Getty Kaspers: ‘AVROTROS behandelt me als stront’

Geplaatst op ma 20 mei 2019 om 9:35

Getty Kaspers, tot dit weekend de laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival, voelt zich als een stuk stront behandeld door AvroTros. Dat laat ze weten aan het AD. Kaspers is na 44 jaar afgelost door Duncan Laurence. “Nou, heel Nederland belt me. Iedereen wil met me praten. Alleen degene die moet bellen, de AvroTros, daar heb ik in al die jaren niets van gehoord. Ik ben een keer uitgenodigd voor een halve finale met Trijntje Oosterhuis, maar dat was door Oostenrijk.

De oud-winnares begrijpt niets van de desinteresse. “Ik vind het raar dat ze helemaal geen contact met mij zoeken. Ik voel me net een stuk stront.”

Het is jammer, vindt Kaspers. “Door Songfestivalverenigingen word ik altijd uitgenodigd. Daar voel ik de waardering. Maar van de AvroTros niet eens één belletje. Ik ben niet boos, maar vooral verdrietig.”

Er was een filmmaker die een documentaire met mij wilde opnemen in Tel Aviv. Dat ik ging kijken wat Duncan aan het doen was. Maar de AvroTros had andere plannen, dus dat ging niet door.

Volgend jaar organiseert AvroTros het festival in Nederland. Kan de omroep het goedmaken door haar daar uit te nodigen? “Ik laat het helemaal over aan de mensen. Maar ik ga niet lopen bedelen. Ik ben teleurgesteld. Dat er helemaal geen moeite wordt gedaan voor iemand die 44 jaar lang de laatste winnaar voor Nederland was.”

Kaspers zat zondagavond overigens wel in de razend populaire Songfestival-special van Pauw.

Het AD-interview met Getty Kaspers kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “Getty Kaspers: ‘AVROTROS behandelt me als stront’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tjemig wat een taalgebruik weer.
  Over 6 jaar is het 50 jaar geleden.
  Dat dan weer wel.

 2. ★★Onbekend💥💥

  Kaspers is na 44 jaar afgelost door Duncan, vroeger was dat 3 t/m 8 jaar maar toen was het ook alleen Europa.

 3. ron

  Getty Kaspers wees vlij dat je nog gebeld bent de afgelopen 44 jaar, na zaterdag wordt je niet meer gebeld dus geen ding dong meer via de telefoon

 4. Henk

  Ontzettend zure oude vrouw

 5. q8

  onbekend…..
  vroeger was t half Europa,

  verder iedereen een fijne dag,

 6. Maxer

  Ze zat overigens gisteravond wel bij Jeroen Pauw.

 7. Aandachts Junk

  Zo zie je maar weer dat alle BN ers, al dan niet voormalig, elke strohalm aanpakken om weer aandacht te krijgen. Deze mevrouw moet niet zeuren. Zij is destijds al uitgebreid gelauwerd. Dat ze nu weinig aandacht krijgt heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat ze na de winst van het verleden niets meer heeft gepresteerd. Nu staat er een nieuwe Nederlander op het podium en wil zij er gewoon naast gaan staan.. GUN EEN ANDER OOK WAT zou ik zeggen!!

 8. Paul

  Jaloers, rancuneus?

 9. M@rk - Etten-Leur

  Wat een nare zure vrouw is die Getty Kaspers toch! Ze heeft SAMEN met Teach-Inn gewonnen in 1975 (!). Als ik me goed herinnert is ze destijds ook snel vervangen door twee jongere dames.
  Het Songfestival was toen veel kleiner en daarnaast is er ook erg veel aan de muziek en het festival veranderd.
  Getty vindt vooral zichzelf een ‘grote ster’. Laat haar dat lekker blijven denken!
  Ze vond zichzelf gisteravond helemaal geweldig bij “Pauw”.
  AVROTROS heeft groot gelijk dat ze verder geen contact opnemen met dit gevallen sterretje!

 10. A.Zijn

  Gettyverdamne

 11. Bart

  @Henk Ja echt he. Al die optredens die ze nu weer heeft. Gewoon 0 maar het zullen er vanaf nu weer een paar zijn door de programma’s waar ze afgelopen week in zat. Ze gaat niet lopen bededelen maar dat deed ze gisteren toch echt. Was geen grapje aan het einde tegen Cornald.

  Bijna 50 jaar geleden heeft ze het over. Ik denk dat er niemand die bij de AVROTROS anno 2019 voor vorige week ooit van Gertie Kaspers had gehoord.
  En ik had er ook nog nooit van gehoord. Wel van Teach in.

 12. Bart

  Misschien heeft ze gelijk na afloop gelijk de directeur van AVROTROS er op aangesproken. Hij zat aan de bar bij Pauw.

 13. snuifje

  Ze hadden deze mevrouw natuurlijk best eens kunnen bellen. Kleine moeite, groot plezier.

 14. Deadly Viper

  Wie?

 15. ★★Onbekend💥💥

  q8 ja dat weet ik maar de mensen die toen keken wisten dat ook.

 16. Leo

  Getty Kaspers wilt wel erg graag in het daglicht staan. Merkte je gisteren ook bij Pauw. Ze kwam er steeds tussen door met haar eigen topics. Ruth Jacott was er gegeven moment zichtbaar ook klaar mee.

 17. Katja

  Pauw was gister niet erg van haar gecharmeerd, ze bleef maar ratelen…

 18. Job

  Arme vrouw. Wees blij dat ze niet meer bellen.

 19. gerdien

  Mooie uitzending van Pauw gisteravond met als enige wanklank mevrouw Kaspers die voortdurend de aandacht op zichzelf vestigde. Bij haar vergeleken was Joling een toonbeeld van bescheidenheid. Je snapte ineens waarom Avro/Tros nooit meer belde;-).

 20. Ron

  Ze heeft er wel een ‘neusje’ voor zo te zien…Gek dus dat ze niet gevraagd is door de avrotros…

 21. Angelslo o o o o o o o o o

  Getty, wat heb je eigenlijk gedaan na je overwinning om in de gunst van AVROTROS te blijven? Het moet natuurlijk ook wel de moeite waard zijn om contact te blijven houden. Maar Getty stopt met zingen en geeft regelmatig aan niet in de media te willen verschijnen. Dan krijg je je zin dame maar niet nu gaan lopen klagen.

 22. MediaPrak

  En de Lenie ‘t Hart Zeehondjes Award gaat deze week naar….: Getty Kaspers. Uitreiking as donderdagochtend in Huize Even Geduld AUB, Witte Kruislaan, Hilversum

 23. Trudy

  Mens denkt dat ze zingen kan Getty ga terug naar Oostenrijk je ziet er niet uit en hebt een te grote bek … wie zit er nu op jou te wachten er zijn zat jongere betere en mooiere mensen die kunnen zingen Romy Monteiro bijvoorbeeld !!!

 24. Maggoos

  Ik zeg ook Romy Monteiro voor volgend jaar. Als kandidaat of presentatrice, één van de twee. Top!

 25. liefkleinhertje

  Groot gelijk die AVRO/TROS wegwezen met dat bejaarde veenlijk.

 26. J.Bouwmeister

  Beste Gettie:
  de reden is dat je niet uit het westen komt en een normaal leven lijd.

 27. TT

  Getty ga terug naar Oostenrijk je ziet er niet uit niemand zit hier op jou te wachten. 45 jaar niet zingen en dan hulp willen van een zangcoach, ik heb nieuws voor je NOT. en daarna nog vragen of ze naast CM mag zitten als commentator. Vreselijke koe.

 28. anonymous

  Dus omdat zij 100 jaar geleden heeft gewonnen moet zij voor elk tv programma
  dat over het songfestival gaat uitgenodigd worden?

 29. Bemoei

  Altijd bij jezelf zoeken Getty. Jij hebt geen tekst. Als jij had willen aan blijven en mee doen had jij een cursus moeten volgen spreken in het openbaar. Jij bent juist beschermd omdat jij niets te melden hebt.

 30. liefkleinhertje

  Toen ze dat songfestival won was ze wel een aardig meisje.
  Maar het blijft ongelofelijk dat ze slechts in 45jaar getransformeerd is in een vies oud zeik wijf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.