Maurice Wijnen wil Davina Michelle naar Songfestival

Maurice Wijnen vindt dat aanstormend talent Davina Michelle ons land volgend jaar moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij gezegd op radiozender 100% NL. Dankzij de overwinning van Duncan Laurence vindt het liedjesfestijn volgend jaar plaats in Nederland. “Het risico van deelname voor de grote artiesten is komend jaar wel wat minder groot. Ik denk dat er veel grote namen zijn die stiekem best wel zouden willen“, aldus musicalkenner Wijnen.

Zelf heeft Wijnen een duidelijke voorkeur. “Ik denk zelf aan Davina Michelle, die nu heel erg aan de weg aan het timmeren is en eigenlijk nog heel erg in de oprichting van haar carrière zit.”

Voor haar zou het normaliter een risico zijn om mee te doen, aldus Wijnen. “Voor het moment in haar carrière waar ze nu staat zou het niet handig zijn… Maar wanneer wij – zoals volgend jaar – direct geplaatst worden in de finale, lijkt het ineens wel een mogelijkheid. En in dat kader is Davina Michelle voor mij de nummer één favoriet om volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival te sturen.

Verder is Wijnen vooral heel erg trots op Duncan Laurence. “Dat het dan eindelijk gelukt is na al die jaren, dat is natuurlijk waanzinnig! En hoe leuk is het dan ook dat dit gebeurd met een artiest die zich zo bescheiden heeft opgesteld en zo open en vriendelijk is. Daarvan ben ik echt onder de indruk, Duncan verdient daarvoor echt een enorme pluim!

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen