Ben Cramer gelooft niet in Duncan: ‘We winnen niet’

Ben Cramer (72) denkt dat Duncan Laurence (25) volgende week geen succes gaat behalen op het Eurovisie Songfestival. Zijn liedje Arcade is gewoon geen Songfestival-nummer. Dat zegt hij in weekblad Story. Laurence staat al weken op nummer één bij de bookmakers, dus veel mensen denken dat hij gaat winnen. “Ik heb mijn twijfels of we gaan winnen, zoals de bookmakers aangeven. Ik ben misschien van de oude stempel, maar ik vind het geen Songfestival-lied“, geeft hij aan.

Is Cramer niet een beetje te bejaard om iets te zeggen over de muziek van nu? “Ik besef dat de muzieksmaak van velen is veranderd, maar toch denk ik niet dat we gaan winnen.”

De zanger is pessimistisch. “Het probleem met Duncan is dat hij nu alleen maar kan verliezen. Iedereen zet hem al weken op 1, maar stel dat hij lager eindigt? Dan heeft hij voor velen verloren. Dat vind ik een kwalijke zaak.”

Als Laurence vals gaat zingen wordt het helemaal niets, aldus Cramer. “Ik hoop dat hij spatzuiver zingt, want dat is heel belangrijk. Joan Franka zong destijds zo vals als een kraai.

Nee, het gaat hem volgens hem niet worden. “En dan kun je een goed nummer hebben, maar hoe wordt het in beeld gebracht?

Het Story-artikel Voormalige Eurovisie Songfestival-deelnemers over Duncan Laurence kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen