Jaïr Ferwerda wil nog jaren door met Eva Jinek

Jaïr Ferwerda debuteert vanavond met een soloprogramma op NPO 1, maar heeft niet de ambitie om op termijn alléén nog maar soloprojecten te gaan doen. Als het aan hem ligt, blijft hij nog jaren zijn relatief bescheiden rol vervullen in de talkshow van Eva Jinek. Dat vertelt de interviewer, die gisteren nog bij Pauw zat, in het AD. Hoe lang zou hij Jinek nog willen doen? “Oh, nog jaren. Ik houd van die druk. Het is ontzettend hard werken, je bent er dagelijks van vroeg tot ’s avonds laat mee bezig.

Ferwerda monteert het ook zelf. “Na drie maanden ben ik altijd bekaf.”

Zijn die drie maanden funest voor zijn gezinsleven? “Ik heb twee dochters van 4 en 8 jaar oud. Ja, deze baan neemt veel tijd in beslag, maar ik breng de lieve schatten altijd naar school en zie ze in de weekeinden. Ik ben echt niet de man die op zondag het vlees komt snijden.

Tot slot: zijn er ook andere omroepen die aan hem trekken? “Om dat nou over jezelf te zeggen… Ja, ik word wel voor dingen gevraagd. Maar het moet een beetje functioneel zijn. En ze vragen veel tijd en die heb ik simpelweg niet.

Het AD-interview met Jaïr Ferwerda kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen