Dotan lijkt emotieloos in excuusinterview op Qmusic

Geplaatst op Thu 20 Jun 2019 om 19:15

Qmusic-dj Domien Verschuuren bracht vanmiddag het interview waar vrijwel alle media om hebben gestreden: het eerste gesprek met Dotan over zijn trollenleger sinds zijn ongeloofwaardige optreden in RTL Late Night in april 2018. De zanger bood wederom zijn excuses aan voor alles wat hij heeft uitgevreten, maar kwam daarbij vrij vlak en emotieloos over. Hij oreerde minutenlang over zijn onzekere karakter en gaf zijn onzekerheid ook de schuld van alles wat zijn trollenleger heeft uitgespookt.

Het 25 minuten durende interview met Verschuuren was vooraf opgenomen. De radio-dj: “Ik wil voordat wij beginnen even uitleggen waarom wij dit gesprek opnemen. Dat is niet omdat we er dan later dingen uit kunnen knippen, niet omdat jij dan een vrijbrief krijgt om achteraf te zeggen wat je erin wil hebben. Het is puur en alleen omdat we dan de tijd hebben. Er is dan geen commercialblok dat straks ingestort moet worden en geen liedje dat gedraaid moet worden. Hoe is het met je?

Dotan: “Het gaat goed eigenlijk, heel goed. Ik heb natuurlijk best een bewogen jaar achter de rug, maar ik voel me heel goed.

Domien: “Zie je hier tegenop?

Dotan: “Ik vind het wel spannend, ja. Het is de eerste keer dat ik sowieso wat zeg nadat er heel veel is gezegd.”

Excuses

Domien: “Waar wil je dit gesprek mee starten?

Dotan: “Ik wil dit gesprek heel graag starten met gewoon het aanbieden van mijn excuses. Ik ben op een punt dat ik nu echt kan zeggen dat het me echt enorm spijt. Ik vind het heel erg dat ik mensen heb gekwetst en heb teleurgesteld en dat mensen boos op me zijn geweest of misschien nog zijn. Er zijn dingen gebeurd die niet hadden mogen gebeuren. Ik heb domme fouten gemaakt.”

Waar was Dotan het afgelopen jaar? “Ik heb echt de wildste theorieën gelezen over waar ik was, maar ik zat eigenlijk voornamelijk gewoon in Amsterdam, in mijn huis. Het was gewoon een jaar waarin ik heel veel heb nagedacht en aan mezelf heb gewerkt.”

Dotan heeft zich in de beginperiode min of meer opgesloten. “In het begin wel. Ik schaamde me gewoon kapot. Uiteindelijk ben ik weer naar buiten gegaan en heb ik mijn leven weer opgepakt. Ik wilde er wel wat van leren. Ik dacht: hoe kan ik hier beter van worden? Ik heb geleerd dat ik eerlijk en echt moet zijn.”

Trollenleger

Dotan voerde een trollenleger aan van 140 accounts. Zij prezen Dotan de hemel in en kraakten andere artiesten af. “Ik wist er zeker van. Er waren verschillende mensen om me heen die met diverse accounts aan het begin wat positieve dingen over mij schreven. Dat was in het begin, in 2010, 2011. Ik zat op een punt dat het heel moeilijk was om boven te komen drijven.

Het is zeker iets dat uit mij kwam, ja. Ik ben er nooit zelf heel actief mee aan de slag gegaan, maar het is wel iets gebeurde en iets wat ik zeker heb bedacht, ja. Het begon heel onschuldig. Er zijn wel een aantal dingen die ik ook pas achteraf heb uitgevonden, dat het zo uit de hand is gelopen, maar het is mijn verantwoordelijkheid.

Na verloop van tijd stak Dotan zijn kop in het zand, zegt hij. “Er zijn genoeg signalen geweest dat ik het zag en dat ik had moeten zeggen: ‘Nu moet het stoppen.’ Je ziet dan verhalen voorbijkomen, waarvan ik dacht: is dit echt of niet? Ik heb het links laten liggen, omdat ik dacht: het gaat goed.”

BN’er-aanvallen

De Dotan-trollen hebben ook collega’s aangevallen, zoals Douwe BobNielson en Iris Kroes. “Het is nooit uit mijn pen gekomen, nee. Veel is ook echt iets wat ik pas achteraf heb gezien. Van andere artiesten bashen wist ik niets. Dat heb ik nooit gezien. Dat is iets wat heel slecht is en waar ik wel absoluut de verantwoordelijkheid voor moet nemen, want het is onder mijn vlag gebeurd en ik ben de enige die op aan gekeken mag worden. Dit zijn zelfs artiesten met wie ik heb gewerkt en platen in mijn kast heb staan en super veel respecteer. Ik kan niet genoeg mijn excuus naar hen aanbieden dat het is gebeurd.”

