100%NL zendt uur lang Arcade uit: ‘Radio-unicum’

Barry Paf heeft vanochtend een uur lang het liedje Arcade van Duncan Laurence uitgezonden. De dj wilde op deze manier een eerbetoon brengen aan de winnaar van het Eurovisie Songfestival. Dat was te horen op de radio. Paf is uitzinnig van vreugde. “We hebben er zó lang op gewacht. 5,3 miljoen Nederlanders zagen Duncan Laurence na 44 jaar de winst binnenslepen. 100% NL support Duncan al sinds het begin dus ik dacht, laten we een uur lang Duncan Laurence draaien“, zegt hij.

Een uur lang non-stop Arcade op is een uniek moment in de geschiedenis, zegt een woordvoerder van 100% NL. “Het is namelijk nog niet eerder voorgekomen dat het liedje zo vaak achter elkaar te horen is geweest op een landelijk radiostation.”

Ook Getty Kaspers, de winnares van het Eurovisie Songfestival in 1975, had ook nog een persoonlijke boodschap voor Duncan Laurence: “Lieve Duncan, Getty van Teach-In hier! Van harte gefeliciteerd, ik moet het stokje nog zoeken, maar ooit krijg je hem. Het wordt tijd om hem over te dragen. Het is geweldig dat na 44 jaar, oma eindelijk mag rusten. Van harte gefeliciteerd!

Duncan Laurence werd zondag in de special van Pauw verrast met dubbel platina. Dat betekent dat het liedje Arcade 80.000 keer verkocht is.

Foto: 100% NL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen