Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein

De dubieuze Thaise constructie van NPO-bestuurder Frans Klein is aanleiding voor de Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) om onderzoek te doen naar zijn integriteit. Dat bevestigt het orgaan vandaag tegen HP/DeTijd. Het NRC deed vorige maand een bizarre ontdekking over Klein: hij heeft zijn broer (die Thaise restaurants runt) geholpen om uit de handen van schuldeisers en de Belastingdienst te blijven door een schimmige brievenbusfirma in Engeland op te zetten. 

Het CIPO doet nu onderzoek naar de wijze van ‘melden’ van de nevenfunctie van Klein en de manier waarop de Raad van Bestuur van de NPO de melding heeft getoetst.

Kleins vrienden in de Raad van Bestuur, bestaand uit voorzitter Shula Rijxman en lid Martijn van Dam, vinden het fiscale gesjoemel van Klein een privézaak.

HP/DeTijd: “De woordvoerder bevestigt dat men zelf het initiatief heeft genomen tot het stellen van vragen aan de NPO over de kwestie en dat nog niet duidelijk is hoe lang het onderzoek gaat duren.”

Klein was bij het opzetten van de Thaise constructie nog VARA-baas. BNNVARA laat weten: “Het CIPO heeft BNNVARA enkele vragen gesteld over het restaurant van Frans Klein. Hier werken wij aan mee en we wachten de bevindingen van het CIPO nu eerst af.

De NPO bevestigt ook dat er een integriteitsonderzoek loopt, maar wil verder niets kwijt.

Lees ook:
NRC doet bizarre ontdekking over NPO-baas Frans Klein (20 april)
CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen (23 april)
NRC onthult dictatoriaal gedrag bazen NPO 1 en NPO 2 (23 april)

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen