RTL 7 gaat door met Humberto’s megaflop VTBL

Geplaatst op Wed 22 May 2019 om 10:30

RTL 7 komt met een tweede seizoen van VTBL, de compleet geflopte voetbaltalkshow van Humberto Tan. Het programma keert na de zomerstop weer terug op de buis. Dat maakt de presentator bekend in een filmpje op Twitter. VTBL is momenteel de grootste flop van de hele RTL-groep. Zo keken er afgelopen zondag slechts 55.000 mensen (1,1 procent) naar het programma van Tan. Kennelijk hebben de hoge heren van RTL zin in nog een seizoen vol kijkcijfermigraine.

Tan maakt het nieuws bekend in een geestig bedoeld filmpje op Twitter, waarin hij zijn analisten Andy van der Meyde en Theo Janssen een wel héél dik contract laat tekenen. Ze maken daarbij grapjes over hun riante salaris bij RTL 7, een beetje zoals de mannen van VI dat ook altijd doen.

Humberto Tan: “Nou jongens, ons eerste seizoen van VTBL zit erop. Hebben jullie een beetje genoten van de uitzendingen?

Andy van der Meyde: “Ja, ik vond het leuk. Heel leuk.”

Theo Janssen: “Ja, zeker. Het wordt tijd voor een tweede jaar toch? Denk ik?

Humberto Tan: “We gaan zeker een tweede jaar doen, dus ik stel voor dat jullie allebei gewoon het contract voor het tweede seizoen gaan tekenen.”

Het filmpje ziet u onderstaand:

Foto: RTL
33 Reacties op “RTL 7 gaat door met Humberto’s megaflop VTBL”


 1. Lilly Labiamus

  RTL. Bord voor de kop.

 2. Dennis

  Graag eens een objectieve berichtgeving op deze site. Ik wil puur en alleen bewezen feiten lezen, niet de mening van de schrijver, ik wil zelf mijn mening kunnen vormen en niet door de schrijver een bewuste kant op gestuurd worden.

 3. Ron

  Niet serieus te nemen dit programma. Waarom zou je er mee door gaan al er echt geen hond naar kijkt en het nog minder scoort dan 6 Inside? Dit is toch geen bedrijfsvoering zo.

 4. Saneer-de-NPO

  Theo is een goede analist en was een geweldige voetballer maar hij zit altijd een partij te zweten aan die tafels

  Blijf toch eens van die drank af man

 5. Ray

  Fijn. Nog een seizoen genieten van die aalgladde vreemdganger en z’n team van tattoo-tokkies.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hoe meer voetbal hoe beter.
  Voor ons mogen ze twee wedstrijden per dag uitzenden en er daarna vier uren per wedstrijd over zitten bomen. Maakt ons geen niets uit als er dan ook nog lange reclameblokken tussen zitten. Alles beter dan de bagger die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen. Duidelijk meer voetbal, zag je ook bij Talpa: al weken maanden jaren een kneuzenzender met mislukte shows; voetbal erop, scoren maar.

 7. Trudy

  De narcistische vleespet maakt van ieder programma een flop en toch maar doorgaan mensen zijn die vreemdgaander zat en dat dat asozooitje er om heen tsjonge jonge wat een tokkies

 8. Bart

  Alles om Humberto er bovenop te helpen.
  Erg dom en zonde van het geld om er mee door te gaan.
  De markt betreft voetbal talkshows is met VI, Studio Voetval, Rondo,Natafelen, De Tafel van Kees en peptalk is verzadigd.

  Ga voor een ander soort sportprogramma. Bijvoorbeeld een beetje zoals Holland Sport.

 9. Kato

  Ik hoop voor hun dat het volgend seizoen beter gaat. Evt op een andere dag, want het is een leuk programma.

 10. Leo

  Wat is dat tegenwoordig toch met die ego’s van TV makers? Maar niet willen toegeven dat het programma een flop is en dan toch maar op de buis laten…iedereen weet dat het allang gedane zaak is. Ook voor VTBL.

 11. Leo

  “Wereldreis op Wielen” stopt trouwens volgende week ook. De missie om het Zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te bereiken is mislukt. Ze zijn niet verder gekomen tot het 1e land na startland de USA…Mexico. LOL.

 12. Sandertje

  @ Dennis
  In dat geval kun je hier beter niet komen. In elk artikel zit wel een mening verscholen.

 13. Wanny

  Als je dit seizoen al niet scoort zal het moeilijk worden dat volgend seizoen wel te doen. Met de successen van Ajax en de spannende slotfase van de competitie waren de randvoorwaarden prima.

 14. Maarten

  Dit is echt een goed programma. Het is beter dan studiovoetbal en helemaal nu ze hasselbaink hebben vervangen voor andy. Nu alleen nog die cabertiers er uit knikkeren. Dan zou het helemaal top zijn. Ik kijk dit altijd terug. De dag en tijd dat het uitgezonden wordt is gewoon niet zo heel slim. Beter op woensdag 20:30 en tijdens cl wedstrijden niet uitzenden. Dan weet ik 100% zeker dat ze meer kijkers zullen scoren dan hun hoogste score tot nu toe.

 15. Daantje

  Waarom toch altijd siw Huberto Tan helpen. Wij zijn die goodfeel neger zat

 16. HalloJumbo

  RTL heeft alle social media omgetoverd van VI naar VTBL. Zelfs met die grote groep volgers kunnen ze het programma niet meer onder de aandacht krijgen.

 17. Later

  Laatste afl niet meer gezien. Week ervoor zat Viggo Maas er weer dus ze gaan door met zogenaamde comedians aan tafel zetten en dan haak ik af.

 18. roevka

  Toch vind ik het geen raar programma.

 19. Lieke van Lexmond Lover

  Hopelijk wel op een andere dag, zondagavond scoort niet

 20. een maatje te groot

  Hij heeft totaal geen zelfreflectie deze Tan. Als je ook maar iets van eigenwaarde had stopte je toch uit eigen beweging Humberto?

 21. Mick

  Maar Jensen moest stoppen?

 22. Ja toch niet dan?

  RTL moet van Nieuwkerk halen met Dwdd voor tijdslot 20:00.
  Laat je hem VTBL op zondagavond doen, Humberto zo nu en dan als gast, is hij tien keer spraakzamer als dat ie de presentator is.

 23. julske

  Van mij mogen ze doorgaan. Geen slecht programma, wel fatsoenlijker dan , die Negatieve kleuters van (VI)Sommige kijken niet naar dat programma, maar ze blijven zeuren, misgunnen, Heel Negatief ingesteld.

 24. Bart

  @Julske Ga weg je hebt geen verstand van radio en televisie.

 25. Mark

  Op een beter tijdstip programmeren. Ik zou toch eens rond 22:15 proberen. Nu begint het gelijktijdig met Eén Tegen 100. En natuurlijk betere films (tv-premières) ervoor om 8 uur zetten. Een veel reclame voor maken. Heeft zeker potentie met een goede presentator en interessante gasten.

 26. Ronnie

  Dan blijkt toch maar weer dat het cancelen van Jensen niet alleen met de kijkcijfers te maken had.. Wellicht toch de hand van Peter vd Vorst, die duidelijk geen match heeft met Jensen als persoon.

  Erg hypocriet in ieder geval om VTBL te behouden, met nog minder kijkers dan Jensen had.

 27. toxilogic

  Eigenlijk wel jammer, vergeleken met de concurrentie doet VBTL nauwelijks onder, maar ja vind maar eens een geschikt tijdslot-is er gewoon niet

 28. Pablo ijscobar the first

  Humberto zal wel moeten. In zijn contract zijn voorwaarden vastgelegd en daar moet hij zich aan houden. Dit geldt ook voor RTL. Zijn contract is nog niet verlopen en er moet brood op de plank komen en blijven. Kledinglijn is voor hem ook geen vetpot.

 29. TopofFlop

  Om 22:00 uur laten beginnen. 10 minuten voor Studio Voetbal. Voor de afwisseling nog 2 analisten aantrekken en de cabaretiers er uit.

 30. Bart

  @TopofFlop Gaat niet werken. Markt verzadigd!

 31. prominent

  nou die relex stoelen van die ngr zijn wel populair ze vliegen de winkel uit

 32. Fons

  Onbegrijpelijk dat dit programma nog bestaat. Pure geldverspilling.
  Programmeren tegenover Studio Voetbal, zonder wedstrijdbeelden, dan zijn 55.000 kijkers nog veel!!

 33. Joop55

  Zolang 6 Inside het recht blijft houden om op de treurbuis te blijven, mag iedere rukflop het blijven doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.