‘Piet Paulusma krijgt 500.000 euro van SBS 6’

Piet Paulusma krijgt om en nabij de 500.000 euro per jaar voor zijn dagelijkse weerpraatje op SBS 6. Dat schat tv-kenner Angela de Jong in de maandelijkse AD Media Podcast. De Jong vindt het dan ook niet zo gek dat Omroep MAX de weerman te duur vindt. De publieken kunnen dit niet betalen. “Er is wel een enorme kloof tussen wat commerciële omroepen betalen en wat de publieke omroep betaalt. Ik denk wel dat hij op een half miljoen zit, hoor, als ik heel eerlijk ben.”

Die half miljoen euro zou De Jong heel erg terecht vinden. “Hij was dan ook wel heel belangrijk in de programmering van SBS. Ik bedoel: het is nog steeds het best scorende programma van de avond. Er zit natuurlijk een opbouw in met Hart van Nederland ervoor, maar hij is een heel belangrijk anker in de programmering.”

Dat zou hij bij Omroep MAX natuurlijk niet worden. “Daar zou hij onderdeel van Tijd voor MAX en een aantal radioprogramma’s worden.

AD-collega Gudo Tienhooven: “Dat gaan ze echt niet betalen bij Omroep MAX. Ik denk ook niet dat Tijd voor MAX heel veel meer kijkers trekt als hij daar straks onderdeel van is.”

Angela de Jong: “Hij is natuurlijk gewoon wat gewend. Hij zei zelf dat hij meerdere aanbiedingen heeft, dus als RTL hem wil binnenharken… Die betalen moeiteloos zo veel geld.”

 

De AD Media Podcast kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen