Yvon Jaspers in Pauw is ‘mediaflop van de week’

Het optreden van Yvon Jaspers in de maandagaflevering van Pauw is door de Volkskrant uitgeroepen tot de mediaflop van de week. De krant vindt haar er niet sympathieker op geworden. Dat is te lezen in de kiosk. Tegenover de nabestaanden van Anne Faber huilde Jaspers dat ze zich het afgelopen halfjaar in een oorlogsgebied waande om de kritiek die ze kreeg op haar dubieuze schnabbels. “Tegenover Jeroen Pauw bleef Jaspers verongelijkt in haar loopgraaf zitten.”

Met wat zelfreflectie had ze de publieke verontwaardiging wellicht kunnen temperen, aldus de Volkskrant. “In plaats daarvan focuste ze volle bak op hoe onveilig, kwetsbaar en ‘alléén’ ze zich had gevoeld; hoe hadden mensen aan haar integriteit kunnen twijfelen?

De anekdote over een ‘buurvoer’ die haar naar binnen lokte voor koffie was Jaspers’ emotionele kookpunt, beschrijft de Volkskrant. De presentatrice vertelde: “Ik doe die deur open, en aan zijn keukentafel, rood-wit-geblokt tafelkleedje, zitten al mijn boeren. Ik heb me zó gedragen gevoeld door hen.

De Volkskrant: “Maar op medeleven van de kijker hoefde ze na dit optreden nog altijd niet te rekenen.”

De rubriek Top & Flop kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook:
Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw (dinsdag)
Albert Verlinde rolt met ogen om Yvon Jaspers (woensdag)

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen