Albert Verlinde wist niet hoe Luuk Ikink eruitzag

Geplaatst op do 23 mei 2019 om 11:00

Albert Verlinde wist niet hoe Luuk Ikink eruitzag toen hij hem in 2013 voordroeg voor de positie van sidekick in RTL Late Night. Dat vertelde de SBS 6-ster woensdagavond in 6 Inside. Het is Verlinde aan wie Ikink zijn huidige positie bij RTL 4 te danken heeft. “Luuk deed op Radio 1 een soort column, volgens mij bij BNNVARA, en dat hoorde ik altijd. Ik zat dan in de auto en dan hoorde ik die column voorbijkomen. Hij had dan alles vergaard van social media“, aldus de showkenner.

Heel erg goed, vond Verlinde dat. “Met Erland Galjaard, Humberto Tan en met andere mensen zaten we toen te praten van: wie moet die rubriek gaan doen waarin die socials voorbijkomen? Toen zei ik: ‘Ik hoor altijd een jongen op de radio, ik weet niet hoe hij eruitziet, maar hij kan wel zo’n rubriek maken.’

Eigenlijk zat Galjaard helemaal niet te wachten op een of andere jongen van de radio. “Erland was toen bezig met bekende mensen enzo. Toen is Luuk uitgenodigd en the rest is eigenlijk history. Hartstikke leuk.”

Verlinde heeft destijds min of meer zijn eigen opvolger aangewezen. Ikink is nu al een paar jaar de nieuwe Albert Verlinde in RTL Boulevard.

De showkenner vindt het leuk dat Ikink en Tan nu weer gaan samenwerken. Ze beginnen dit weekend met hun eigen zaterdagavondshow. “Als je ziet dat een duo klopt, zoals bij Luuk en Humberto, dan gaat het eigelijk vanzelf en brengen ze elkaar naar grote hoogten.”

Weet hij trouwens dat Ikink veel langer is dan Tan? “Ja, want ik ken ze allebei.”

Foto: SBS
14 Reacties op “Albert Verlinde wist niet hoe Luuk Ikink eruitzag”


 1. Rodrigo

  Ikink is niet de opvolger, dat is Aran Bade

 2. anymousin

  @Rodrigo, Aron Bade is verslaggever voor o.a. (show)items in RTLBoulevard.

  Ikink, heeft de plaats van Verlinde ingenomen aan de desk van Boulevard. Alleen met een andere invulling van de/z’n rol.

 3. Jables

  Ik dacht dat Luuk Ikink en Humberto Tan elkaar niet konden luchten of zien en dat hij daarom weg was gegaan. Net zoals Marieke Elsinga.

 4. El

  Luuk Ikink heeft het charisma van een overleden bever. Geen idee waarom men hem voor de camera blijft zetten…

 5. anymousin

  @Jables,

  Lees dit artikel maar eens.
  https://www.mediacourant.nl/2018/09/luuk-ikink-wilde-helemaal-niet-weg-bij-rtl-late-night/

 6. Verbaasde jongen

  @El precies! Daar heb ik me nou ook altijd over verbaasd!

 7. Eilandhaat

  Vooral Luuk bij eilandpraat was echt weerzinwekkend. Soms moest ik echt wegkijken omdat het te pijnlijk was. Compleet ongeschikt en viel volledig door de mand. Heeft er totaal niet de skills voor, snap niet dat ze hem laten zitten.

  Kan absoluut geen gesprek leiden aan tafel, is saai, constant dode momenten en dezelfde vragen stellen omdat hij niks meer wist te vragen, of vragen die precies op hetzelfde neerkwamen. Soms zelfs even gestamel en gestotter omdat hij door z’n stof heen was. Wist z’n gasten totaal niet te prikkelen.

 8. ★★Onbekend💥💥

  Albert Verlinde die staat hier nooit!!

 9. Trudy

  Luukikink is een vaag figuur totaal geen uitstraling !!!!

 10. Joop55

  Ik kan me oprecht voorstellen dat ie geschrokken is.

 11. Daniel

  Ach kom op zeg, triest figuur, je noemt ineens een naam die het wel kan worden als sidekick en je weet niet eens hoe hij eruit ziet, yeah right!! kom is uit die cocoon Kwalbert en verdiep je is een ander, ipv jezelf en je sneue musicals.. weet ie nog wel wie Jan en Patty en die andere figuren zijn dan

 12. XXXX

  Klink heeft geluk gehad dat Albert niet wist hoe hij eruit zag, anders had hij hem natuurlijk nooit voorgedragen.

 13. XXXX

  Ik bedoel Ikink

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Patsy de patsy weet niet eens hoe Kwalbert eruitziet.
  Tegenwoordig gaan d’r ogen iets verder dan een kiertje open om te zien waar ze d’r toegangspasje tot de studio’s in moet steken en zelfs dat kost moeite.
  Dusss, Kwalbert, van je collega’s moet je het hebben.
  En je collega’s in elk geval niet van jou.
  Ikink was al lange tijd een medewerker van jou, dus zo’n lam lu’l berichtje voegt wéér helemaal niks nada nothing toe aan je repertoire van nietszeggende mededelingen. Stop ermee en graaf ergens een ondiepe vijver ofzeau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.