Getty Kaspers: ‘AVROTROS behandelt me als stront’

Getty Kaspers, tot dit weekend de laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival, voelt zich als een stuk stront behandeld door AvroTros. Dat laat ze weten aan het AD. Kaspers is na 44 jaar afgelost door Duncan Laurence. “Nou, heel Nederland belt me. Iedereen wil met me praten. Alleen degene die moet bellen, de AvroTros, daar heb ik in al die jaren niets van gehoord. Ik ben een keer uitgenodigd voor een halve finale met Trijntje Oosterhuis, maar dat was door Oostenrijk.

De oud-winnares begrijpt niets van de desinteresse. “Ik vind het raar dat ze helemaal geen contact met mij zoeken. Ik voel me net een stuk stront.”

Het is jammer, vindt Kaspers. “Door Songfestivalverenigingen word ik altijd uitgenodigd. Daar voel ik de waardering. Maar van de AvroTros niet eens één belletje. Ik ben niet boos, maar vooral verdrietig.”

Er was een filmmaker die een documentaire met mij wilde opnemen in Tel Aviv. Dat ik ging kijken wat Duncan aan het doen was. Maar de AvroTros had andere plannen, dus dat ging niet door.

Volgend jaar organiseert AvroTros het festival in Nederland. Kan de omroep het goedmaken door haar daar uit te nodigen? “Ik laat het helemaal over aan de mensen. Maar ik ga niet lopen bedelen. Ik ben teleurgesteld. Dat er helemaal geen moeite wordt gedaan voor iemand die 44 jaar lang de laatste winnaar voor Nederland was.”

Kaspers zat zondagavond overigens wel in de razend populaire Songfestival-special van Pauw.

Het AD-interview met Getty Kaspers kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen