Gordon begrijpt gerommel rond act Duncan niet

Gordon begrijpt het gerommel rondom de act van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival niet. De entertainer vindt het bizar dat er nog op het laatste moment aan gesleuteld moet worden. Dat heeft hij dinsdagavond in Tel Aviv gezegd tegen Shownieuws-verslaggever Koos van Plateringen. Er is wat gedoe rondom een witte bal die een centrale rol speelt in de act van Duncan Laurence. Het AVROTROS-team zag de bal vorige week voor het eerst en was er zeer ontevreden over.

Last minute heeft het team van Laurence de Belgen ingeschakeld om een nieuwe bal te laten maken. Wat een gehannes, vindt Gordon. “Ik weet natuurlijk als geen ander hoe het werkt.”

Alles had al lang klaar moeten zijn, stelt Gordon. “Je hebt je liedje en dan mag je bepalen wat je doet. Wat ik nu merk is dat Nederland een beetje aan het zoeken is en ik vind dat als je zo’n fantastisch nummer hebt dat je niet nu nog zou moeten zoeken wat de juiste verhouding is in de presentatie. Dat is best wel heel erg kwalijk, maar wie ben ik?

De Toppers-act was ook vreselijk. “Wij hebben alles uit de kast gehaald en kregen twaalf punten uit Albanië. Daar ben ik drie jaar op vakantie geweest, omdat ik overal herkend werd. Maar het kan ook juist heel mooi werken.”

Duncan Laurence houdt vertrouwen in zijn team. “Als je iemand als Ilse DeLange meeneemt, dan weet je dat zij gewoon weet waar ze het over heeft. Zo kijk ik ook tegen haar aan. Zo zie ik haar. Als iemand die weet wat ze doet en echt weet hoe het gaat uitpakken. Ik heb volop vertrouwen dat alles goed komt.”

Er zijn meerdere bekende Nederlanders aanwezig bij het Songfestival in Tel Aviv. De Israëlische stad is toevallig ook de schuilplaats van de gevallen casting director Job Gosschalk. Hij wacht naar verluidt op de komst van het Junior Songfestival.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen