Giel Beelen zet vraagtekens bij luistercijfermeting

Geplaatst op Sun 23 Jun 2019 om 10:45

Nu Giel Beelen een beetje over zijn hoogtepunt heen is en lang niet meer zo veel luisteraars heeft als voorheen, zet hij vraagtekens bij de luistercijfermeting. Die is erg ouderwets. Dat heeft de Radio Veronica-ster gezegd in The Friday Move op BNR. Beelen zet er zijn vraagtekens bij. “Het zijn nog net geen boekjes meer. Het is wel online, dat vinden ze al heel hip. Maar dan moet je met terugwerkende kracht aangeven: ja, volgens mij was ik toen dat aan het luisteren en volgens mij toen dat.”

De luistercijfers geven hooguit een indicatie, aldus Beelen. “Het zal wel representatief zijn, maar we hebben het er maar mee te doen. Ik vind het ook flauw om het af te zeiken, want het verschil zal hem zitten in twee procent, maar voor ons als Veronica-mensen is dat wel een verdubbeling.

Als Beelen wordt gevraagd waar het is mis gegaan met zijn carrière, geeft hij aan niet boos te zijn over die vraag. “Nee hoor, helemaal niet, ik snap wel wat je zegt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf eigenlijk destijds echt honderd procent zeker wist dat ik zou gaan stoppen met radio, omdat ik het zelf niet meer luisterde.”

Eigenlijk wilde Beelen iets heel anders gaan doen toen hij wegging bij 3FM. “Het is gewoon een verandering van mediagebruik, maar op het moment dat ik mijn laatste uitzending bij 3FM had, dacht ik: ja kut, wel allemaal leuk dat online, maar ik ga er nog geen geld mee verdienen, dus laat ik toch nog even een appje sturen naar degene die me ooit benaderd heeft voor Veronica, Dave Minneboo.”

Inmiddels zou Radio Veronica niet meer zo blij zijn met zijn dure aanwinst. Ook Beelen heeft de geruchten gehoord dat de zender van hem af zou willen.

Foto: Radio Veronica
48 Reacties op “Giel Beelen zet vraagtekens bij luistercijfermeting”


 1. DENK-na

  De bekende Jensen-syndroom.

 2. Flexi

  Realistisch wereldbeeld. Mensen die kunnen relativeren en zelfreflectie tonen zijn veel aangenamer dan mensen die dan niet kunnen.

 3. Woltertje

  Interview uitmelken. Veronica ster????

 4. Alie

  Toen zijn luistercijfers nog goed waren hoorde je Giel niet over het luister onderzoek. Je ziet het vaak bij programma makers wiens programma’s niet meer scoren; ze zoeken de schuld altijd bij een ander. Deze keer ligt het weer aan het luisteronderzoek. Feit is dat vanaf dag 1 zijn programma niet aanslaat en er veel kritiek is op zijn flauwe ‘stunts’. Misschien is zijn tijd gewoon wel voorbij?

 5. oijoepio

  Het is toch altijd frappant dat zolang de luister- of kijkcijfers van iemand goed zijn ze wel kloppen. Giel heeft een dag (gisteren) iets verstandigs gezegd en vervalt nu weer in gewauwel.

 6. MC Ho en Ltd.

  Nouja, hij heeft tenminste nog zelfreflectie. Dat is in dat mediawereldje al heel wat.

 7. Jean Paul

  @Alie,

  Giel zoekt helemaal geen schuld. Hij constateert gewoon en zegt in een adem door dat hij niet moet zeiken.

  Net de Friday Move teruggeluisterd en hij zegt bijna alleen maar nuchtere en verstandige dingen. En praat niemand naar de mond. Wilfred Genee is trouwens ook goed zeg, razendscherp.

 8. b

  Hij zegt realistische dingen. Kan er geen onzin in ontdekken. Hij geeft alleen niet toe of indirect dat zijn vlogs van 3FM ook niet scoorden.

 9. NatteNel

  Je bent 1 grote flop man hou toch op.

 10. Bart

  Het is zeker waar dat die cijfers de luister/kijkcijfers op een te ouderwetse manier gemeten worden. Toch zullen de cijfers van Giel bij een andere meting niet heel verschillen met nu. Dit komt door de zender Veronica zelf die een totaal verkeerd profiel heeft en in het zelfde vaarwater als Radio 10 zit en door Giel zelf. Die zoals in de tekst al staat aangegeven over zijn hoogtepunt heen is. Hij zit daar een slap aftreksel te doen van zijn show jaren geleden. Verder is het een verkeerde gedacht dat Giel toen heel populair was. Nee dat waren de dj’s om hem heen. Die mist Giel nu allemaal en dan valt hij door de mand.

 11. Henk

  Maak van Veronica weer een publieke omroep en zet haar op 3 fm!! Hitradio!!

 12. Ron

  @Bart: bron?

 13. Bart

  @Ron Geen maar bron maar (feiten) kennis.

 14. Ron

  @Bart: zonder bronvermelding neem ik je loze kreten betreffende de cijfers van Giel natuurlijk niet serieus.

 15. Bart

  @Hebk Terug naar het publieke bestel is voor nu geen goed idee meer. Dat hadden ze dan eerder moeten doen. Wel vind ik dat Veronica werd een brede zender zou moeten worden. Op tv jong snel en wild gericht op de hele familie op het kanaal van SBS6 met daaraan gekoppeld een radiozender met de zelfde naam en met hitradio.

 16. Bart

  @Ron Dat hoef je ook helemaal niet te doen. Ik heb gelijk!

 17. Henk

  @ Bart
  Warrig betoog (12:29)
  Hou maar op.

 18. Duterte

  Henk, laffe kenkеrhond!

 19. MediaPrak

  Hij had, net als zijn grote voorbeeld, Felix Meurders, op z’n 40e moeten stoppen met DJ zijn op een ‘popstation’. 2 jaartjes rust nemen en daarna ‘presentator’ worden bij RadioNH.

 20. Bart

  @Henk 12:34 Maar wel zoals het is. Dat begrijp jij niet anders had je niet zoiets doms gezegd als dat Veronica terug naar de publieke omroep moet met hitradio op 3FM.

 21. Henk

  @ Bart

  Dat was iemand anders.
  Veronica stelt al decennia niets meer voor & zal ook nooit meer iets voorstellen.
  Enig idee waarom?

 22. b

  ik luister radio alleen voor de wapenleveranties. De melk staat hoog op het vuur.

 23. west*

  jongeren zemders zijn achterhaald de jeugd heeft zijn eigen muziek
  maa rprogramma leiders van radiozenders zijn nog van de oude stempel
  radio voor een breede publiek is veel beter , zie maar naar radop 2

 24. Bart

  @Henk Oh sorry dan! Veronica is na RTL steeds in verkeerde handen gevallen. Het kan wel weer wat worden bij Talpa maar daarvoor is er wel een herprofilering binnen de radio en tv zenders binnen het bedrijf nodig. Dat is bij de tv zenders van Talpa prima te doen en zal wellicht succesvoller uitpakken dan dat ze nu doen. Echter bij de radio moet er dan ook wat gebeuren en dat is lastig omdat 538, Radio 10 en SKY heel succesvol zijn in huidige vorm. Toch moet John de Mol er voor gaan. Herprofileren en meer geld investeren in Veronica.

 25. Bart

  @west* Het nieuwe Veronica zal zich dan moeten richten op een breed publiek net als de omroep in de jaren 80/90 voor ze commercieel gingen in 1995.

 26. Henk

  @ Bart

  Molusconi is er gek genoeg voor.
  Veronica is iets uit lang vervlogen tijden, ook al pomp je er een miljard per dag in, dan nog blijft het slechts een oubollig merknaampje, waar de afgelopen 2 generaties al niets meer mee heeft, laat staan de generatie van nu en toekomstige generaties.
  Soms is het beter om afscheid van iets te nemen dan er krampachtig aan vast blijven houden.

 27. Henk

  @ Bart

  Hou toch op zeg.
  Straks ga je nog pleiten voor een Nederlandse versie van Married With Children ofzoiets.
  Veronica is over & uit.
  Allang.

 28. Duterte

  Henk, hou je frietbek eens een keer tegen Bart. Kom maar terug als je volwassen kunt discussiëren.

 29. west*

  COCA COLA- PHILIPS- SHELL PETER STUYVESAND MERCEDES zijn ook oude merknamen, dus dat doet er niet toe het muziek format is en blijft het voornaamste bij een populaire hit muziekzender en je moet draaien wat de luistreaar, en vooral de massa wil horen , en niet schuwen als dat plaatje jou smaak niet is als radiopresentator of dj
  Weten wat de luisteraar wil is heel belangrijk en artiesten boycotten is uit de boze

 30. Bart

  @Henk Onzin! Dan kun je ook zeggen stop maar met alles want daar hebben de afgelopen 2 generaties ook niets mee. Veronica is nog steeds een sterk merk. Sterker dan alle tv zenders namen die ze binnen Talpa hebben. Een naam en met profiel dat ik omschrijf hierboven dat je op alle platvormen kan uitrollen. Radio, TV, Online, blad en in het land. Daar is minder dan een miljard voor nodig om het weer succesvol te laten worden. Het is een merknaam die zelfs internationaal uit te bouwen is en staat voor jong, snel en wild maar voor iedereen is en voor iedereen herkenbaar is of kan worden. Nu is het voor niemand herkenbaar maar dat geld voor alle tv zenders binnen Talpa. Ze zullen iets moeten om het tij te keren in het tv bedrijf en dat lukt alleen door alle kaarten te zetten op Veronica en Linda.

 31. Bart

  @Monique Duterte heeft wel een punt. Henk roept alleen maar dat dingen niet kunnen en dat een ander ongelijk heeft maar komt zelf niet met iets beters. Van dat soort types lopen er al genoeg rond. Heb je niets aan.

 32. Lies

  Misschien beseft Giel dat hij zijn goede luistercijfers van zijn toenmalige ochtendshow vooral had te danken aan het toen nog populaire 3FM.
  Heb het nooit een leuke DJ gevonden.
  Voegt niets toe.

 33. Henk

  @ Bart

  Hahahaha!
  Nou, je hebt er verstand van, jonguuuh.
  Goed dat er mensen zijn die bepalen wat jij voorgeschoteld krijgt.

 34. Bart

  @Henk Ha Ha Ha! Nee jij hebt er echt verstand van hoor! Dat blijkt namelijk helemaal nergens uit. Ik weer waar ik over praat. Het zal Talpa eindelijk het succes leveren met de tv zenders dat ze willen. Maar kom maar met iets beters. Dat heb je niet want je weet helemaal niets.

 35. Bart

  @Henk En misschien bepalen die mensen dat voor domme mensen zoals jij maar niet voor mij. Ik kijk namelijk gewoon de dingen die ik leuk vind en wanneer ik dat wil.

 36. tim

  Tijd dat weggaat en dat de show door Bassie en Adriaan wordt overgenomen.

 37. Lau B

  @Bart;
  Verlaag je nu toch eens niet tot dat niveau.
  Blijf normaal reageren en als iemand zegt dat het een dom idee is, jammer dan! Laat ze lekker.

 38. Ron

  Veronica is niets meer in naam. Nog steeds dat achterhaalde beeldmerk van ze wat doet denken aan de gloriejaren die het al llllang niet meer zijn. Nee Veronica is trekken aan een dood paard, zowel radio als TV. Nexxxt.

 39. Van Puffelen

  Ik zet vraagtekens bij dat scheve gele melkgebit van deze knakhannes. Kan daar niet eens een flinke tang aan te pas komen? Neem anders even contact op met Gerard of Ferry. Wie wil er nu met tanden met de kleur riool rondlopen?

