Eva Jinek kan niet zonder make-up op televisie

Eva Jinek kan zich niet vertonen op televisie zonder make-up op haar gezicht. Als ze wakker wordt, ziet ze er niet bepaald uit als een televisiester. Dat zegt de presentatrice in gesprek met de Privé. Jinek op tv en Jinek op bed zijn toch wel twee heel andere dingen. “Ik word elke dag met mezelf wakker, en dat is niet met een hoofd dat zo op tv kan. Zonder de kapper en visagie was die carrière er niet. Dat kan ik jullie beloven. Ik heb het geluk te worden verzorgd door een goed team“, zegt ze.

De televisie zou er echt lelijk uit zien zonder kappers en visagisten, meent Jinek. “Hebben jullie er wel eens over nagedacht hoe een tv-programma eruit zou zien als er geen kappers waren? Een latenightshow als er niemand was om de make-up en het haar te doen? Neem mijn eigen geval.

Het lijkt oppervlakkig, maar dat is het niet, aldus Jinek. Pas als je je qua uiterlijk zelfverzekerd voelt, kun je inhoudelijk schitteren, stelt ze. “Pas als je er niet meer over hoeft na te denken of je er goed uitziet of niet, kun je jezelf zijn.

Overigens is het voor Jinek geen straf om in de make-up-stoel te zitten. “Ik maak altijd de grap dat dat de enige reden is dat ik presentator ben geworden, omdat mijn haar dan wordt gedaan en ik word opgemaakt.”

Het Privé-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen