6 Inside: ‘Boulevard houdt Tan wéér hand boven hoofd’

Dyantha Brooks, deskundige van SBS Shownieuws, vindt dat de makers van RTL Boulevard hun RTL 4-collega Humberto Tan wéér de hand boven het hoofd houden. Dat heeft ze donderdagavond gezegd in 6 Inside. RTL Boulevard verloor in 2017 een flink stuk geloofwaardigheid door wekenlang het nieuws over de affaire tussen Humberto Tan en Dionne Stax dood te zwijgen. Later gaf Luuk Ikink toe dat dat een grote fout is geweest en puur is geweest om Tan te beschermen.

Nu Tan alwéér buiten de deur loopt te rommelen, slaat de paniek bij Boulevard opnieuw toe. Gisteren was te volgen hoe de showrubriek twijfelde over de berichtgeving.

Aanvankelijk stond er op de website een artikel met de kop: ‘Weer geruchten over affaire Humberto Tan’. “Er wordt weer gefluisterd dat Humberto Tan een affaire heeft gehad. Dit keer zou de presentator zijn geliefde Ineke hebben bedrogen met de 25-jarige fotografe Fleur, aldus een ingewijde in Weekend”, klonk het.

Al snel werd besloten om het artikel van de RTL Boulevard-site te halen, mogelijk op verzoek van Tan. Later kwam er een PR-achtig artikel voor in de plaats met de kop ‘Humberto Tan plaatst foto met zijn grote liefde Ineke’, alsof er niets aan de hand is.

Dyantha

Heel erg onhandig, vindt Dyantha Brooks dit. “Het opmerkelijke is dat ik dit op Boulevard zag staan en die hebben dat later weer verwijderd. Op de website van Boulevard zag ik het staan en die hebben het later weer verwijderd. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als destijds met Dionne. Daar hebben ze toe helemaal niks over gezegd. Luuk Ikink heeft later nog wel gezegd: ‘Het is wel een beetje raar dat we daar niets over hadden gezegd.‘”

Wat is dat toch steeds tussen RTL Boulevard en Humberto Tan? “Het ligt altijd wel een beetje gevoelig, omdat Humberto natuurlijk een hoop vrienden heeft in de showbizz, zeker bij RTL en bij Boulevard (die lange tijd een redacti deelde met Tans RTL Late Night, red.). Zij hebben daar vandaag dus verder niks over gezegd. Wij hebben op onze beurt geprobeerd om Humberto te spreken van: ‘Hoe zit het met deze affaire en wie is deze dame?’ Humberto wilde daar niks over zeggen.

Uiteindelijk stipte RTL Boulevard de geruchten over Tan ultrakort aan in zijn uitzending op televisie. Waar de ‘deskundigen’ normaal gesproken over elkaar heen buitelen om hun mening te geven over van alles en nog wat, bleef het over dit onderwerp ijzingwekkend stil.

Overigens neemt niet alleen RTL journalistieke onafhankelijkheid met een korrel zout. Talpa Radio zorgt er consequent voor dat artikelen over concurrent Qmusic van de Shownieuws-site worden verwijderd.

Lees ook:
Luuk Ikink heeft spijt van zwijgen over affaire Humberto (januari)
Humberto Tan ontkent niet dat hij wéér minnares heeft (gisteren)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen