‘Slechts 40 procent Hollanders denkt dat Duncan wint’

Duncan Laurence is bij de bookmakers dan wel torenhoog favoriet voor de overwinning van het Songfestival, maar de Nederlander gelooft er nog niet echt in. Slechts veertig procent van onze landgenoten denkt dat hij gaat winnen. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat Sky Radio heeft laten uitvoeren. Het is wel zo dat de concurrentie op afstand volgt: slechts 10 procent denkt dat Zweden gaat winnen, 8 procent dat Engeland gaat winnen en 6 procent dat Rusland gaat winnen.

Duncan Laurence staat donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Meer dan de helft (51 procent) van de respondenten gaat zaterdag live naar de grote finale kijken. “Er wordt vooral samen met partner (43 procent) of familie (29 procent) gekeken.

Het beste Songfestivallied ooit gemaakt, is volgens het Nederlands publiek Waterloo van ABBA. De Zweedse inzending uit 1974 kreeg veruit de meeste stemmen (18 procent).

Ding-a-dong, waarmee ons land in 1974 voor het laatst won, volgt daarna (6 procent) en ook de nieuwste Nederlandse inzending Arcade wordt genoemd (2 procent).

Als ons land dit jaar wint en in 2020 het Eurovisie Songfestival mag organiseren dan zien Nederlanders graag dat Jan Smit of Chantal Janzen de presentatie verzorgt, aldus Sky.

Het representatief onderzoek is uitgevoerd door Panel Inzicht onder een panel van 500 mensen.

Foto: AVROTROS – Joyce Hoedelmans

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen