Patty Brard: ‘Emma Wortelboer, welke dealer heb je?’

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 11:05

Patty Brard vindt de manier waarop Emma Wortelboer namens ons land de punten heeft uitgedeeld op het Eurovisie Songfestival schandalig. Dat heeft ze zondagavond gezegd in Shownieuws. Wortelboer reageerde een beetje BNN’erig, maar deelde nog wel een geestige plaagstoot uit aan de vals zingende Madonna. Het kon Brard niet bekoren. Ze kreeg kromme tenen tijdens het uitdelen van de Nederlandse punten. “Pijnlijk, pijnlijk. Ik zou dat niet eens pijnlijk willen noemen.

De presentatrice vindt Wortelboer kansloos. “Ik denk echt dat het verboden moet gaan worden dat iemand zichzelf zó in the picture wil spelen, omdat ze ook een keer die douze points wil weggeven.”

Het is een schande voor ons land, vindt Brard. “Wij zijn Nederland en worden in die dertig seconden vertegenwoordigd door iemand die zich gedraagt als een idioot: Emma Wortelboer. Het spijt me heel erg, maar zet ons neer als een normaal land en niet als een land vol hysterische debielen. En heb het vooral niet over jezelf, als je die twaalf punten weggeeft. Sorry.”

Wortelboer betrok de puntentelling enigszins op zichzelf: “Hello Europe, o my god! I’ve always wanted to say that! It’s so crazy!

Brard: “Ik kan me hier zo aan ergeren. Welke dealer heb je? Hou eens op.”

Koos van Plateringen: “Nou, ik vind het wel leuk dat…

Brard: “O, god, hij vindt het weer leuk…

Van Plateringen: “… dat er gekozen is voor een jonger iemand, om ook het jonge publiek aan te schrijven. De keuze vind ik leuk.”

Brard: “Zullen we dan een jong iemand nemen die in elk geval uit haar woorden komt, niet drinkt en niet iets neemt waarvan ik denk: jongens, doe dat in je eigen tijd, en die gewoon uit haar woorden komt en zichzelf eventjes buiten sprake lijkt? Ik vond het een aanfluiting.”

Foto: SBS
88 Reacties op “Patty Brard: ‘Emma Wortelboer, welke dealer heb je?’”


 1. GekkeHenkie

  En dat zegt de grootste aandachts
  ho.r van de tv …

 2. Michiel

  Spring nog’s in een zwembad, Patty. Liefst een leeg zwembad

 3. Rob

  Gelukkig heeft Brard nooit rare dingen in haar leven gedaan… Alleen maar!!! hahaha Oud wijf.

 4. Zalmneusje

  Het was toch ook verschrikkelijk. Bijna net zo erg als Paul de Leeuw jaren geleden met zn ‘Kalisperma”.

 5. Sven L.

  Was tenenkrommend ja. Meisje denkt dat het om haar draaide. Grote denkfout.

 6. Ron

  Ik vond het stiekem hét moment van de avond om eerlijk te zijn. Gewoon een ontwapenend moment tussen dat hele rariteitenkabinet wat er zich de hele avond heeft afgespeeld. Dat moment van Emma in beeld na winst van Duncan was helemaal hysterisch waardoor het hilarisch werd…Patty is een beetje zuur, die had daar natuurlijk willen staan.

 7. Ronnie

  Eens, maar Patty Brard is niet echt de persoon om er iets van te vinden. Als iemand ene hysterische aandachtsgeile BN-er is, is zij het wel.

 8. Eelco

  Het blijft een vervelend kind dat zich alleen omhoog kon werken omdat ze bij linkse Matthijs op schoot zat en toevallig een itempje had in DWDD
  Volgende keer gewoon weer voor echte vakkennis gaan en niet omdat een oversexed spuiten en slikken meisje zo nodig moet.

 9. Jeroen

  Die hele Emma kan mij gestolen worden. En dan aanvoeren als presentatrice van het evenement volgend jaar, gisteren in Pauw.

  Ga terug naar de klas, meisje.

 10. Denk-na

  “zet ons neer als een normaal land en niet als een land vol hysterische debielen”; als iemand over “debiele” gedragingen kan beoordelen, dan is het deze chronische zonnebank projectiel wel.
  Maar de bard (of Brard) heeft gelijk dat Wortelboer iets te ongecontroleerd enthousiast was. Maar Wortelboer heeft helemaal gelijk wat ze had gezegd en het was ook meer dan terecht.

 11. Wil

  Terecht. Emma Wortelboer deed extreem hysterisch, ze leek ook onder invloed.

 12. MolTalk

  Eerste keer in de historie dat ik het eens ben met haar.

 13. Bep

  Emma stond in schril contrast met Duncan, die juist ingetogen, bescheiden en rustig is.Emma leek de dorpsgek wel.Maar dat Patty hier iets van zegt is wel weer vreemd.Die is ook vaak hysterisch geweest.

 14. Jizz

  Laat dat meisje toch.

  @Denk-na
  Je citeert: “zet ons neer als een normaal land en niet als een land vol hysterische debielen”. In het buitenland wordt Nederland juist gezien als een land dat in dit rariteitenkabinet normale inzendingen stuurt. Dat gaat dan wel over de liedjes, die doorgaans zeer zuiver gezongen en zonder veel franje worden opgevoerd, maar dan mag dit toch wel een keertje, is mijn opinie.

 15. Bart

  Helemaal eens met Patty al leverde het ook leuke televisie op. Zeker nadat de finale afgelopen was en AVROTROS na de reclame weer even live ging.

 16. Joop55

  Wortelboer heeft een absolute charisma van een ui.

 17. Guttegut

  Wie is Emma Wortelboer eigenlijk? Al moet Brard de bek houden want die doet een klisma in haar hol voor aandacht.

 18. Donald Dumb

  Sorry hoor, maar het land had een boel hysterische debielen toen Duncan won.
  En de grootste hysterica is Brard zelf…rijp voor een instelling

 19. Marco

  Als zij het maar niet gaat presenteren. Beter die precentatrice van mijn vader is de beste. Kan even niet op haar naam komen. Ze heeft de looks en kan goed zingen. Nooit begrepen waarom ze voor deze dame hebben gekozen. Of is dit de dochter van die slungel van een wereld draait door.

 20. Hermann Boring

  Ik dacht dat die Emma een dochter van Brard was gezien haar hysterische gedrag.

 21. Jan de Hond

  @Donald Dumb
  Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben het met je eens.

 22. Bears’den

  PATTY BRARD!!!

  JIJ-BENT-ECHT-DE-ALLER-ALLERLAATSTE-DIE-WAT-MAG-ZEGGEN!!

  H – E – K – S

 23. Tolpo

  Overigens is Brard zelf een totaal bezopen pillenkast. It takes one to know one, zullen we maar zeggen.

 24. Maxer

  @Marco: waarschijnlijk bedoel je Romy Monteiro en de presentator van DWDD is Mathijs van Nieuwkerk, Emma Wortelboer is geen dochter van hem.

 25. plop

  Brard heeft last van een goed humeur de laatste tijd. Gaat niet lekker tussen haar en collega’s.

 26. Beau ter Ham

  Emma is patatgeneratie – wat een ontzettend stom en wanstaltig gedrag bij de punten uitreiking van Nederland en zichzelf op de voorgrond zetten – daarna nog een keer – dat ik de puntentelling etc. Bij deze overwinning – duidelijk een ik meisje – en dan Duncan, rustig en hescheiden en beheerst – wat een verademing – ben het best wel vet eens met Brard.

 27. B

  We hebben meer Emma Wortelboeren in ons leven nodig en heel veel minder Patty Brads. Liefst helemaal geen Brard.

 28. ome H

  Het was ook een aanfluiting

 29. DC

  Patty is wel de laatste die zoiets mag zeggen maar ze heeft wel gelijk het was vreselijk.

 30. Wil

  @Bears’den: wat heb ik je nou gezegd? Je pilletje slikken. Je weet nou eenmaal als borderliner dat je dat moet doen.
  Wel op tijd de trein nemen.
  De behandelkamer met electroshock-therapie staat vanmiddag gereed.
  Tot dan.

 31. Bears’den

  @ Will

  Bedankt voor je medeleven..

 32. Tijn

  Ze is ook smoezelig.

 33. Wil

  @Bears’den: graag gedaan! Ik geef oprecht om de emotioneel labiele medemens. Vandaar dat ik je ook een warm hart toedraag.

 34. Umfufu

  Misschien dezelfde dealer als Patty altijd had ?

 35. Bears’den

  @ Wil

  Super aardig!
  Moet soms vast confronterend voor je zijn als je iemand met de zelfde aandoen herkent..

 36. gerdien

  Tussen al die gladgestreken types was het wel verfrissend. En haar opmerking over Madonna was spot on. Dat gekrijs na afkoop had alleen beter niet uitgezonden kunnen worden maar dat heeft niemand buiten NL gezien en binnen NL bijna niemand.

 37. Wil

  @ bears’den: ik ben aardig. Maar niet vergeten, vanmiddag electroshock. Zal goed gaan, toch? Moet er nog extra Haldol worden uitgeschreven?

 38. pip

  Dat heb ik nu altijd van Brard gedacht.

 39. Sandra

  Beste mevrouw Brard, effe dimmen jij, jij hoort echt niet met meer met jouw leeftijd op tv, ga lekker op Ibiza genieten van je man en honden, ga daar wat doen.. LEVEN WTF joh

 40. Cayenne

  Meer Emma Wortelboer graag, ik hou ervan! Is toch prima zo’n meisje volledig uit haar dak zien gaan. Helemaal in harmonie met die avond!

 41. Fliperdeflap

  Voor een aantal reageerders hier boven; we leven nog steeds in een vrij land, dus mag je zeggen wat je wil. Het was een aanfluiting, en deze mevrouw zit in ‘het vak’, dus? Is het haar mening. Maar goed, er zijn er natuurlijk altijd een PCers, die hier aanstoot aan nemen. Dat zijn eigenlijk de zielige mensen. Get a live!

 42. Wil

  @fliperdeflap: reageerders = trollen

 43. StefanV

  Die Emma is enorm gepusht door de VARA. Zij moest en zou de punten voorlezen bij het Songfestival. In het item Yung DWDD (onderdeel van DWDD) kwam dit punt voortdurend terug. Sowieso ergeren veel kijkers zich aan dat Yung-item.

  Hoe dan ook: ze heeft haar zin doorgedramd. Ik snap eigenlijk niet waarom AVROTROS daar zo gemakkelijk voor is gezwicht, maar goed…

 44. Trudy

  Brard heeft weer een mening Emma en Brard zijn allebei aandachtsgeil en gestoord weg met die ouwe Papoea en snuivertje Emma

 45. Tim Geerten

  Wat een belachelijke reactie van Patty Brard. De vrouw die zelf snuivend en zuipend door het leven ging en gaat fakkelt hier even een jong talent af. De montage van Shownieuws was ook zeer kwalijk: karaktermoord.
  HEt feit dat Emma als enige voor 200 miljoen mensen het aandurfde om iets te zeggen over Madonna’s slechte optreden lieten ze bijvoorbeeld niet zien, terwijl de hele wereld daar lof voor had.
  Treurig Brard, zeer treurig!!!!

 46. K

  Fatty mag niks zeggen, snuivend en zuipend heeft zij ook programma’s gepresenteerd, was zwaar onder invloed bij presentatie Bananasplit, Remember!!

 47. sirene

  de pot verwijt de ketel,emma was spontaan.

 48. Mono

  Wat StefanV hierboven zegt. Ongelooflijk dat de avrotros voor dat bedelen van het aandachtsmeisje is gezwicht. Wie is zij in hemelsnaam om namens ons de punten te geven. Ze heeft totaal nog geen achtergrond in het festival.

 49. Jasper

  Over hysterische debielen gesproken… Patty is daar zelf wel een schoolvoorbeeld van. De rest van haar domme kritiek slaat ook 100% op haarzelf, haha.

 50. Maggoos

  Patty Brard heeft deze keer helemaal gelijk. Wat was die Emma een respectloze schande voor Nederland. Ik hoop haar nooit meer te zien en te horen op tv!

 51. roevka

  Brard is natuurlijk bang dat ze wordt vervangen door spontane mensen die wel leuk zijn. Wat een aanfluiting is die Patty zeg.

 52. Dominee Bonk

  Kan Emma BoerenWortel heel rap worden opgenomen in een zwaar beveiligde afkick kliniek!! Wat een helse heksachtig dom hersenloze pad. God heeft de mensheid zo nooit bedoeld, of is zij een dier?Amen.

 53. Dij Enkletser

  StefanV
  Mon 20 May 2019 om 13:34
  Mee eens !

  Patty Brard:
  Mee eens !

 54. Mark

  Volgend jaar Patty Brard de punten laten geven. Is nog niet eens zo’n gek idee.

 55. darius

  Prachtig de ractie van Brard. Zij was voor mij passe maar hiermee weer helemaal terug. Kan niet stuk. Wat een vervelend aandachttrekkend mens is die Wortelboer!
  Wat is ze? wie is ze? wat heeft zij gedaan? Waarom komt zo’n hysterica op zo’n plek terecht? vast een papa of ander kruiwagen die haar naar binnen heeft gereden. Ook objectief gezien heeft Brard volledig gelijk!

 56. darius

  Och lees nu pas de reactie van Stefan V 13:34. Je gelooft het niet, het is weer eens iemand uit de stal van Matthijs. Dus toch weer de kruiwagen.

 57. darius

  En ja Madonna zong vals maar Wortelboer zal in haar leven nog niet een splinter krijgen van het talent en de prestaties van Madonna.
  Trouwens waarom hoorde je nauwelijks iets over het enorm tenenkrommend gekrijs van Aretha Franklin tijdens de inauguratie van Obama? O wacht…

 58. Robin

  Darius

  is die Emma niet het zusje van die mislukte Net 5 presentator Sol?

 59. J.Bouwmeister

  Brart als je je zoveel ergert aan anderen kijk dan eerst even naar jezelf.

 60. Joris Agema

  Geef Patty niet graag gelijk. Maar hier heeft ze toch echt wel een puntje.

 61. Awle

  Zet ons toch normaal neer, stop voortaan een klysma in je hol.

 62. Jean Paul

  Wel grappig: mensen noemen Emma hysterisch. Maar als Ajax van Tottenham verliest staan volwassen mannen te janken op straat.

 63. Renee

  Patty heeft gelijk. Dit kind wil een presentatorbaantje voor een miljoenenpubliek. Haha trolletje lekker blijven spuiten en slikken dat past je enorm.

 64. TT

  Overdreven idioot die op zo’n manier de aandacht wil hebben. Vreselijk onaantrekkelijk mormel ook niet als NL produkt promoten zou ik zeggen.

 65. Donald Dumb

  Jean Paul. Inderdaad.
  En niet te vergeten die idioterie vanwege een liedjeswedstrijd…

 66. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Citaat: Ik denk echt dat het verboden moet gaan worden dat iemand zichzelf zó in the picture wil spelen. Ontslagbrief inleveren en wieberen. Zelf het goede voorbeeld geven. Patsy staat buitenspel na zo’n opmerking. Hypocrisie ten top. Dit dus. En alles wat hierboven staat opgekalkt.

 67. Charles

  Dat meisje uit Deventer wat een lelijk hysterisch kind, zeker de dochter van onze grootgraaier van dwdd of ze lijkt er precies op. Kruiwagen kruiwagen helpt niet altijd ook van de havo dus vreemde talen zal ze wel niet spreken. Vreselijk om te zien en om aan te horen. Hoop haar nooit meer op tv te zien.

 68. ron

  Patty Brad je moet eens in de spiegel kijken en dan zeggen ik ga niet meer op tv

 69. darius

  Dus het is Patty verboten om een mening te hebben omdat ze ooit blah blah.
  Dat slaat toch nergens op dat “ja maar zei ook, uhh” . Ik mag niets zeggen over een dronken chauffeur die iemand doodrijd om dat ik zelf ook dronken was?

 70. Wil

  @pluk van de Petteflet: nog nooit zoveel onzin gelezen in 1 bericht.
  Met al je arrogantie ben je zo toegelaten tot de debielenschool. Gefeliciteerd.

 71. Edwin

  Idioot hysterisch gedoe van die Worteldoos, weg ermee. Please: Nie wieder!

 72. TEQUILA☀️SUNRISE

  NL verkloot het altijd voor zichzelf, vroeger met Paul de Leeuw en nu weer met dat oerlelijke narcistische Wortelboerwijf. Zo van :,,kijk eens wat ik allemaal durf”. Altijd moet NL provoceren om extra op te vallen.Dat is inderdaad gelukt, maar op een zeer negatieve manier.Doe eens een beetje volwassen en kies eens een mooie achtergrond uit in plaats van die domme tv toren, dat lijkt toch helemaal nergens op??. Volgend jaar heeft NL de kans om iets moois neer te zetten, maar het wordt natuurlijk een grote aanfluiting.Ze kiezen natuurlijk een gat als Zwolle als locatie,en de presentatie zal wel worden gedaan door een of andere ordinaire volkszanger.Het lied wordt ook niks want NL zit toch al in de finale.

 73. Henk

  @JeneverZonsondergang, vervelend wijf, ga je mond spoelen

 74. TEQUILA☀️SUNRISE

  @Henk, niet zo bijdehand joh.

 75. aammehoela

  Wat een overdreven reacties hierboven. Had ze dan zoiets als van ” Hoi, i am Emma and the Netherlands gives the 12 points to Sweden”. Nu was het lollig en best leuk. Ik kon het wel waarderen. Met dank aan Waylon die dus bereid was om zijn plek af te staan aan misschien wel de presentatrice volgend jaar.
  Neen, ik vond het best geinig. Vanmiddag bij radio Veronica was er ook zo’n zuurpruim die een column deed en de humor van Emma afkraakte. Neen, prima gedaan Emma.

 76. TEQUILA☀️SUNRISE

  aammehoela, ,,Met dank aan Waylon”?? Are you kidding me??😂😂😂😂

 77. aammehoela

  Het is natuurlijk pure onzin die ik schrijf maar ik ben graag tegendraads. En als ik daarvoor uit mijn nek moet kletsen doe ik dat.

 78. Tim H

  Patty heeft op zich wel een punt maar ze is zelf de laatste die er wat van moet zeggen.

 79. Maarten

  Paard Brard zwamt uit haar nek om aandacht te krijgen, dat zei Koos zelf ook al maar ze snoerde hem de mond en kletste gewoon verder. Emma Wortelboe r deed een heel goede presentatie en volgend jaar is ze gewoon weer kandidaat.
  Vooral andere mensen de maat nemen komt nogal arrogant over voor een ordinaire aandacht s h o e r die ze is, nu dan met een knullig roddelpeogrammatje en straks met haar andere borderlinerprojectjes waar 10 of 12 mensen naar kijken.

 80. Ronald

  Patty is al een tijdje over haar houdbaarheidsdatum. 😉

 81. Peter

  Dit was prototypische slechte DWDD lobby waarvan ik lang dacht dat het slechts een grap was.

 82. Tss

  Emma Wortelboer. Een Leuke en knappe meid!
  Zij heeft het prima gedaan! Zeer verfrissend en met humor!
  Zij moet zeker ook een rol spelen bij de presentatie van het Songfestival volgend jaar!
  Emma Goed gedaan!

 83. Tss

  @ TEQUILA☀SUNRISE
  Mon 20 May 2019 om 19:49

  Had jij maar zo’n leuk fris uiterlijk toch?
  en met dat, ik citeer jou even “met dat oerlelijke narcistische Wortelboerwijf.”
  Je had zeker net in de spiegel gekeken toen je dit stukje schreef?
  Heb je toch nog enige zelfkennis, dat “siert” je dat dan weer wel…. euhhh

 84. Vincent

  Vreselijk wijf die Wortelboer.

 85. TEQUILA☀️SUNRISE

  Tss: ben jij wel helemaal normaal?? Ja natuurlijk vind jij dat oerlelijke Wortelboerwijf wel knap, zij is zeker het enigste soort vrouw die jij kan krijgen engert, je hebt stront in je ogen.

 86. TEQUILA☀️SUNRISE

  Bedankt voor het citeren overigens, nu staat het er 2 keer.

 87. Tss

  @ TEQUILA☀SUNRISE
  Tue 21 May 2019 om 15:52

  😂 Je bent nog dommer dan ik al dacht!
  Je hapt ook nog 😂
  Denk dat jij elke dag in de stront zit!
  Hahaha O ja fijne avond.

 88. TEQUILA☀️SUNRISE

  Whatever.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.