Nance vindt Doutzen op Songfestival geen goede optie

Nance Coolen vindt het merkwaardig dat Doutzen Kroes voortdurend genoemd wordt als potentiële presentatrice van het Eurovisie Songfestival 2020, dat plaatsvindt in Nederland. Dat laat ze blijken in gesprek met NU.nl. Coolen wijst erop dat Kroes helemaal geen presentatrice is. “Doutzen Kroes zou ook een fantastische keuze zijn, dat is een prachtige vrouw. Maar onderschat niet dat je vier of vijf uur live moet presenteren, daar kun je niet zomaar iedereen neerzetten.”

Wellicht kan Kroes het helemaal niet aan, aldus Coolen. “Weet je wat er gebeurt als je het iemand laat doen die niet genoeg ervaring heeft? We vallen er achteraf met zijn allen overheen. Daar moet gewoon goed naar gekeken worden. Je kan maar een keer je visitekaartje afgeven.

Je moet iemand uit het vak kiezen, vindt ze. “Wij zijn een medialand, we vinden televisie belangrijk. Wij hebben mensen die echt ervaring hebben met grote liveshows. Waarom zouden wij – behalve een fantastische zanger, die het ook nog eens voor ons gewonnen heeft – niet laten zien dat we ook echt presentatietalenten in ons land hebben en die daar neerzetten?

Wie adviseert Coolen? Eva Jinek. “Ik denk dat ze ons nog zal verrassen, als ze daar in een jurk staat. Ze spreekt bovendien fantastisch Engels en ze heeft de ballen om het te doen.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen