Telegraaf vindt afstraffing NPO door Den Haag heerlijk

Anti-NPO-krant De Telegraaf vindt het echt super dat de publieke omroep zo wordt afgestraft door Hilversum. Dat laat de krant weten in een hoofdredactioneel commentaar. Niet alleen wil Den Haag nóg eens 20 miljoen euro bezuinigen op de NPO (de afschaffing van de Ster-reclame tot 20.00 uur wordt namelijk slechts deels gecompenseerd), óók wil de coalitie het NPO 3 van zenderbaas Suzanne Kunzeler lozen. De Telegraaf vindt het top. “Dit zijn logische maatregelen.

De Telegraaf vindt het sowieso oneerlijk dat de NPO zo veel belastinggeld krijgt. “Met die financiële steun concurreren de publieke omroepen keihard met gewone mediabedrijven bijvoorbeeld door het bieden van lagere reclametarieven. Dat is oneerlijk en dus is inperken van de reclame op de publieke zenders terecht.”

Die inperking van de reclame wordt echter niet geheel gecompenseerd, waardoor de NPO er wéér op achteruit gaat. Dat vindt De Telegraaf ook fijn. “Voor alle duidelijkheid: dat is geld van de belastingbetalers.”

De Telegraaf snapt niet dat de NPO hier tegen protesteert. “Natuurlijk is dat genereuze aanbod van de overheid niet voldoende voor de omroepbazen in Hilversum. De kabinetsplannen waren net bekend en het gehuil begon met teksten als ’rampzalig’.”

Die reactie is ‘flauwekul’, vindt de krant. “Voor de publieke omroep blijft er voldoende geld over om de wettelijk taak te vervullen. Dat kan bovendien gemakkelijk binnen twee zenders dus het inzetten van NPO 3 voor regionale omroepen is nuttig.”

Hopelijk luistert Den Haag niet naar het protest van de NPO, aldus de krant. “Het is te hopen dat het kabinet níet buigt en de rug recht houdt.”

Het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPOx

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen