Megahorrorkijkcijfers voor ‘losers’ Kelder en Klöpping

Frans Klein wordt op donderdagochtend standaard huilend wakker. Zijn zender NPO 1 is bijna nooit te bekennen in het kijkcijfermoeras, maar als Jort Kelder en Alexander Klöpping op woensdagavond in beeld verschijnen moet de televisiereus ineens vechten tegen de verdrinkingsdood. Hun programma Kelder & Klöpping scoort kijkcijfers waar Albert Verlinde en zijn insiders hun neus nog voor op zouden halen. Gisteren maakten ze het wel héél bont: ze zorgden voor een megakijkcijferdal.

NPO 1 is een van de weinige zenders die het presteert om zijn hoofd boven water te houden tegenover het voetbal. DNA Onbekend scoorde 929.000 kijkers (14 procent) en Van Onschatbare Waarde kwam daarna uit op 689.000 kijkers (9 procent).

Vervolgens gleed NPO 1 in volle vaart van de glijbaan: met Kelder en Klöpping stortte de zender in tot 185.000 kijkers (2,5 procent) om vlak daarna weer op te klimmen tot 851.000 kijkers (22 procent) met Pauw.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Ik volg al een flink tijdje de kijkcijfers en dit heb ik nog niet eerder gezien op NPO 1 op dat tijdstip.

Jort Kelder vindt zichzelf een loser. “Troost u, er zijn nóg grotere losers dan Ajax: Klöpping en ik kregen 4,8 miljoen ballen voor onze oren en uw dienstwillige liep in zijn queeste naar de ware meer blauwtjes op dan de spelers in het veld. Niettemin, onze vierde over liefdes-algoritmes is heus aardig.

En Klöpping:

Foto: Elvin Boer

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen