Maurice Wijnen wil Davina Michelle naar Songfestival

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 11:45

Maurice Wijnen vindt dat aanstormend talent Davina Michelle ons land volgend jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij gezegd op radiozender 100% NL. Dankzij de overwinning van Duncan Laurence vindt het liedjesfestijn volgend jaar plaats in Nederland. “Het risico van deelname voor de grote artiesten is komend jaar wel wat minder groot. Ik denk dat er veel grote namen zijn die stiekem best wel zouden willen“, aldus musicalkenner Wijnen.

Zelf heeft Wijnen een duidelijke voorkeur. “Ik denk zelf aan Davina Michelle, die nu heel erg aan de weg aan het timmeren is en eigenlijk nog heel erg in de oprichting van haar carrière zit.”

Voor haar zou het normaliter een risico zijn om mee te doen, aldus Wijnen. “Voor het moment in haar carrière waar ze nu staat zou het niet handig zijn… Maar wanneer wij – zoals volgend jaar – direct geplaatst worden in de finale, lijkt het ineens wel een mogelijkheid. En in dat kader is Davina Michelle voor mij de nummer één favoriet om volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival te sturen.

Verder is Wijnen vooral heel erg trots op Duncan Laurence. “Dat het dan eindelijk gelukt is na al die jaren, dat is natuurlijk waanzinnig! En hoe leuk is het dan ook dat dit gebeurd met een artiest die zich zo bescheiden heeft opgesteld en zo open en vriendelijk is. Daarvan ben ik echt onder de indruk, Duncan verdient daarvoor echt een enorme pluim!

Foto: SBS
38 Reacties op “Maurice Wijnen wil Davina Michelle naar Songfestival”


 1. xandertje

  “Het risico van deelname voor de grote artiesten is komend jaar wel wat minder groot. Ik denk dat er veel grote namen zijn die stiekem best wel zouden willen“

  JA, Maurice grote artiesten dus niet een net begonnen youtube sterretje.

 2. Mark

  Eens met hem!
  https://www.youtube.com/watch?v=uPrOr67QN4Y

 3. Bramderammer

  Goed man ! Israel heeft tijdens het vereren van lucifer door madonna , in het geniep nog eventjes wat bombardementen uitgevoerd op Syrische burgerdoelen. top man! Wat zijn we trots op nederland he! Wat een prestatie! Klapklapklap…

 4. Derk

  Pfffffff. Wat een zielig festijn.

 5. Ikke

  @Xandertje. Denk eens wat ruimer. Groot in Nederland betekent niet groot in het buitenland. Marco Borsato vult hier stadions vol maar in het buitenland kennen ze hem totaal niet. Davina Michelle is dankzij YouTube al heel veel vaker opgepikt in het buitenland. Dat zegt iets over haar internationale potentie. Bij het Songfestival moet je het hebben van buitenlandse stemmers. Dus misschien juist wel slim om Davina Michelle volgend jaar podium te geven op Eurovisie Songfestival.

 6. Mark

  Bramderammer hup snel terug onder je steen!

 7. Ron

  Nee, ‘het duurt te lang’…next.

 8. Mark

  @Ikke precies wat jij zegt!

 9. M

  Neeeeee, niet dat knappe meisje die zuiver zingt maar 0,0 ziel en “leven” in haar stem heeft

 10. Mark

  @Ron haha geweldig!

 11. Bas

  Davina Michelle een keer Live gezien, die zat er regelmatig naast. Beter iemand nemen die (bijna) altijd zuiver zingt. Er wordt al genoeg vals gezongen bij Eurovision.

 12. Happie

  Davina Michelle! Mijn topper. Zonde om zo’n spontaan en nog niet volledig door de showbusinessflauwekul aangetast meisje aan zo’n onzinnig circus te laten meedoen.

 13. Klaasje v

  Zij is n goede zangeres, maar nog veel te zenuwachtig en onzeker voor zo’n groot spektakel. Misschien over paar jaar.
  Zag Carlo Boshart alweer lobbyen over Glanys Grace. Hoop dat niemand naar hem luistert.
  Stuur Marcel Veenendaal maar met n mooi liedje.

 14. Lieke van Lexmond Lover

  1 ding is zeker, Nederland hoeft zich volgend jaar niet eerst te plaatsen voor de finale, en ze kunnen ook niet nogmaals winnen

 15. Bram Biester

  Gelukkig hoef je geen goed Engels te kunnen om mee te mogen doen, maar Davina is een nare vrouw. Niet naar het Songfestival met haar, maar naar de braderie. Weg ermee!

 16. plop

  Even een vraag tussendoor. Geeft het publiek van elk land op dezelfde manier cijfers als de jury? Dan was het zaterdag helemaal niet spannend, want opgeteld kregen Zweden en Macedonië minder punten dan Nederland. AVRO/TROS was gewoon te lui om gegeven punten op te tellen en van het totaal af te trekken.

 17. Andreas

  Wanneer iemand pretendeert een echte songfestivalkenner te zijn, zal die nooit namen van artiesten noemen, maar de aangeboden liedjes beoordelen.

 18. Remi

  Doen !!

 19. Tap

  Hmmm haar stem is enorm schreeuwerig. Nah…..

 20. B-noniem

  De hype rond die Davina Michelle mag ook wel een keer voorbij zijn. Ze beheerst de juiste stemtechniek niet eens.

 21. StefanV

  Volgens mij had Davina Michelle allang te verstaan gegeven dat ze niet naar het Songfestival wil.

  Omdat Nederland volgend jaar automatisch in de finale staat, is er wel een interessante situatie. Je hoeft als artiest niet eerst mee te doen aan een halve finale. Misschien moeten we die dan maar in eigen land houden, door middel van een Nationaal Songfestival?

  Toch is er ook afbreukrisico, want het nadeel van rechtstreekse plaatsing voor de finale is dat het publiek je liedje maar één keer hoort. We zien de Grote Vijf nogal vaak ondermaats presteren; alleen Italië onttrekt zich aan de misère.

 22. Michiel

  De mensen die in de commissie zitten die Duncan hebben gekozen doen het de laatste jaren erg goed. Dus laten we ons er vooral niet mee bemoeien en die mensen hun werk in alle rust laten doen.

  En als we al een mening willen horen over mogelijke artiesten dan zeker niet van de roddeltantebrigade.

 23. Awle

  Maak er gewoon een travestietenfestijn van

 24. Maggoos

  Gatver nee nooit die schreeuwlelijkerd Davina Michelle. Ik heb veel liever Romy Monteiro, zij zingt veel mooier, is mooier, danst mooier en eigenlijk op elk vlak mooier. Romy komt ook veel meer internationaal over.

 25. Tina Trucker

  Hoe groter de flaporen, hoe meer verstand een hooomooo heeft van het songfestival.

 26. Dominee Bonk

  Ik vind die Maurice Wijn iets ongehoords. Wat voegt dit enge wezen nou toe? Negeren zou zo fijn zijn. Echt waar, dit soort wezens mogen niet meer hun mening verkondigen in het publiek, dat is heel slecht voor de mensheid. Amen.

 27. Sven L.

  Locatie zal een dezer dagen wel bekend worden gemaakt toch? Ik denk dat Den Haag af valt aangezien die al de Invictus Games gaan organiseren die precies in dezelfde periode valt als het ESC. Blijven A’dam & R’dam over als serieuze gaststeden.

  Lijkt me trouwens ook dat de EBU hier wat over te zeggen heeft toch? Iemand daar meer info over? Beetje FIFA-achtige structuur? Als gastland mag je veel, maar overkoepelende organisatie bepaalt uiteindelijk.

 28. Ron

  Nou, ik denk dat dit niet zo snel bekend gemaakt zal gaan worden. Dat zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. Wat mij betreft wordt het gewoon Amsterdam. Meest logische stad.

 29. Sven L.

  @ Ron mee eens. Vanuit de Ziggo kunnen ze echt wel drie mooie shows verzorgen. Groot zat. Waarschijnlijk krijg je er max 10.000 man in ivm het grote decor/podium/green room. Kost gewoon veel vierkante meters, maar er blijft zat over. Buitenkant kun je ook iets moois mee doen. Uniek pand!

 30. Virginia Rens

  Wat is er mis met Django Wagner?

 31. Mark

  Davina’s huidige hit Skyward was eigenlijk bedoeld voor het ESF. En daar had ze voor mijn part ook mee gewonnen. Ook een goede power ballad.

 32. liefkleinhertje

  Ik zou lekker die Alie B een liedje over Mies Bouwman laten zingen of een van die andere halvegare schoolpleintjes rappers (Ronnie Flex) maar dan zonder auto-tune.

 33. Bart

  Davina Michelle is een goede keuze. Niet mijn smaak maar ik denk dat ze hoog zal eindigen.

 34. kookie

  Medialane waar hij werkt voor indirect grote Joop zal wel weer aan het lobbyen zijn voor produktie ?

 35. Turbo

  Als ze haar een jaar uitspraaklessen geven, dan zeg ik volmondig ja.

 36. Geen kijker

  Enge vent die Wijnen echt een SBS koppie.

 37. Robert

  Niet doen die is compleet in de war als het oortje niet goed werkt

 38. Gordon Neuktzorot

  Ik zou heel graag weer mee willen doen, misschien kan ik dan ook meteen in de jury zitten en de NLjury punten doorgeven. Ik weet dat heel Europa,en ook de rest van de wereld trouwens,mij heel graag terug wil zien.Mijn vorige optreden was toch ook helemaal geweldig? Ik weet dat ik heel laag ben geeindigd maar dat kwam alleen maar omdat de lampjes van mijn lichtgevende pak het niet deden. Natuurlijk doe ik dat pak weer aan, als de lampjes nu wel branden ga ik zeker winnen .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.