‘Radiozenders NPO worden níet reclamevrij’

De radiozenders van de NPO worden in tegenstelling tot de tv-zenders en de online kanalen níet reclamevrij tot 20.00 uur. Daar blijft alles bij het oude. Dat melden Haagse bronnen aan de omroep. Het uitlekken van het plan van de coalitiepartijen om de NPO grotendeels reclamevrij te maken deed gisteren flink wat stof opwaaien. Er werd alleen niets gezegd over de radiozenders. Daarom heeft de NOS navraag gedaan bij zijn Haagse bronnen. “Naar verluidt blijft op de radio alles bij het oude.

Mediajournalist Maarten Hafkamp heeft hierover ook contact gezocht met Den Haag. “Even gecheckt bij de woordvoerder van Slob. Op radio kan hij nog niet ingaan. Dat wordt in de loop van de maand duidelijk als de minister zijn mediabrief presenteert.

Dezelfde woordvoerder bevestigt wél de plannen om de tv-zenders van de NPO en de online kanalen reclamevrij te maken tot 20.00 uur. Het lijkt er dus op dat dat niet voor radio gaat gelden.

3FM-dj Rámon Verkoeijen vindt het schrappen van tv-reclame in elk geval een goed plan. “Dat is wel lekker! Ruimte voor nog meer programma’s. Nu met z’n allen gewoon even iets meer betalen aan de NPO en we kunnen blijven genieten van kwaliteit. Ik zie een Klusjesmannen-comeback!!

Lees ook:
NPO wil reclamevrij en af van dure ledencampagnes (18 januari)
Adverteerders willen geen reclamevrije publieke omroep (20 januari)
Telegraaf op voorpagina: ‘Coalitie wil reclamevrije NPO’ (16 februari)
STER fel tegen afschaffen reclame: ‘Ondoordacht’ (20 februari)
Shula Rijxman trekt verzoek voor reclamevrije NPO in (17 maart)
‘Coalitie wil NPO reclamevrij tot acht uur ‘s avonds’ (21 mei)
NPO 1, 2 en 3 worden reclamevrij tot 20.00 uur (5 juni)
NPO vindt plan voor reclamevrij tot 20.00 uur onzalig (5 juni)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen