Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw

Yvon Jaspers krijgt behoorlijk wat kritiek over zich heen om haar bizarre optreden in Pauw. De presentatrice lag eind vorig jaar onder vuur vanwege haar geschnabbel bij ForFarmers en gisteren vertelde ze bij Jeroen Pauw hoe ze dat ervaren heeft. Recht tegenover de nabestaanden van de vermoorde Anne Faber deed de Boer Zoekt Vrouw-ster net alsof ze het slachtoffer is geweest van een enorm leed. Ze vocht tegen haar tranen en gaf aan dat ze zich in een oorlogsgebied waande.

Heel erg bizar, vindt oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk. Vooral omdat Jaspers dus tegenover de vader en oom van Anne Faber zat. “Je zou denken dat iedere talkshowgast die met dit gegeven wordt geconfronteerd, begrijpt dat het eigen leed in het niet valt bij wat de familie van Anne de afgelopen periode heeft moeten doorstaan.

Jaspers deed alsof haar leed minstens net zo erg was als dat van de nabestaanden van Faber. “Instinctief zou je als tafelgenoot begrijpen dat je dan niet te veel aandacht vraagt voor je eigen ongemakjes.

De nabestaanden moeten haar emotionele relaas met verbijstering hebben aangehoord, aldus Van Dijk. “Heeft Jaspers dan geen enkele empathie?

AD-diva Angela de Jong vindt het ook krankzinnig. Ook zij wijst op de nabestaanden van Faber. “Dat maakte de ingehouden tranen van Jaspers over de zware periode waar ze doorheen ging –’Ik voelde me zó alleen’ – in een klap potsierlijk en ongevoelig.

De Jong: “Een relativerende opmerking van Jaspers over haar eigen gesnotter in de richting van de twee zwijgende heren was zeer welkom geweest. Alleen al voor de beeldvorming. Wat per slot van rekening haar vak is.”

En Telegraaf-baas Paul Jansen: “Ik vond het echt tenenkrommende televisie. Niet van de zijde van Jeroen Pauw, die dat gesprek buitengewoon scherp en kundig voerde, maar wel hoe Yvon Jaspers zichzelf in de slachtofferrol maneuvreerde. Dan denk ik: hé, kijk even wie er nog meer aan die tafel zitten. De vader en oom van Anne Faber zaten er; dan heb je het over echt leed.”

Inhaligheid heeft het hier gewonnen van gezond verstand. Ze heeft misschien wel geen regels overtreden, maar als je met zo’n bedrijf in zee gaat in hetzelfde gebied als haar programma, dan maak je je gewoon kwetsbaar. Je moet je afvragen of je dat moet willen. Als je die keuze maakt omdat je dat geld zo lekker vindt… Ze verkoopt het alsof het haar passie is.”

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen