Giel Beelen zet vraagtekens bij luistercijfermeting

Nu Giel Beelen een beetje over zijn hoogtepunt heen is en lang niet meer zo veel luisteraars heeft als voorheen, zet hij vraagtekens bij de luistercijfermeting. Die is erg ouderwets. Dat heeft de Radio Veronica-ster gezegd in The Friday Move op BNR. Beelen zet er zijn vraagtekens bij. “Het zijn nog net geen boekjes meer. Het is wel online, dat vinden ze al heel hip. Maar dan moet je met terugwerkende kracht aangeven: ja, volgens mij was ik toen dat aan het luisteren en volgens mij toen dat.”

De luistercijfers geven hooguit een indicatie, aldus Beelen. “Het zal wel representatief zijn, maar we hebben het er maar mee te doen. Ik vind het ook flauw om het af te zeiken, want het verschil zal hem zitten in twee procent, maar voor ons als Veronica-mensen is dat wel een verdubbeling.

Als Beelen wordt gevraagd waar het is mis gegaan met zijn carrière, geeft hij aan niet boos te zijn over die vraag. “Nee hoor, helemaal niet, ik snap wel wat je zegt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf eigenlijk destijds echt honderd procent zeker wist dat ik zou gaan stoppen met radio, omdat ik het zelf niet meer luisterde.”

Eigenlijk wilde Beelen iets heel anders gaan doen toen hij wegging bij 3FM. “Het is gewoon een verandering van mediagebruik, maar op het moment dat ik mijn laatste uitzending bij 3FM had, dacht ik: ja kut, wel allemaal leuk dat online, maar ik ga er nog geen geld mee verdienen, dus laat ik toch nog even een appje sturen naar degene die me ooit benaderd heeft voor Veronica, Dave Minneboo.”

Inmiddels zou Radio Veronica niet meer zo blij zijn met zijn dure aanwinst. Ook Beelen heeft de geruchten gehoord dat de zender van hem af zou willen.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen