Rick Nieman heeft het erg naar zijn zin bij WNL

Rick Nieman heeft het heel erg naar zijn zin bij de rechtse omroep WNL. Hij vindt het fijn dat hij het programma WNL Op Zondag zo naar zich toe kan trekken. Dat zegt de presentator in de VARAgids. Nieman is een van de belangrijkste gezichten van de rechtse omroep. “Vrolijk rechts, hè! Ik heb het erg naar m’n zin. Het gekke is dat ik er eigenlijk alleen door journalisten over aangesproken wordt. WNL op zondag is een beetje ‘mijn’ programma geworden en die tone of voice slaat aan, denk ik.

Er gebeurt veel op rechts. “Ik vind het ontzettend leuk en interessant om, en ik had het er nog met mijn vrouw Sascha over, die verhitte discussies rond Forum te volgen en me daarin te mengen.”

WNL Op Zondag wordt heel vroeg uitgezonden, maar met zijn nieuwe vierdelige programma Misdaadcollege gaat hij vanaf aankomende dinsdag prime time. En wel op NPO 1, het hoofdpodium van de publieke omroep. “We laten zien hoe politie en Justitie moeilijke zaken oplossen. Een kijkje achter de schermen dus.

Zijn eigen rol is ‘heel bescheiden’. “Het is een college, de programmatitel zegt het al. Mensen in de zaal stellen vragen. Ik ben gespreksleider, maar natuurlijk ook aangever.

Het VARAgids-interview met Rick Nieman kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen