‘Eva Jinek naar vooravond, Dionne Stax op late avond’

Geplaatst op wo 19 jun 2019 om 8:30

NPO 1 gaat flink wat veranderen in zijn dagelijkse programmering. Het lijkt erop dat Eva Jinek verhuist naar de vroege avond en Dionne Stax wordt toegevoegd aan de late avond. Dat werd dinsdag gemeld in 6 Inside. Jinek zou een talkshow op de late avond te vermoeiend vinden nu ze moeder is geworden. “Het eerste verhaal dat ik hoorde is dat Eva aangegeven zou hebben dat ze, omdat ze een kleintje heeft, eigenlijk wel vroeg op de avond wil gaan presenteren“, aldus Albert Verlinde.

De presentatrice wil niet meer om twee uur ’s nachts thuis zijn, aldus Verlinde. “Dan denk ik: Matthijs. En Matthijs denkt: dan heb je Margriet én Jinek. De publieke omroep krijgt een hele stevige positie tegenover Matthijs, want die kan zeggen: ‘Luister, heel leuk De Wereld Draait Door, maar als we het niet hebben, komen we ook wel met Eva en Margriet om zeven uur.’

Mogelijk krijgt de vooravond van NPO 1 dus dríe talkshows, in plaats van twee, aldus tv-journalist Rob Goossens. “Het begint allemaal bij het feit dat die tweedeling in de vroege avond niet heilig is. Het mogen er ook drie worden, dat vinden ze prima, en dan kun je drie mensen precies hetzelfde betalen als de premier voor vier maanden werk, in plaats van dat je de premier zijn salaris moet bieden voor zes maanden.

Hetzelfde heb je op de late avond, aldus Goossens. “Waar nu Pauw en Jinek zitten. Daar zou nu ook ruimte zijn voor een derde en daar heeft AvroTros al voorgesorteerd. Die zouden best wel graag daar een plekje hebben en wie hebben ze nou net ‘voor de radio’ vastgelegd? Dionne Stax. Dat zou briljant zijn.

Albert Verlinde: “Zakelijk gezien vind ik het zo goed. De machtspositie die ontstaan is wordt doorbroken. Ik weet zeker dat Matthijs ook met RTL praat op dit moment, maar ik denk dat hij het toch niet durft omdat hij dan tegenover Pauw of Eva staat. Hij zal denken: wil ik dat nog in een latere fase van mijn carrière?

De talkshows M en Jinek zijn van KRO-NCRV en DWDD en Pauw van BNNVARA. Met Dionne Stax zou AVROTROS nu ook een rol willen gaan spelen in de dagelijkse talkshowprogrammering van de NPO.

Foto: NPO
53 Reacties op “‘Eva Jinek naar vooravond, Dionne Stax op late avond’”


 1. Sjaak

  Schaf die hele NPO toch af. Het volk heeft geen behoefte meer aan staatspropaganda.

 2. Jelle

  Het hele volk? Spreek voor jezelf Sjaak, ik ben dolblij met de NPO-programma’s en moet er niet aan denken dat ik de hele avond naar RTL of SBS moet kijken. En met mij, gezien de kijkcijfers, nog miljoenen anderen.

 3. Wim

  Sjaak.
  Kijk eens elke dag naar de kijkcijfers.

 4. willembever

  @sjaak haha staatspropaganda. Dan blijf je toch lekker Utopia kijken beste kerel..

 5. Peter

  Sjaak is Erik.

 6. L.

  @Sjaak, wat een onzin. Alleen zwakzinnigen noemen de NPO “staatspropaganda”. NPO is gewoon onafhankelijk als het om het maken van programma’s gaat. Daar gaat Den Haag absoluut niet over.

 7. Roel

  Sjaak heeft een punt…

  Het is te verschrikkelijk voor woorden wat voor linkse opaganda er wordt uitgezonden. Daarin scoren het sterkst.

  Dat neemt niet weg dat het zeker ook niet fijn is om de hele avond RTL of SBS te gaan moeten kijken.

 8. Gepe

  Het volk? Jij bent het volk?
  Spreek alleen voor jezelf mafkees, de miljoenen die kijken bewijzen het tegenovergestelde.

 9. Benno K

  Veel linkse tokkies hier

 10. #NPO kijker#

  Gezien de leeftijd zullen Matthijs en Pauw langzaam verdwijnen.
  Verjonging is alleen meer gezond voor NPO.

  RTL is blij met de NPO afdankertjes zoals Art, Tensen en Paul.

 11. Bears’den

  En vrouwen willen zich altijd gelijk stellen aan mannen??

  “Het eerste verhaal dat ik hoorde is dat Eva aangegeven zou hebben dat ze, omdat ze een kleintje heeft, eigenlijk wel vroeg op de avond wil gaan presenteren“,

  Ik ben vóór vrouwen hoor, maar kom niet aan met dat mannen en vrouwen hetzelfde zijn..

  Kijk even naar dat dames voetbal.. Hoeveel rode kaarten zijn er al geweest? Hoeveel overtredingen die eigenlijk niet kunnen, maar wel bij het voetbal horen omdat het een ‘titanenstrijd’ is uiteindelijk, hebben we al voorbij zien komen???
  Precies, geen.. En hoe komt dat? Omdat als mannen een spel spelen, er iets anders loskomt dan wanneer vrouwen een spelletje spelen..

  We moeten ophouden met mannen en vrouwen gelijk te trekken!
  Ieder mens, geslacht of sekse heeft zijn eigen capaciteit kwaliteit!

 12. Paolo

  Teveel kan ook teveel zijn. In Nederland is een. eigen talkshow schijnbaar het hoogst haalbare goed. En daarmee wil ik niemand afvallen noch Matthijs, Margriet, Eva of Dionne. Maar het zou dan wel gedoseerd moeten zijn, voor ons als kijker. Dat Dionne een talkshow nastreefde was wel duidelijk vanaf moment een. Als oud collega van Eva, ( na afloop van Jinek) die kus bij het einde van het programma en de blik
  van : ‘ Ik zal snel ook op een plaats/plek als de jouwe ( lees; Eva) zitten.

 13. Curryworst

  Dionne Stax is saaaaaaaai.
  Te beleefd, te voorkomend, te degelijk.
  Ze zou de ideale stewardess zijn voor KLM maar als talkshowhost moet je wel kritisch zijn en durven doorvragen.
  Nog nooit zo’n kritiekloos flutinterview gezien als tussen Dionne Stax en Max van Weezel.

 14. TT

  Stax is totaal ongeschikr voor een eigen programma teveel uit de provincie Brabants worstenbroodje liefhebber het liefst donkerbruin gebakken, geen gunfactor en te lelijke gok.

 15. Jensen

  Dionne Stax wordt zwaar overschat doordat ze een leuk programmatje van MAX kan presenteren. Een late night talkshow kan ze absoluut niet aan, dat wordt een regelrechte flop en is pure zelfoverschatting

 16. Laurens

  Nog 1.5 week Albert. Dan zijn we verlost van 5 avonden per week.

 17. Coca Cola

  Is Sjaak aangesteld als volsvertegenwoordiger? Rot op mafkees.

  Ik kan niet zeggen of Stax wel of niet een talkshow aankan, maar het uis nu wel met Art bewezen (die toch best een talent is) dat niet iedereen een talkshopw aan kan.

  Jinek heeft ook haar aanlooptijd

 18. Lies

  Lekker fris stoffie, dat wil niet zeggen dat jouw mening waarheid is he

 19. Meneer Kaktus

  Virgien op z’n Grieks naar een hoogtepunt gebracht, maar moest toch stiekem regelmatig denken aan Dionne en Eva. Hebben jullie dat ook weleens? En moest je erom giechelen?

 20. Sjaak

  @Wim Wed 19 Jun 2019 om 8:38
  De kijkcijfers zijn gebaseerd op een veel te kleine steekproef bij een paar bejaarden. Dat zegt helemaal niets. Voor staatspropaganda moet je Noord Korea zijn, schaf de NPO af en laat de markt haar werk doen. Waarom mijn belastinggeld naar bejaarden TV?

 21. darius

  Misschien toch Clairie Polak weer terughalen. Wellicht is ze ook wat minder extreem links geworden in de loop der jaren.
  Overigens onbegrijpeljk dat men goede interviewers zoals Sven Kockelman of Harmke Pijpers geen plaats krijgen. Dionne en Eva kunnen niet tippen aan de dossierkennis en ervaring van Sven. Maar ja bij vrouwen kijken we toch minder naar talent dan een leuk blond kopje. Onmogelijk dat ik Kockelman tegen mw. Clinton hoor zeggen: “ik heb al jaren uw foto in mijn kamer”

 22. Henk

  Hahaha, wat sla je daar de plank weer mis.

 23. Jos

  Het maakt niet uit wie er zit, het blijft toch ultralinkse staatsgutmensch tv.
  Weg ermee!

 24. Sierd

  Nee, ik snap gewoon letterlijk niet wat je wilt zeggen. Je wilt een verschil aanduiden dat er niet is. De feiten:

  Vrouwen-WK 2019: 24 landen, 2 rode kaarten in de groepsfase.
  Mannen-WK 2018: 32 landen, 3 rode kaarten in de groepsfase.

  Dat kun je niet aanhalen als verschil, want het gaat gewoon gelijk op.

 25. F’iscadel

  En toch heeft hij gelijk. De staat hoeft niet te bepalen waar wij naar kijken! En sowieso is de NPO gevaarlijk omdat ze ons proberen te indoctrineren met zaken waar het Nederlandse volk geen behoefte aan heeft! Niemand zit te wachten op multicul, feminisme en klimaatonzin! De NPO is niet representatief voor wat de Nederlander vind!

 26. Richard

  @ F’iscadel,

  Het overgrote deel van de bevolking stemt op partijen die niet bang worden van bruine mensjes, zich niet geïntimideerd voelen door onafhankelijke vrouwen en niet geloven dat “wetenschap ook maar een mening is.”

  Mocht jij wel bang worden van bruine mensjes en onafhankelijke vrouwen, dan staat het je vrij om de rechtse kanalen te bekijken. Zoals Powned, wat op sterven na dood is. Of Jensen, wat door lage kijkcijfers van de buis is getrapt en op YouTube ook steeds minder kijkers heeft. Of Jan-Roos, wiens YouTube-kanaal niet eens van de grond is gekomen omdat er niemand naar keek.

  Goh, het lijkt wel alsof niemand zit te wachten op die Boze Mensen-club, en zij totaal niet representatief zijn voor wat de Nederlander vindt.

 27. Bears’den

  @ Sierd

  Het gaat toch om de ‘passie’ die je niet ziet bij de vrouwen lijkt me..
  En ik haalde het vrouwenvoetbal erbij als voorbeeld, maar het gaat er uiteindelijke gewoon om dat vrouwen en mannen verschillend zijn, en we moeten ophouden met alles proberen gelijk te trekken!

 28. Mick

  Geef WNL een talkshow.

 29. Sjaak

  @Richard Wed 19 Jun 2019 om 10:13
  Dat is het Stockholm syndroom. Overigens is TV alleen nog maar voor oude mensen.

 30. Mink Vaillant

  Dionne Stax is ongeschikt voor een talkshow. Daar moet je scherp, geestig, authentiek en vernieuwend voor zijn. Art heeft het niet, Dionje ook niet.

 31. Q

  Jinek kan het niet, maar Stax kan helemáál niet kritisch interviewen.
  Laatstgenoemde kan alleen pijp&.

 32. Wij van T.V. eend

  Bij SBS 6 heb je af en toe ook nog kleine stukjes van programma’s tussen de reclameblokken. Van de week geprobeerd om Gestalkt te kijken. De reclame blokken zijn zo lang dat ook de makers bang zijn dat we inmiddels vergeten zijn wat er gebeurt is vóór het reclameblok zodat ze dit erna maar even kort moeten samenvatten.

 33. LD

  @Sjaak : Bedrijfspropaganda daarentegen is natuurlijk prima? Kritiekloze consumptie-tv is toch niet het enige dat je wilt?

 34. Erwin

  Stax het Songfestival, maar WEL even uit die NOS-netheid kruipen alsjeblieft, het mag allemaal wel wat losser. Dus Eva Jinek en alsjeblieft géén Jan Smit. Sommige mensen hebben het heel erg hoog in de bol gekregen omdat ze zich omringen met Tros-volk. Kijk nu eens kritisch naar wat je kunt en AVROTROS kritisch naar welke presentatoren geschikt zijn voor een internationaal topevenement, niet een simpel talkshowtje bij de NPO. Iedereen daar blijft zo in de eigen bubbel hangen, het is bijna eng. Oh, we hadden het niet over het Songfestival. Okee, dan.

 35. kees

  Dionne Straks mag wat mij betreft optiefen naar SBS, dom wijf met haar bescheten arrogante houding.

 36. Baam Paaf (Mem Visser)

  Opzij opzij opzij, daar komt neukertje Stax die niet bang is voor de gevestigde orde.
  Jammer voor jousnelle cougar.

 37. RaymondVL

  Dionne op de late avond? Wat fijn voor Humberto Tan. Heeft hij wat te fappen voor het slapen gaan.

 38. X

  Waarom niet die dame (ben haar naam even kwijt) die tijdens het zwangerschapsverlof van Jinek de late avond overnam.
  Ik vind haar heel geschikt en er waren lovende commentaren zelfs hier ;)

 39. Zonder Naam

  @X – Die heeft al gezegd geen vaste dagelijkse talkshow te willen.

 40. X

  Jammer…misschien bedenkt ze zich nog!

 41. Trudy

  Blijf helemaal van de buis Jinek we zitten niet op een Clinton fan te wachten met je hypocriete uitspraken en Dionne idem dito de vreemdgaandster gaat ons toch niet vertellen hoe en wat bah bah bah schaam je eens muts heb je dan helemaal geen schaamte !!!

 42. H. Tan

  Je bent aardig de Sjaak Sjaak. Als ik zo lees

 43. Jim

  Curryworst
  Wed 19 Jun 2019 om 8:47

  Eens. Dionne Stax had Max van Weezel in zijn allerlaatste interview natuurlijk bij zijn enkels moeten afzagen. Gemiste kans inderdaad.

 44. Ad

  Het toenemend aantal talkshows kan de eerste bezuiniging al opleveren: een presentator/presentatrice, een stel gasten uitnodigen (veelal uit het ons-kent-ons circuit) tegen vergoeding van reiskosten en een fles wijn, een aardige Ikea-tafel en wat klapvee er achter, gaat snel richting bezuinigingsbedrag waar Ryxman ach en wee over klaagt.

 45. Ad

  Het toenemend aantal talkshows kan de eerste bezuiniging al opleveren: een presentator/presentatrice, een stel gasten uit het ons-kent-ons circuit tegen vergoeding van reiskosten, een fles wijn én de gratis reclame voor het boek of programma, een aardige Ikea-tafel en wat klapvee er achter, en het gaat snel richting bezuinigingsbedrag waar Ryxman ach en wee over klaagt.

 46. Henk

  Waarom komt in bijna elk bericht dat MC hier plaatst ene ‘Albert Verlinde’ voor? Wie is dat?

 47. Ernst

  Pffft, dan maar geen Jinek. Ik vind haar goed maar ik vind een programma op de late avond perfect. Alsjeblieft geen Dionne Sax. Saaier en slomer bestaat er niet

 48. Lies

  Nee toch? Dionne Stax op de late avond? Wat iemand hier boven al zei, een KLM stewardess met een late talk show brevet?
  We want Eva!

 49. aammehoela

  Het “ïkke ikke” effect zie je terug bij sneue types als Sjaak, Erik en dat soort gasten. Ze willen geen NPO kijken en dus moet alles afgeschaft worden. Nou de NPO-kijker wil dat er wel een CO blijft bestaan naast de NPO. Dan heb je concurrentie en dan kan bepaald amusement, nou ja amusement, bij de CO uitgezonden worden. Het feit dat met name NPO 2 het steeds beter doet zegt toch ook genoeg. Informatieve programma’s zorgen ervoor dat je bij blijft. Dat kan natuurlijk ook als je het wereldnieuws via kranten volgt, objectieve kranten wel te verstaan. Vandaag weer het bericht dat op de Noordpool permafrost aan het dooien is. Dat is 70 jaar eerder dan voorspeld door diegenen die het klimaat bestuderen. Volgende week mogelijk 35 graden, sommige modellen gaan zelfs tot 40 graden. Hopelijk komt dit scenario niet uit. Verschrikkelijk.

 50. Doorgedraaid klimaatgekkie

  @aammehoela.

 51. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Yesyes.
  @aanmehoela heeft wel een punt.

 52. Kijkcijfers

  Jinek kan ook om 20.30 hoor, dan gewoon wat anders om 19.00 en 23.00. Desnoods gaat ze naar 20.25 op npo2.

 53. ★★Onbekend💥💥

  Het volk zit niet te wachten op reclame zenders als RTL SBS.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.