Megahorrorkijkcijfers voor ‘losers’ Kelder en Klöpping

Geplaatst op do 09 mei 2019 om 11:15

Frans Klein wordt op donderdagochtend standaard huilend wakker. Zijn zender NPO 1 is bijna nooit te bekennen in het kijkcijfermoeras, maar als Jort Kelder en Alexander Klöpping op woensdagavond in beeld verschijnen moet de televisiereus ineens vechten tegen de verdrinkingsdood. Hun programma Kelder & Klöpping scoort kijkcijfers waar Albert Verlinde en zijn insiders hun neus nog voor op zouden halen. Gisteren maakten ze het wel héél bont: ze zorgden voor een megakijkcijferdal.

NPO 1 is een van de weinige zenders die het presteert om zijn hoofd boven water te houden tegenover het voetbal. DNA Onbekend scoorde 929.000 kijkers (14 procent) en Van Onschatbare Waarde kwam daarna uit op 689.000 kijkers (9 procent).

Vervolgens gleed NPO 1 in volle vaart van de glijbaan: met Kelder en Klöpping stortte de zender in tot 185.000 kijkers (2,5 procent) om vlak daarna weer op te klimmen tot 851.000 kijkers (22 procent) met Pauw.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Ik volg al een flink tijdje de kijkcijfers en dit heb ik nog niet eerder gezien op NPO 1 op dat tijdstip.

Jort Kelder vindt zichzelf een loser. “Troost u, er zijn nóg grotere losers dan Ajax: Klöpping en ik kregen 4,8 miljoen ballen voor onze oren en uw dienstwillige liep in zijn queeste naar de ware meer blauwtjes op dan de spelers in het veld. Niettemin, onze vierde over liefdes-algoritmes is heus aardig.

En Klöpping:

Foto: Elvin Boer
32 Reacties op “Megahorrorkijkcijfers voor ‘losers’ Kelder en Klöpping”


 1. Simoontje

  Mijn hemel, tijd voor nieuwe schrijvers en dan van niveau en geen ontslagen ‘geen-stijl’-ers? Wat een aanfluiting dit stuk!

 2. NPO kijker-donderdag

  Neeeeeee, dit klopt niet. NPO doet het beter!

 3. NPO kijker-donderdag (de echte)

  Waar blijven de horror kijkcijfers van RTL

  O wacht MC is RTL.

 4. rooie Rinus

  Het is ook met stip wel 1 van de allerslechtste formats. Kelder bliijft toch een society reporter, en Klopping mag op presentatie cursus.

 5. Mono

  Het probleem met dit programma is dat zowel Klopping als Kelder een zeer vreemde, karikaturale rol aannemen. De updates over de nieuwste ontwikkelingen op techgebied zijn zeker interessant, maar er wordt op een heel geforceerde manier een tegenstelling tussen beiden heren gecreëerd. Vooral Kelder wil op een zeer ongeloofwaardige manier niets hebben van technologie en doet voorkomen alsof de draaitelefoon en grammofoonplaat nog te modern voor hem is.

 6. Erwin

  MC kan de prullenbak in. Ga lekker bij Powned werken ofzo.

 7. Remi

  De opmerking “kijkcijfers waar Albert Verlinde en zijn insiders
  hun neus nog voor op zouden halen” beoordeel ik als volstrékt onnodig.
  Bijna kwetsend, richting de presentatoren en Insiders.

  Jan en Albert’s 6 Inside zit zowel Qua inhoud als qua kijkcijfertjes in de spreekwoordelijke ‘lift naar boven’.

  In niéts te vergelijken dus met Kelder en Klöpping.
  Waarvan akte.

 8. Verhips

  Vind je het vreemd, 2 uiterst irritante mannetjes bij elkaar.

 9. Pakalu Papito

  Megahorror???? Doe eens normaal man whahahahaha :D

  Inderdaad, het wordt tijd dat de vuilnisman even langskomt om deze website mee te nemen :D

 10. Anti PVV

  ‘losers’ Kelder en Klöpping” Dat moet er ff bij.

 11. @NPO kijker-donderdag

  De waarheid is hard he? Zijn toch horrorcijfers voor een programma op NPO1.
  En Talpa begin ik al helemaal niet meer over

 12. E. Hartsma

  Kelder & Klöpping vind ik erg leuk. Een van de weinige programma’s op NPO1 waar ik naar kijk. Eerst opnemen en laten bekijken, uiteraard.

 13. Wim

  En watte denken van de cijfers van de zwakste schakel

 14. X

  Ik denk dat we eerst maar eens het CL-loze tijdperk maar eens af moeten wachten alvorens progamma’s te beoordelen zoals DZW en dit programma.
  Ik kijk geen vd 2 maar tegenover CL beoordelen vind ik een beetje dom ;)

 15. Seijmo

  @NPO kijker, al voordat ik dit bericht opende wist ik al dat er een soortgelijke reactie van jou hier zou staan, hoe voorspelbaar… We weten inmiddels wel dat je een afkeer hebt voor RTL maar vermoei ons daar niet elke keer weer mee.

  Zet eens een andere plaat op.

 16. Herman Hoogsteder

  Ik denk dat dit programma voor de meeste kijkers te intelligent is.

 17. Bob

  @Herman Hoogsteder: Hoe kan je een programma in vredesnaam als “intelligent” betitelen? Dat zegt mij meer iets over jouw eigen intelligentie.

 18. Trudy

  Twee verschrikkelijke aanstellers bij elkaar.. niet om aan te zien.

 19. Bobby Eden

  Treurig programmaformat voor oude mensen die even lekker bijgepraat worden van de ‘nieuwste ontwikkelingen’ door die dekselse Alexander.Mijn moedertje van 63 is de doelgroep.

 20. StefanV

  Tja, voetbal in combinatie met een programma dat sowieso al niet zo succesvol is. Dan krijg je dit. Misschien had het programma beter op NPO3 gepast?

 21. Echt.

  @Herman Hoogstede, Ik denk dat de meeste mensen te intelligent zijn voor dit programma.

 22. Alex

  Ik vind het nog wel een ok programma, de dingen die ze behandelen geven een genuanceerd beeld.
  Het is echter een Ned3 programma. Oude mensen willen niks weten van technologie of nuance, logisch dat dit programma niks gaat worden.

 23. Ellie

  De inhoud is op zich interessant als het gaat om nieuwe technologie. Het format is het probleem. Heel geforceerd en tenenkrommend. Ik kon er miet naar blijven kijken.
  Maak gewoon een goede documentaireserie met Klopping en laat dat kinderachtige gedoe met Kelder weg.

 24. Han

  De inhoud is op zich interessant als het gaat om nieuwe technologie. Het format is het probleem. Heel geforceerd en tenenkrommend. Ik kon er miet naar blijven kijken.
  Maak gewoon een goede documentaireserie met Klopping en laat dat kinderachtige gedoe met Kelder weg.

 25. Ellie

  2e reactie onder andere naam omdat de eerste blokkeerde

 26. Claire

  Jort Kelder, die ouwe vervelende bochel, daar ga je toch niet naar kijken?

 27. Godfriet de Pedobakker uit Waalre

  Jort Kelder is een zielige proleet en een homo.

 28. Jan

  Best een leuk programma.

 29. erick

  Hahaha die Klöpping is ook echt een droeftoeter eerste klas.

 30. aammehoela

  Een grote dip. De kijker die geen voetbal wil zien kon in het verleden altijd op NPO 1 terecht. Maar detectives zijn weggehaald. De kijker moet naar RTL 8 maar dan wel 6 reclameblokken trotseren of dan maar even Nieuwsuur kijken op de volgende zender NPO 2. TV uitzetten kan natuurlijk ook of zouden ze dan toch maar het laatste half uur van het voetbal hebben zitten kijken. Hoe dan ook, toch redelijke scores van de overige programma’s op NPO 1. Zelf uiteraard enkel het voetbal gekeken.

 31. Henk

  Wanneer zal Kelder eindelijk begrijpen dat hij helemaal niet grappig is en Klöpping dat hij naar een logopedist moet gaan?

 32. BRAAK

  Slechter dan slecht!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.