Albert Verlinde wist niet hoe Luuk Ikink eruitzag

Albert Verlinde wist niet hoe Luuk Ikink eruitzag toen hij hem in 2013 voordroeg voor de positie van sidekick in RTL Late Night. Dat vertelde de SBS 6-ster woensdagavond in 6 Inside. Het is Verlinde aan wie Ikink zijn huidige positie bij RTL 4 te danken heeft. “Luuk deed op Radio 1 een soort column, volgens mij bij BNNVARA, en dat hoorde ik altijd. Ik zat dan in de auto en dan hoorde ik die column voorbijkomen. Hij had dan alles vergaard van social media“, aldus de showkenner.

Heel erg goed, vond Verlinde dat. “Met Erland Galjaard, Humberto Tan en met andere mensen zaten we toen te praten van: wie moet die rubriek gaan doen waarin die socials voorbijkomen? Toen zei ik: ‘Ik hoor altijd een jongen op de radio, ik weet niet hoe hij eruitziet, maar hij kan wel zo’n rubriek maken.’

Eigenlijk zat Galjaard helemaal niet te wachten op een of andere jongen van de radio. “Erland was toen bezig met bekende mensen enzo. Toen is Luuk uitgenodigd en the rest is eigenlijk history. Hartstikke leuk.”

Verlinde heeft destijds min of meer zijn eigen opvolger aangewezen. Ikink is nu al een paar jaar de nieuwe Albert Verlinde in RTL Boulevard.

De showkenner vindt het leuk dat Ikink en Tan nu weer gaan samenwerken. Ze beginnen dit weekend met hun eigen zaterdagavondshow. “Als je ziet dat een duo klopt, zoals bij Luuk en Humberto, dan gaat het eigelijk vanzelf en brengen ze elkaar naar grote hoogten.”

Weet hij trouwens dat Ikink veel langer is dan Tan? “Ja, want ik ken ze allebei.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen