet RTV Oost enzo kijken meer. Misschien dat er dan ook een op Regio 3 een programma komt moet nieuws uit de diverse regio’s buiten je regio zender om. In mijn geval Omroep Brabant.

 45. aammehoela

  Een hele dikke middenvinger voor deze hele foute krant De Telegraaf of beter gezegd De Televaag. Zij willen het volk dom houden en dus geen NPO, maar bagger-tv op de CO. Het feit dat deze CO-bagger steeds minder bekeken wordt komt echt niet enkel door al die vreselijke en walgelijke reclames tussen de programma’s door. Het zijn bijna allemaal afgezaagde programma’s of goedkope nagemaakte shows afkomstig van oude formats. Neen, de NPO wordt afgestraft door het “domme rechts” volkje. Die snappen het niet. Die denken enkel aan hun eigen belang en niet aan het algemeen belang. Walgelijk stuk riooljournalistiek van de Telegraaf. Dit ondanks het feit dat journalisten regelmatig mogen aanschuiven bij Pauw en Jinek. Want dat gezwets over linkse NPO is allang achterhaald. Enkel DWDD is af en toe links te noemen.

 46. aammehoela

  Beetje boze reactie op deze krant, de Televaag mag blijkbaar niet op deze site.

 47. aammehoela

  Het is en blijft zo doorzichtig en goedkoop wat deze rioolkrant De Telegraaf hier weer neerzet. Dat de kijkcijfers geheel wat anders aanwijzen hebben ze het niet over. De kijker straft de bagger van de CO af. Een zeer korte samenvatting van de gecensureerde versie die blijkbaar niet mag.

 48. Bart

  @Ronald Als de regiozenders een plek op NPO3 krijgen (Regio3 dan zullen natuurlijk de 13 kanalen waarop ze nu uitzenden verdwijnen. Anders heeft het allemaal geen zin gehad die bezuinigingen he.

 49. aammehoela

  Het is en blijft zo doorzichtig en goedkoop wat deze …..krant De Telegraaf hier weer neerzet. Dat de kijkcijfers geheel wat anders aanwijzen hebben ze het niet over. De kijker straft de bagg er van de CO af. Een zeer korte samenvatting van de gecensureerde versie die blijkbaar niet mag.

 50. Bart

  @Mike Dat programma bestaat al en heet Regioned. Dit zal dan ook komen in het regiovenster op Regio3.

 51. aammehoela

  Het is en blijft zo doorzichtig en goedkoop wat de Telegraaf hier weer neerzet. Het is toch te triest voor woorden dat andere feiten bewust worden weggelaten. Namelijk het feit dat de NPO Europees gezien het minst kost voor de belastingbetaler. In Engeland, Belgie en Duitsland zijn ze veel meer geld kwijt per persoon. Zeer kwalijke journalistiek met veelal kulargumenten. Maar wat kun je anders verwachten van een krant met belangen bij SBS 6, de flopzender.

 52. aammehoela

  Zegt de Telegraaf die miljoenen Belgische staatssteun krijgt, maar 9% over abonnementsgeld van papieren abonnees hoeft te betalen t.o.v. 21% voor digitale mediabedrijven, bezorgers vanuit de bijstand geen vakantiegeld betaald, geen bezorgers in dienst neemt (schijnconstructie), met Mediahuis rommelt met de BTW, talloze miljoenen subsidies uit journalistieke fondsen krijgt, een rechtszaak naar oneigenlijke staatssteun voor kranten terugtrok enz.
  De onsm(h)a(n)kelijke Telegraaf
  Even overgenomen.

 53. toxilogic

  Het blijft een ranzig clubje De Telegraaf, maar ja een aanzienlijk deel van de bevolking is dom en die willen graag bevestigd worden in hun ongefundeerde mening. Dat ze daarbij een speelbal zijn van een kleine groep extreem foute mensen, snappen ze gewoonweg niet.

 54. X

  @Henk 15.55: Geheel eens!
  Waarom regiozenders op 3? Deze zender is juist een kweekvijver voor jong talent en nieuwe progamma’s, die heel succesvol kunnen worden.
  Natuurlijk zitten er flops tussen maar men probeert wel steeds wat nieuws, itt rtl en talpa. En wat daar allemaal flopt, daar lusten de honden geen brood van.

 55. Ad

  @Logisch
  Het moet inderdaad niet om werkgelegenheid gaan, maar gewoon bijdetijdse producten leveren op (alleen) radio en televisie, gebruikmakend van goede technologie. En ja, dat kost banen, de publieken zijn heus niet anders dan andere bedrijven waar vernieuwing,modernisering en efficiënter werken bijdragen aan een beter product. Het meest verwonderlijke is dat de politiek juist op die gebieden waar zij de middelen voor beschikbaar stellen, vervolgens aan de deur worden gezet en er kennelijk niet meer iets van mogen vinden. Onafhankelijkheid is een groot goed, maar dat ontslaat je niet van je verantwoordelijkheid richting de politiek.

 56. Anoniem

  @X:

  Ik heb geen belang bij kweekvijver tv , pleur op. Zend meteen goede kwaliteitsprogramma’s uit of doe NPO3 weg. Mijn belastinggeld kan wel beter besteed worden dan aan linkse frobeltv. Die zgn.getalenteerde interessantdoenerige politiek correcte prutsers moet eerst eens geleerd worden hoe je een echt goed programma maakt voordat ze op het scherm komen.Wij hebben geen behoefte aan programma’s als Pottenbakken met asylzoekers etc etc.

 57. Anoniem

  Hoewel, ik begrijp dat het een lastige combinatie is: de NPO en kwaliteits tv
  Het beste is denk ik om maar meteen heel de NPO op te heffen, het zijn toch alleen maar zeikprogramma’s.

 58. Anoniem

  En voor alle telegraafhaters met hun belachelijke opmerkingen over de oorlog: NPO en NSB scheelt maar twee letters, het is vast hetzelfde……

 59. Cayenne

  Laten we om te beginnen de stekker uit WNL trekken, dan is die 20 miljoen zo gevonden!

 60. Joris Agema

  Telegraaf scoort beetje makkelijk (what is new). Maar zij hebben natuurlijk wel een punt rond het dubbele karakter van NPO. Publieke omroep moet gewoon heel goed plan en visie hebben over hun eigen rol versus de commerciëlen. Maar dat plan en die visie zijn er helaas niet. Het is elke keer weer een korte termijn budget discussie en redden wat er te redden valt. Dan grijpt de politiek op een gegeven moment in. Dat gebeurt nu.

 61. StefanV

  De Telegraaf en anderen hebben een bizarre obsessie met het aantal publieke tv-kanalen in Nederland. Al sinds 1988 zijn dat er drie; Nederland is sindsdien met miljoenen inwoners gegroeid. En als je kijkt naar de aantallen in andere landen, dan loopt Nederland echt niet uit de pas met drie zenders.

  Bovendien zit het grote geld ook niet in het aantal tv-zenders: kijk maar naar RTL en SBS, die herhaalkanalen als RTL8 en SBS9 in de lucht houden terwijl er bijna geen hond naar kijkt. Het aantal zenders van de NPO moet zijn afgestemd op het vervullen van de wettelijke taak.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.