En hoe zit het met het verhaal van het verzonnen leukemiepatiëntje? “Dat is niet een waar verhaal. Dat is niet gebeurd, nee. Dat komt niet uit mijn eigen pen. Het is niet een verhaal dat ik zelf heb bedacht, maar ik moet er wel de complete verantwoordelijkheid voor nemen. Het is wel iets waarbij ik had moeten ingrijpen en waar ik ook echt wel van snap dat mensen mij erop aan kijken. Ik snap écht dat mensen daardoor gekwetst zijn. Ik heb me daar elke dag kapot voor geschaamd.”

Moeder

Tot slot kwam ook zijn moeder Patty Harpenau aan bod. Die loopt in de media de hele tijd over hem te praten, maar heeft geen contact meer met hem. “Volgens mij gaat het goed met haar. Het is wel een verdrietige situatie. Ik heb jaren geleden besloten om geen contact meer met haar te hebben en de reden daarvan hou ik gewoon wel echt tussen ons, omdat het een privé-familieding is, maar het blijft mijn moeder. Ik heb heel veel respect voor haar en ik hoop dat het goed met haar is.”

Wat vindt hij ervan dat ze steeds de media opzoekt? “Het is niet leuk, maar nogmaals: het is mijn moeder en ik heb respect voor haar.”

Het gesprek kunt u onderstaand bekijken:

Foto: Qmusic
52 Reacties op “Dotan lijkt emotieloos in excuusinterview op Qmusic”


 1. Johnny👀

  En wat vindt zijn moeder van dit interview?

 2. IP Reclame

  Zorg voor jezelf.

  Oil of Ulay.

 3. Muts

  Niet meer zo dom doen en gewoon mooie liedjes maken en zingen.Dat nr van Numb heb ik al helemaal grijs gedraaid.

 4. 123

  “Als hij een oprechte mea culpa doet, dan moet het daarna ook klaar zijn. Ja, het zal altijd aan hem blijven kleven, en terecht. Maar op een gegeven moment moet iemand ook een tweede kans krijgen. Geen idee of hem dat nu al gegund/gelukt is, maar uiteindelijk zou hij die kans moeten krijgen. Of hij het publiek nog meekrijgt is een tweede vraag.

  Mijns inziens had hij veel eerder moeten reageren op alle ophef, eerlijk antwoord moeten geven (zelfs tegen Humberto moeten zeggen “Luister, Humberto, jij vraagt niet door, maar ik wil wel graag dit en dat bespreken”), en diep door het stof gaan. Hij heeft z’n (muzikale) lot onnodig gerekt, terwijl eerlijkheid juist nodig was.

  Ik gun hem een tweede kans, maar daar zal hij zelf alles voor in het werk moeten stellen.”

  – Ja… Ik wil deze reactie op het vorige artikel van Dotan graag terugtrekken. Sorry hoor, maar dit is gewoon níet wat ik had verwacht van hem. Sympathie voor hem: weg. Er zijn genoeg mensen die onzeker zijn, maar die doen niet dit soort stomme/domme dingen! Ik had écht meer van hem verwacht. 🙁

 5. Ronald

  Nu niet meer achterom kijken. Beoordelen wat hij nu en in de toekomst doet.

 6. Curryworst

  Hij verandert echt niet.
  Bij Dotan draait alles om Dotan. Alles en iedereen moet daarvoor wijken.
  Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
  Deze tactiek van “excuses” zijn onderdeel daarvan.

 7. 123

  Sorry voor de mensen die het moeilijk vinden om te lezen, maar Dotan heeft écht enorm teleurgesteld! 🙁 Ik gunde hem een tweede kans, maar die heeft hij niet genomen. Ik vind dat oprecht een verlies van een muzikaal artiest én menselijk persoon. Als dít interview alles goed had moeten maken… Laten we het er op houden dat dat niet gelukt is.

 8. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  De Leeuwinnen hebben gewonnen met 2-1!

 9. Johnny👀

  Badminton?

 10. Lilly Labiamus

  Het blijft kutmuziek dat Harpenau maakt.

 11. IP Reclame

  Nee, Coci-Coli.

