Patty Brard: ‘Emma Wortelboer, welke dealer heb je?’

Patty Brard vindt de manier waarop Emma Wortelboer namens ons land de punten heeft uitgedeeld op het Eurovisie Songfestival schandalig. Dat heeft ze zondagavond gezegd in Shownieuws. Wortelboer reageerde een beetje BNN’erig, maar deelde nog wel een geestige plaagstoot uit aan de vals zingende Madonna. Het kon Brard niet bekoren. Ze kreeg kromme tenen tijdens het uitdelen van de Nederlandse punten. “Pijnlijk, pijnlijk. Ik zou dat niet eens pijnlijk willen noemen.

De presentatrice vindt Wortelboer kansloos. “Ik denk echt dat het verboden moet gaan worden dat iemand zichzelf zó in the picture wil spelen, omdat ze ook een keer die douze points wil weggeven.”

Het is een schande voor ons land, vindt Brard. “Wij zijn Nederland en worden in die dertig seconden vertegenwoordigd door iemand die zich gedraagt als een idioot: Emma Wortelboer. Het spijt me heel erg, maar zet ons neer als een normaal land en niet als een land vol hysterische debielen. En heb het vooral niet over jezelf, als je die twaalf punten weggeeft. Sorry.”

Wortelboer betrok de puntentelling enigszins op zichzelf: “Hello Europe, o my god! I’ve always wanted to say that! It’s so crazy!

Brard: “Ik kan me hier zo aan ergeren. Welke dealer heb je? Hou eens op.”

Koos van Plateringen: “Nou, ik vind het wel leuk dat…

Brard: “O, god, hij vindt het weer leuk…

Van Plateringen: “… dat er gekozen is voor een jonger iemand, om ook het jonge publiek aan te schrijven. De keuze vind ik leuk.”

Brard: “Zullen we dan een jong iemand nemen die in elk geval uit haar woorden komt, niet drinkt en niet iets neemt waarvan ik denk: jongens, doe dat in je eigen tijd, en die gewoon uit haar woorden komt en zichzelf eventjes buiten sprake lijkt? Ik vond het een aanfluiting.”

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen