Rutte opent aanval op Baudet, gaat naar Nieuwsuur

Geplaatst op wo 15 mei 2019 om 15:50

Mark Rutte, al bijna negen jaar de minister-president van ons land, voelt de hete adem van Thierry Baudet in zijn nek en heeft daarom de aanval geopend op de leider van Forum voor Democratie. Vanavond praat hij erover in Nieuwsuur. Dat heeft de NOS laten weten. Rutte heeft dinsdag in een toespraak gezegd dat Baudet met zijn nexit-standpunt een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart’ neemt. De premier wil absoluut niet uit de EU stappen.

Dat de VVD-leider kiest voor zo’n directe aanval op Baudet, laat zien dat hij Forum voor Democratie nu echt ziet als grote concurrent, zegt politiek verslaggever Ron Fresen van de NOS. Forum werd bij de Provinciale Statenverkiezingen in één keer de grootste.

Rutte komt er vanavond over praten bij Nieuwsuur. “Mark Rutte is vanavond te gast: als premier, als VVD-leider, als Europees politicus over de Europese verkiezingen, over zijn aanval op Thierry Baudet van Forum voor Democratie, over de macht in Europa en de internationale dreigingen uit China, Rusland en de VS.

Het lijkt er overigens op dat een debat tussen Baudet en Rutte over de EU aanstaande is. Rutte heeft Baudet uitgedaagd en Baudet lijkt op die uitdaging in te gaan.

Robert Jensen twittert: “Ik voel een nieuwe tv-klus aankomen voor mezelf… Het leiden van het debat tussen de minister-president en Thierry Baudet!! Ik zit de hele dag in spanning naast de telefoon…

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid
57 Reacties op “Rutte opent aanval op Baudet, gaat naar Nieuwsuur”


 1. jahaha

  die shijtdoos van een Rutte durft wel hé ,bij die linkse journalistjes bij de NOS, pffff wat een slechte verliezer en leugenaar is die man!

 2. Richard

  Ik vond het heel verfrissend om eens te lezen. Ik ben wel klaar met die mensen die inhoudloos de wetenschap als “ook maar een mening” wegzetten, en voor wie boos, woedend en pislink zijn hun enige handelsmerk is. En NOS links… Tja, ik zou willen dat die populisten dat eens zouden doen voor kritische interviews, in plaats van alleen in eigen echokamers te verschijnen.

 3. Anti PVV

  Een Nexit is failliet voor Nederland.

 4. Michiel

  Ik ben blij dat Rutte voor de aanval kiest. Ik heb niks met de VVD, maar ik heb respect dat ze zich niet laten verleiden door het Russische staatsgeld en gewoon op een normale manier Baudets fascistische ideeën weerleggen op tv.

 5. Gerard de Groot

  = Rutte heeft dinsdag in een toespraak gezegd dat Baudet met zijn nexit-standpunt een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart’ neemt =
  Wat een kul, waren wij dan zo onveilig voor het EU tijdperk? Zielige man om nu zo bombastisch te raaskallen. Lijkt Trump wel. Die verifieert ook nooit of het wel waar is wat hij zegt. Dit zijn ook onwaarheden die hij nu uitkraamt

 6. xandertje

  Rutte heeft groot gelijk, maar het domme Baudet volk is nu eenmaal tegen, blijft tegen en zal zijn standpunt niet wijzigen want stel je voor dat je tot inkeer komt en inziet dat het Baudet standpunt volkomen fout is.

 7. IkDenk

  Wij hadden echt wel het allermooiste briefgeld van de wereld.
  Ik mis de 50 zonnenbloem gulden en het ijsvogel tientje.
  Maar ja de zelfde waarde als dat het toen had heeft het vandaag de dag niet meer en zal het ook nooit meer krijgen.
  Laat Baudet er gewoon een zooitje van maken, joh dan zijn we van dat geemmer ook weer af.

 8. Sjaak

  Rutte liegt altijd, als hij iets beweert dan weet je dat het tegenovergestelde waar is.

 9. Struß

  Gerard de Groot, stel niet van die domme vragen en gebruik gewoon je hersens! Áls een nexit een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart’ is, dan wil dat niet zeggen dat dit wij onveilig waren voor het EU-tijdperk. Totaal niet vergelijken, behalve in de verwrongen kop van de Baudet-aanhanger die niet anders kan dan net als zijn heilige leider (lijer) de boel verdraaien.

 10. HDS

  Thierry is de toekomstige premier van Nederland!

  Eindelijk iemand die hard gaat optreden tegen de EU en de multicultuur.

  Hij heeft mijn stem, en die van vele anderen getuige de peilingen en recente verkiezingsuitslag, en dat is maar goed ook. Want genoeg is genoeg!

 11. RaymondVL

  Zolang het domme volk op Rutte en VVD blijven stemmen moet ze ook niet gaan zaniken.

 12. Flexi

  Zelf ben ik ook tegen een full Nexit, economische samenwerking is prima binnen de EU. Maar het standpunt over immigratie is voor mij alles beslissend. Als we op deze manier doorgaan van ongelimiteerde massa-immigratie van onrendabele groepen met een gemiddeld lager iq, dan eindigen we als een tweede Brazilië in criminaliteit, segregatie en instabiliteit.

 13. Minder of Mirjam

  nexit is meest verschrikkelijke wat NL economisch gezien zou kunnen overkomen. DENK NA en stem VOOR Europa

 14. Nope

  Rutte is bang, als ze bang zijn gaan ze van alles iedereen slecht maken of te wel destructief voor zich zelf en zijn omgeving.

 15. Flexi

  Het probleem is dat behalve de PVV en FvD de rest van de partijen allemaal min of meer inwisselbaar zijn, want dezelfde doelen en standpunten. Fvd is eindelijk een echt alternatief.

 16. Bart

  @michiel Ben je alweer hele groepen mensen aan het wegzetten door het weer over fascistische ideeën te hebben. Houd gewoon je mond man en ga lekker weg hier.

 17. Hobbybob

  Nu komt de ware aard van deze VVD slang naar boven, even huilie huilie doen bij de linkse NPO. De VVD is verworden tot een linkse kliek die meehuilt met de linkse facisten, moslims en pallieknuffelaars! Ober, mag ik een teiltje??

 18. GekkeHenkie

  Rutte doet aan bangmakerij Zwitserland
  functioneert ook prima binnen de EU
  Rutte is een onbetrouwbare leugenachtige hond.😬

 19. Deadly Viper

  @RaymondVL

  Het domme volk stemt juist FvD/PVV.

  Er is een grote groep mensen die over alles klaagt en ontevreden is net als die gele hesje gekkies.

  Ze doen alsof we het zoooooooooooo slecht hebben sinds Rutte premier is.

  Werkloosheid is het laagst sinds 2008, het is niet dat je op straat struikelt over al die daklozen die op straat lopen de bedelen als je op weg bent naar de voedselbank.

  Ok de onderlaag van de samenleving heeft het zwaarder gekregen maar dat is niet zo raar aangezien Nederland al jaren door RECHTS geregeerd wordt.

  En de grap is dat al die ontevreden boze Nederlanders op social media lopen af te geven op links terwijl rechts juist bezuinigd op mensen uit de lagere sociale klasse op bijvoorbeeld al die toeslagen die ze krijgen omdat ze te lui zijn om te werken.

  En dan denken ze dat een partij als FvD beter is voor hun… wat een grap! Maar dat heb je met mensen die vatbaar zijn voor dat populistische gepraat het zijn niet bepaald de slimsten onder ons.

 20. Hobbybob

  Amen! @GekkeHenkie

 21. GekkeHenkie

  @Deadly Viper
  Wed 15 May 2019…. bijvoorbeeld al die toeslagen die ze krijgen omdat ze te lui zijn om te werken
  Wie is hier nou dom .

 22. Mike

  Natuurlijk wil Rutte niet uit de EU. Hij wil daar een topbaan.

  Rutte maakt zichzelf totaal belachelijk. Ongeloofwaardig was hij al met al zijn leugens.

 23. Mike

  Voor Europa dus tegen de EU

 24. Anti PVV

  De kosten van de EU kunnen inderdaad omlaag, maar een nexit is fataal, denk alleen aan de in export, het was voor schenge al te gek om los te lopen vrachtwagens en schepen die dagen voor de grens staan-lagen.

 25. Zo ist, en niet anders.

  Hoe durft die Rutte dit te zeggen…..onverantwoord risico met onze veiligheid, …..de

  helft van de mensen durft bijna niet meer op straat te zijn, zowel overdag en vooral
  `s nachts, Rutte speelt met onze veiligheid, hoeveel onschuldige mensen zijn er al niet vermoord.

 26. Zo ist, en niet anders.

  @Deadly Viper
  Wed 15 May 2019 om 17:16

  Gefeliciteerd, jij hebt de eerste prijs gewonnen vandaag….

  Domste reactie van de dag ….

 27. Richard

  GekkeHenkie, Zwitserland functioneert prima omdat ze voorovergebogen alles accepteren wat de EU wilt. Ze zitten in de EVA. De EVA en de EU werken nauw samen. Samenwerking is toch echt noodzaak. Zeker als klein kikkerlandje.

 28. jan

  Ik krijg nog 1000,- van die kl00tzak

 29. Doornbos

  @GekkeHenkie 17:14
  Totaal niet te vergelijken! Wat zijn jullie nexitfiguren toch onmetelijk dom!

  @GekkeHenkie 17:23
  Jíj bent hier dom! Je begrijpt niet dat het niet Deadly Viper is die de mensen lui noemt, maar dat hij de reden noemt van rechtse partijen om vooral de lagere sociale klasse te belasten. Overigens is het FvD er ook alleen voor de rijke Nederlander. Dat willen de minder bedeelden niet weten, want je zou toch eens zelf moeten nadenken!

 30. 8

  Zwitserland heeft veel te bieden, NL niet. Gelukkig ga ik emigreren.

 31. anoniem

  Schijngevecht. Rechts Nederland heeft sinds heugenis een incestueuze relatie gehad met hun extreem rechtse kindjes..

 32. Flexi

  Dit is een goed voorstel, zet de bevooroordeelde NPO en RTL buitenspel:

  Thierry Baudet opTwitter
  ‏Geverifieerd account @thierrybaudet

  Mijn voorstel, @MinPres: woensdag 22 mei, om 22.00 uur. Lagerhuisopstelling. 150 supporters van #FVD, 150 van de #VVD. Geen tv-redacties, geen NPO, maar live op facebook. Debatleider in overleg. Optie: allebei geflankeerd door onze EP-lijsttrekker (@djeppink en @MalikAzmani).

 33. anoniem

  @Flexi: Nederland begint onder rechts steeds meer op de DDR te lijken.. :-)

 34. Penny Wise

  De VVD heeft het monopolie op het slopen van Nederland. Zij duldt geen concurrentie. ;)

 35. Mohammed was een vuile Pedo

  SLAPPELING MET ZIJN GEZWETS OVER DE ONDERSTE STEEN.
  vUILE KASTHOOOMOOO
  ROT OP RUTTE

 36. anoniem

  @Mohammed was een vuile Pedo: Zou de moeder van Jezus meerderjarig zijn geweest?

 37. Mohammed was een vuile Pedo

  Rutte is een kasthoomooo. Hij durft er niet uit te komen en DAAROm is het geen goede leder en staatsman.
  Bang flikkertje.

 38. Mohammed was een vuile Pedo

  Rutte spring eens onder een tram flikkertje.

 39. anoniem

  @Mohammed was een vuile Pedo: Proost, fijne avond nog!

 40. Michiel

  “Mohammed was een vuile Pedo” moet toch wel een creatie van de VVD of een linkse politieke partij zijn. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zo dom is om te denken dat dit een goede manier is om reclame te maken voor de Baudet partij. Iedereen die haar reacties leest kan niet anders concluderen dan dat Forum voor Democratie het slechtste van de mens naar boven brengt.

 41. anoniem

  @Michiel: Wellicht een vurige verdediger van onze Nationale zuiptrots? :-)

 42. ton

  Mensen laat u niet gek door rutte.
  We zitten weer net voor verkiezingen ,dan is rutte altijd een mooi prater.
  Mensen trap er niet in.
  Stem ppv of fvd , doe echt,dan krijgen wij allemaal een betere toekomst.
  Doen………..

 43. ton

  Mensen laat u niet gek maken door rutte………

 44. anoniem

  Ik ga denk ik maar niet op de ppv of fvd stemmen..
  Maar waar wel op weet ik ook nog niet zo.. :-)

 45. Peenis

  Rutte is een L U L met vingers. Paniekvoetballer met de onderste steen.

 46. Doge

  Such prime minister, so debate, very politics…

  Wow.

 47. Daan

  Deze antiracist moet zijn leugenachtige praatjes voor zich houden! Brrr.

 48. Jacob

  Allemaal leugenaars die politici. van links naar rechts.

 49. Annoniemus

  Rutte en VVD daar hoor je over drie jaar niks meer van , weg met ouderwetse graai/leugen en fraude politiek !!

 50. Ultra Rechts

  Wat een antirassenhater is deze man toch.

 51. Wouter39

  Weg met deze leugenaar!

 52. Wouter39

  @Ultra Rechts, hij is eerder een homovader dan een antirassenhater. 😎

 53. Ultra Rechts

  @Wouter39
  Thu 16 May 2019 om 7:55

  Nee dan ben je Henny Huisman vergeten?

 54. Dr phil

  Zolang er die eeg is heb ik nog niets anders gedaan dan inleveren heel Oost Europa moeten wij ondersteunen en wat heeft Griekenland niet gekost ook dat krijgen wij nooit meer terug en wat te denken van Italië dat is nog een probleem daar maakt de mafia de dienst uit en wij maar inleveren en maar goed luisteren naar dat smerig corrupt kankergezwel daar in Brussel ik zeg niet eruit maar wel de touwtjes strak aantrekken en dat gaat niet met deze mijnheer rutte die een baantje zoekt in Brussel maar ja wie zijn wij alleen maar stemvee anders zie of hoor jedie politiekers ook niet

 55. Dr phil

  Zolang er die eeg is heb ik nog niets anders gedaan dan inleveren heel Oost Europa moeten wij ondersteunen en wat heeft Griekenland niet gekost ook dat krijgen wij nooit meer terug en wat te denken van Italië dat is nog een probleem daar maakt de mafia de dienst uit en wij maar inleveren en maar goed luisteren naar dat smerig corrupt k.an.kerg.ezw.el daar in Brussel ik zeg niet eruit maar wel de touwtjes strak aantrekken en dat gaat niet met deze mijnheer rutte die een baantje zoekt in Brussel maar ja wie zijn wij alleen maar stemvee anders zie of hoor jedie politiekers ook niet

 56. Rutte de Kasthomo

  Ik ben de bruine holmaat van Erik Mouthaan en Jort Kelder.

 57. #NPO kijker#

  @dr phil: je bedoelt EU en verder heb je gelijk. Tevens ondersteunen wij al jaren Zuid-Europa.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.