  Can’t beat the real thing!

  Coci-Coli is it!

  Always Coci-Coli

 12. Mart

  Hij heeft alleen maar spijt dat het uitgekomen is!

 13. Dotan troll

  Het was een geweldig interview van deze geweldige gozer met een geweldig goeie nieuwe single.

 14. Alex

  Ok hij was dom, en weer door.

 15. Tinky Doy

  Dotan Is een reptielachtige alien die een soort van menselijke gedaante heeft aangenomen. Het is alleen niet zo goed gelukt

 16. Steenkuil

  Je kan zeggen wat je wil maar het is wel een mooie jongen.

 17. Joop55

  Poetin doet het helaas net iets beter dan deze B-zanger met zijn bots.

 18. Golf72

  Drukte om niks. De media blaast alles op. Omdat hij bekend is word hij gelijk afgemaakt in de media. Een carrière een boost geven doen er wel meer. Paar fake accounts so what.

 19. Ik ben een trollll

  Dotan is top, vergeven en vergeten!

 20. Dotan Harpenau en moeder Patty

  Hahaha Gaat dit zien, iedereen gaat er weer intrappen, natuurlijk verander ik nooit, ik ben en blijf een pathologische leugenaar en oplichter. Even kijken wie er in mijn nep-excuses trappen? Ook dat ga ik met mijn moeder totaal manipuleren. O ja, ik heb alle verzonnen verhalen wel zelf bedacht hoor, ik zeg wel van niet, maar dat hoort bij mijn narcistische karakter. Ik zweer jullie: ik lieg alles bij elkaar. Doel: jullie geld.

 21. Ron

  Ik vond het gesprek echt niets toevoegen aan wat we al wisten, inclusief die excuses die hij al had gegeven. Door dit nu weer opnieuw op te rakelen ga je er allen maar wéér de aandacht op vestigen en dat is natuurlijk niet slim. Ga gewoon muziek maken, en kijk of het aanslaat. Zo niet, dan heeft dat zijn begrijpelijke redenen n.a.v. wat is gebeurd, zo ja dan is dat mooi. Zo simpel is het.
  DOMien voegde voor de rest niet veel bij, zoals verwacht was het gladjes, en zouteloos helemaal hoe deze zichzelf benoemde DJ is…

 22. Marry Hens

  Ik vind het zielig voor zijn moeder Patty. Die heeft het bij 6-Inside ook niet makkelijk gehad. Binnenkort vieren wij de laatste uitzending!

 23. Mediaatje

  Vieze malloot is het

 24. Ik ken Dotan al van vroeger

  Dotan valt altijd door de mand, hij probeerde op school al iedereen te belazeren, vriend of niet, hij probeerde via de rechtbank zijn schooldiploma te halen omdat hij gezakt was, hij probeerde via de rechtbank geld af te troggelen van de zoveelste ex van zijn gestoorde moeder Party Harpenau en het alleregste: hij probeert mensen enorm te treiteren via neo accounts, als man of vrouw, vroeger al. Dat deed hij op school ook al, dat zogenaamd mensen weg van hem zijn, met enorme haatreacties van zogenaamd anderen over anderen. Hij probeert altijd andere mensen kapot te maken om er zelf beter van te worden. Een gewetenloos wezen, altijd manipulerend, dat interview van vandaag is totaal gelogen. Hij heeft alles zelf bedacht en uitgevoerd. Een in en in slecht karakter, dat opgesloten dient te worden. Heel eng ook weer dat hij daar nu weer al die leugens vertelt. Dit soort zal nooit een spat verbeteren.

 25. Marliesje

  Dotan liegt en bedriegt en gaat over lijken. Altijd.

 26. Dominee Bonk

  Dotan liegt en bedriegt. Altijd.

 27. Dominee Bonk

  Zowel vroeger op de middelbare school, ook al als trol (man/vrouw) als nu weer. Het is een pathologische leugenaar en narcist, die combi is ongeneeslijk. Je ziet en hoort in dit laatste interview ook weer dat hij liegt. Hij heeft alle teksten zelf geschreven en alles zelf uitgevoerd. Dag en nacht.

 28. Jaap

  Na het trollendebacle is hij nu begonnen aan het betere jatwerk met zijn nieuwe liedjes

 29. Ray

  Mooie vorm van excuses weer, dit. Herhaaldelijk zeggen dat hij er de verantwoordelijkheid voor MOET nemen (dus niet WIL nemen of er simpelweg verantwoordelijk voor IS), en dat iedere keer gepaard laten gaan met de opmerking dat het door een ander geschreven is. Komt niet erg diepgevoeld over.

 30. edwin

  Dotan heeft spijt en zegt dus sorry! OMDAT het is uitgekomen! Daarom is het allemaal zo moeilijk voor meneer Harpenau
  Als het nooit was ontdekt was Dhr. Dotan nog steeds hele dagen bezig DOTAN te promoten.
  Donder toch op, deze idioot wordt hier niet geloofd.

 31. Dominee Bonk

  Dotan liegt natuurlijk wederom in dit slechte interview, om hem te doorzien hoef je geen psycholoog te zijn, hij liegt en bedriegt alsof het gedrukt staat.

 32. David

  Bla bla. I don’t care. Kijk uit naar zijn nieuwe muziek.

 33. Roy Donderz

  Dotan = Trollenleger?

 34. Flits Bom

  Dotan…alleen die naam al.
  Opzouten!

 35. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Blabla, het is wat het is, erg dat ‘t gebeurd is, nee, nou ja, dingetje, eigen verantwoordelijkheid, wist ‘t niet, nee echt, wel erg, Hab es nicht… jaja.
  Dikke trol. Muziek maken, geld verdienen, sorry, aandacht, onsamenhangend.
  Koop die muziek van mij, een artiest moet toch leven. Plof.

 36. liefkleinhertje

  Die Dotan is gewoon een psychopaat die met dat domme gezets van hem probeert zijn smerige rot streken te verbloemen.

 37. Nerd

  Het interesseert me geen reet wat hij heeft gedaan met zijn trollenleger. Wellicht is er een goede journalist om eens uit te zoeken hoe dit bij andere mediabedrijven en artiesten gaat. Zeker weten dat dit meer gebeurt als dat wij denken. Laat de muziek nu maar spreken en move on!!!

 38. De jager

  Dat stuk verdriet kon in America niet aan de bak komen, dan maar met hangende pootjes terug, loser.

 39. Peter

  @ nerd: jou interesseert het niet, want je bent een Dotan-trol.

 40. Peter

  @ de jager: America ligt in Limburg.

 41. Simon

  Niet zo’n sterk interview met Dotan. Het ging wel erg veel over hoe Dotan zich voelde, verantwoordelijk was maar nergens van wist. Toch was het zijn eigen idee zegt hij ook. Het blijft een beetje vaag zo allemaal.

 42. K

  Dotan heeft een fout gemaakt, nu gewoon weer verder, zijn muziek is goed, dus laat hem dat gene doen waar hij goed in is, en wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

 43. Dolf

  Ik kan en wil die jiťtenkop niet meer zien!

 44. RichardvdA

  Het was niet sterk en niet geloofwaardig. Dotan bewijst dat ie verre is van alles wat ie zichzelf wilde toedichten in al die neoberichten. Omdat ie zich terecht schaamt voor wie hij werkelijk is.

 45. Grumpy

  Dotan is exit dat is hem zelf ook wel duidelijk.

 46. Bep

  @Simon… vind ik ook.
  Jammer van die jongen,goede muziek maar ik vind het geen sympathieke gast.Komt erg onbetrouwbaar over.

 47. Minder of Mirjam

  Als je gaat lopen opscheppen dat je wat voor een leukemiepatient hebt gedaan en dat is niet waar dan ben je gewoon definitief afgeschreven.

  Nogmaals: hij gebruikte een (niet bestaande) KANKERPATIENT om zich zelf op te hemelen!

  En dat moeten we maar gewoon even vergeven en vergeten? Alsjeblieft niet zeg. Die gast is krankzinnig.

 48. MediaPrak

  Het is ook wel een heel erg door management platenmij gedicteerd interview. Beetje bla bla bla over verleden en hup ‘vooruit kijken’ ofwel nw plaat promoten. Denk niet dat hij hiermee de publieke opinie voor zich wint.

 49. Trudy

  Zeer ongeloofwaardig die Dotan.. Exit met die man!

 50. Whitedog

  Lekker boeiebn allemaal.

  Iedereen liegt wel eens.

  Hij maakt lekkere muziek, dat is het enige waar het om gaat.

  en doorrrrrr……

 51. liefkleinhertje

  Als ik die Nielson of Douwe Bob was geweest had ik die paljas van een Dotan allang op zijn bek geslagen .

 52. Carola

  Iedereen verdiend een tweede kans dus ook Dotan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.