 40. Bobby Eden

  Giel Beelen is duidelijk op weg naar de uitgang

 41. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Percies. En zo is het.
  Iedere presentator dekt zich vooraf in als een nieuw programma het levenslicht gaat zien.
  Aan het einde van de carrière vragen ze zich openlijk af wat die kijkcijfer (en luistercijfer) meting voor zin heeft.
  Tussendoor roepen ze een paar jaartjes niks.
  Zal altijd zo zijn, is altijd zo geweest.
  En giel is een irritante kwebbelaar in onze beleving en hij heeft radio 3 kapot gemaakt. En daarom luisteren we ineens met veel plezier naar radio twee. Makkelijk zat. Daarvoor heeft die radio al die knopjes nietwaar?

 42. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Met dien verstande dat we giel ook op radio veranico niet te hachelen vinden.
  En dat vinden meer mensen dus.
  Duidelijk toch? Ontslagvergoeding, en maak Nederland een stukje mooier!
  Weg met die vent. Woeha.

 43. Annoniemus

  Nu Giel Beelen uitgerangeerd is kloppen de luistercijfers niet meer ????????

 44. Mats van Bergen Henegouwen

  Giel Beelen is in potentie de allerbeste de, puur op vakmanschap van lullen en schuiven, overgangetjes, tempo er in houden.
  Het is alleen geen allemansvriend.
  Bij commerciële radio is juist het onuitgesproken gedrag van de ochtendjocks de kracht.
  Mattie en Marieke, kabbelradio veel tekst maar er wordt niks gezegd.
  Allemaal leuk , vriendelijk en aardig.
  Frank Dane is Edwin Evers aan het spelen,
  Die was natuurlijk specialist aardig doen tegen gasten, artiesten.
  Iedereen kwam graag bij Evers omdat het nooit kritisch was,altijd met als doel dat iedereen weer vrolijk de studio uit ging.
  Ekdom is altijd positief en volledig meningvrij
  Zelfs bij de publieke nu bij radio 2 een heel zwak duo, twee blije geiten.
  Beelen is altijd uitgesproken geweest, wilde mensen uitdagen, was veel te eerlijk tegenover artiesten en gesprekken waren vaak ontzettend ongemakkelijk.
  Einde 3FM is hij milder geworden en daardoor ook minder interessant, bij Veronica gehaald vanwege wat mildere uitstraling en muziekkennis, contacten in het wereldje.
  Is rustig begonnen met weinig succes , toen paar keer nieuws gehaald door artiesten te schofferen ( Meeuwis, Knol) maar ook toen geen verandering in luistercijfers.
  Nu weer rustig maar tevens nikszeggende radio.
  Beelen past niet in het keurslijf van commerciële radio en moet zelf opstappen.
  Zet een Niek Verbrugge neer of Lex Gaarthuis.
  Hele andere types die veel beter aansluiten bij commerciële insteek van Veronica.

 45. Joop55

  Je kan beter bij de Partizanen gaan dan luisteren naar Giel.

 46. Bart

  @Ron Wat moeten ze dan doen bij Talpa? De naam SBS6 is een veel slechter beeldmerk.

 47. Wolter

  Bart heeft groot gelijk. Er is maar 1 tv-merk die er toe doet, en dat is Veronica!

  Ik was eigenlijk van plan voorlopig niks te posten omdat ik achter de schermen bezig ben ervoor te zorgen dat de echte kijkcijfers nu eindelijk kunnen worden gepubliceerd. Daarvoor is discretie vereist, maar ik had geen andere keus dan support te geven voor Bart, want Bart is 1 van de weinige die het echt begrijpt. Veronica doet het beter!

  Ik ben weer weg, op termijn ben ik terug met de werkelijke kijkcijfers!!!

 48. Bart

  @Wolter In de cijfers nu doet Veronica het niet slecht maar het kan beter. Het is wel eens beter en het is wel eens slechter geweest. Binnen de Talpa tv zendergroep is het qua naam het enige sterke merk wat ze hebben en dus moeten ze dat uitbouwen. Weg met de naam SBS. Hoeft niet perse met alle programma’s maar het merk Veronica kan het uitgangspunt zijn opnieuw een zender op te bouwen. Gaat met de naam SBS6 of Zes of NET5/6 niet lukken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.