Ruud de Wild wint prijs met podcast 30 Minuten Rauw

De populaire podcastserie 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild heeft de Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie Kunst, Cultuur & Muziek. Dat bleek donderdagavond tijdens de uitreiking door organisator BNR. De Wild stelt in zijn podcast dertig minuten lang vragen aan BN’ers als Albert Verlinde en Rob Jetten. Hij is blij met de prijs. “Ik ben heel erg blij met deze Dutch Podcast Award. Een oprecht gesprek zonder grenzen en meningen, maar pure interesse. Het mooiste dat er is.”

De Dutch Podcast Awards is een initiatief van BNR. Het doel is om alle podcastmakers van Nederland een groter podium te geven en speelt in op de populariteit van de podcast. Er zijn prijzen uitgereikt in twaalf categorieën.

De podcast De Brand In Het Landhuis van omroep NTR is tot Beste Podcast van Nederland 2019 gekroond. Juryvoorzitter Michiel Veenstra: “Dit is de eerste true-crime podcast van Nederland en daarmee hebben de NTR en maker Simon Heijmans meteen de toon gezet.”

Het meeslepende verhaal en de manier waarop Simon dat vertelt laat je als luisteraar niet los. Je wordt meegezogen in een bijzonder, waargebeurd verhaal, waarbij elke aflevering een cliffhanger bevat. In het buitenland is dit genre al een groot succes. In Nederland heeft De Brand In Het Landhuis een belangrijke rol in het populair maken van de podcast, ook buiten de bubble van de podcastcommunity van het eerste uur. En dat is een grote verdienste.

De Podcast Awards is grotendeels een publieksprijs: de publieksstemmen tellen mee voor 70 procent en die van de vakjury voor 30 procent. Het is de tweede keer dat het prijzenfestijn werd georganiseerd.

Meer informatie vindt u op Podcastawards.nl.

Foto: NPO Radio 2

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen