Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw

Geplaatst op di 16 apr 2019 om 14:35

Yvon Jaspers krijgt behoorlijk wat kritiek over zich heen om haar bizarre optreden in Pauw. De presentatrice lag eind vorig jaar onder vuur vanwege haar geschnabbel bij ForFarmers en gisteren vertelde ze bij Jeroen Pauw hoe ze dat ervaren heeft. Recht tegenover de nabestaanden van de vermoorde Anne Faber deed de Boer Zoekt Vrouw-ster net alsof ze het slachtoffer is geweest van een enorm leed. Ze vocht tegen haar tranen en gaf aan dat ze zich in een oorlogsgebied waande.

Heel erg bizar, vindt oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk. Vooral omdat Jaspers dus tegenover de vader en oom van Anne Faber zat. “Je zou denken dat iedere talkshowgast die met dit gegeven wordt geconfronteerd, begrijpt dat het eigen leed in het niet valt bij wat de familie van Anne de afgelopen periode heeft moeten doorstaan.

Jaspers deed alsof haar leed minstens net zo erg was als dat van de nabestaanden van Faber. “Instinctief zou je als tafelgenoot begrijpen dat je dan niet te veel aandacht vraagt voor je eigen ongemakjes.

De nabestaanden moeten haar emotionele relaas met verbijstering hebben aangehoord, aldus Van Dijk. “Heeft Jaspers dan geen enkele empathie?

AD-diva Angela de Jong vindt het ook krankzinnig. Ook zij wijst op de nabestaanden van Faber. “Dat maakte de ingehouden tranen van Jaspers over de zware periode waar ze doorheen ging –’Ik voelde me zó alleen’ – in een klap potsierlijk en ongevoelig.

De Jong: “Een relativerende opmerking van Jaspers over haar eigen gesnotter in de richting van de twee zwijgende heren was zeer welkom geweest. Alleen al voor de beeldvorming. Wat per slot van rekening haar vak is.”

En Telegraaf-baas Paul Jansen: “Ik vond het echt tenenkrommende televisie. Niet van de zijde van Jeroen Pauw, die dat gesprek buitengewoon scherp en kundig voerde, maar wel hoe Yvon Jaspers zichzelf in de slachtofferrol maneuvreerde. Dan denk ik: hé, kijk even wie er nog meer aan die tafel zitten. De vader en oom van Anne Faber zaten er; dan heb je het over echt leed.”

Inhaligheid heeft het hier gewonnen van gezond verstand. Ze heeft misschien wel geen regels overtreden, maar als je met zo’n bedrijf in zee gaat in hetzelfde gebied als haar programma, dan maak je je gewoon kwetsbaar. Je moet je afvragen of je dat moet willen. Als je die keuze maakt omdat je dat geld zo lekker vindt… Ze verkoopt het alsof het haar passie is.”

Foto: BNNVARA
84 Reacties op “Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw”


 1. Martini

  En ze bleef enorm goed in haar overbetaalde rol om het imago van het boerenleven op te poetsen, met ‘En ik toen ik daar binnen, zaten ze aan zo’n tafel met rood wit geblokt kleed…’. Wat een giller!

 2. Machteld

  Het was onvoorstelbaar, ik heb echt met verbazing zitten kijken. Ook: redactie had het om kunnen draaien: Yvon gesprek ná Faber. Zou misschien hebben gescheeld, dat Yvje dan het beseft zou hebben gehad dat haar ‘leed’ in het niet valt bij dat van de Fabers, en een toontje lager hebben gezongen.

 3. Hans S.

  Jaspers is na de uitzending van Pauw nog ongeloofwaardiger geworden, wat een geraffineerd vrouwtje, wat een arrogantie en wat een gespeelde onschuld.

 4. Umfufu

  Die redactie van Pauw verdient ook wel een douw.

 5. shrink

  Vrouw van middelbare leeftijd, vermomd als onschuldig schoolmeisje. Dat kan niet goed blijven gaan, zo blijkt nu maar weer eens.

 6. Mono

  Ik vond inderdaad de volgorde van de gesprekken bijzonder ongelukkig gekozen. Het was een behoorlijke faux pas dat de vader van Anne Faber na dit gejammer aan de beurt was. Waarom waren ze daar niet mee begonnen en konden ze daarna van tafel? Hun onderwerp leek me sowieso wel wat urgenter dat de bijverdiensten van mevrouw Jaspers.

 7. Dick Dekker

  En waar was de Notre-Dame. Jeroen deed er het zwijgen toe.
  Enorm teleurgesteld gisteren.
  Er had toch wel wat meer aandacht en expertisise over die brand moeten zijn.
  Een gemiste kans. En…..wat een arrogantie Yvon. Foei !!

 8. BoterHoofd

  Lijkt een beetje op de zaak met Fons de Poel die voor de, ik meen, ABN AMRO wat klussen deed

 9. Godefroy France

  BNer,,,,, vreselijk aanstellerig talentloos verwend gedrocht! ikke ikke ikke

 10. Godefroy France

  BNer,,,,, vreselijk aanstellerig talentloos verwend gedrocht! ikke ikke ikke
  zoveel geld voor zoveel nutteloos geneuzel !!!!!!!!!!

 11. Lies

  Heb met stijgende verbazing zitten kijken. Haar imago had al een flinke deuk opgelopen. Dat ze dat zelf niet door heeft….

 12. A. Tempelman

  Ze doen net alsof Yvon vrijgesproken is, maar zo zit het niet. Haar gedrag was niet van belang voor het Commissariaat, die keken vooral naar de KRO die de bijbaan had goedgekeurd. Ik zou zeggen: gun Yvon haar Boerenomroep en neem snel afscheid van deze dame.

  Die trouwens al eens eerder aangesproken is op het promoten van boerenservies bij Pauw. Wie doet eigenlijk het management van mevrouw Jaspers en wat is de link met Pauw?

 13. Ron

  Als ze zelf geen argumenten kan geven, gaat ze maar opportunistisch het voor de boeren opnemen. Wat een zielig vertoon was het gisterenavond….

 14. q8

  je had yvonne gewoon een andere keer moeten uitnodigen,
  dan was t prima geweest,
  grote fout van redaktie,
  de familie faber uitnodigen ,
  oke,
  maar t hele uur is voor hun,
  moet je niks bij hebben,
  yvonne heeft niks verkeerd gedaan,
  zij kwam voor haar zaak op,
  niks mis mee,
  dit is t zelfde geklungel als in de 2de kamer,
  daar hoort de familie niet op dat moment ,
  zo kan een politicus [hiddema] niet vrijuit spreken,

 15. Hermann Boring

  Compleet schaamteloos met haar gejammer. Ze mag van geluk spreken dat ik niet de Jeroen Pauw van dienst was, want dan was ze pas echt gaan huilen.

 16. Remi

  … Nérgens is ze meer terug te vinden op Twitter, deze Jaspers.
  Heden ochtend vroeg heeft ze haar account verwijderd.

 17. Zonder Naam

  Dit zit komende zaterdag in gepersifleerde vorm in de Tv-Kantine. Let maar op.

 18. Huiskamer

  Hysterisch ? Die Jaspers doet alles voor de centen. Toneel spelen met “de boeren” en het zielige buurmeisje uithangen. Right ….

 19. Curryworst

  Het was te bizar voor woorden gisteravond. De overdreven dramatiek, het theatrale gebaar, het pathetische taalgebruik.
  Vooral dit verhaal wat ze vertelde: Door al die negativeite troostte een boer haar en samen liepen ze door de regen naar de wei samen met een koe. Ze moest alleen maar huilen maar door de regendruppels waren haar tranen niet zichtbaar. En toen ze later, eenmaal terug op de boerderij, de deur open deed zaten daar allemaal boeren aan tafel met daarop een roodwit geblokt tafelkleed. Het enige wat zij nog kon doen was huilen.

  Ik dacht dat ik in een sketch van Koefnoen of de TV Kantine beland was?!?

 20. jomari

  Zij probeerde nog uit alle macht enige tranen uit te persen, wat zal zij zich
  diep teleurgesteld en eenzaam voelen dat dat nou net niet lukte.
  Wat een slecht toneelstukje.

 21. jomari

  Curryworst 15.18

  Prima reactie.

 22. Ard

  En iedere keer die grote blauwe ogen die Yvonne opzette, snotteren kijkend in de grote mensen wereld…het lag er zo dik bovenop allemaal.

 23. TT

  Mevrouw is in de veronderstelling dat het succes van het programma bzv komt door dat zij de presentatrice is. Me dunkt, er lopen zat leuke vrouwen rond die het zo van haar kunnen overnemen. Tijd voor verandering NPO! Weg met deze irritante toneelspeelster. Nepper dan NEP.

 24. Trudy

  De onschuld spelen met dr witte bloesje en onder tussen is Jaspers een wolf in schaapskleren…wat schuift het boerenbonte servies Jaspers……. je bent een grootgraaier die nooit genoeg heeft je moet je schamen je bent zum kotzen !!

 25. valerie

  Yvon valt met dit optreden wel erg door de mand, vooraf alles goed bedacht hoe ze het moet brengen en vervolgens een stukje overacting. Waarom niet eerlijk zeggen dat ze inmiddels een soort moeder van de boeren is geworden door BZV en op die manier ook een verdienmodel heeft gevonden voor haar salaris.. niks mis mee, maar ben eerlijk.

 26. Trudy

  Jaspers zat in een oorlog moet je eens mee gaan naar Irak dan weet je wat een oorlog is en huilllie doen ze voelde zich alleen hoe dacht je dat Anne Faber zich voelde je bent zumkotzen Jaspers

 27. Ard

  En haar witte tuttejurkje, daar is toch ook over nagedacht? Klein meisje in de grote mensen wereld, uitstraling onschuld.

 28. Trudy

  Dat je jezelf zo opstelt tegenover de vader van Anne Faber je bent echt de schaamte voorbij Jaspers hoop je rotkop op TV niet meer te zien

 29. Vrede

  Wij zaten thuis met plaatsvervangende schaamte te kijken.

 30. Wilton

  Welke boer geeft haar eens een goede beurt? Dat geeft pas troost!

 31. Sven L.

  @ Tempelman; dat was Brigitte van Gool .. maar da’s alweer een poosje geleden.

  Geen idee wie het nu doet. Ik denk dat ze haar eigen PR/management doet, want het komt niet al te best over ;)

 32. Bep

  Echt een uitgekookte tante hoor.Ze doet het leuk maar er zit veel toneelspel bij.Misschien wordt het eens tijd voor een spontane,frisse, nieuwe presentatrice?

 33. liefkleinhertje

  En nu maar hopen dat dit rampen programma snel naar SBS of RTL gaat zijn we daar mooi van verlost.
  Met die domme troela erbij niet te vergeten.
  Toen die domme troela gisteren zat te janken bij Pauw werd er de misselijkheid opnieuw geeikt.

 34. Peter

  Als het haar passie is en ze wil de schijn van belangenverstrengeling niet op zich laten, dan moet ze zeggen dat ze er geen factuur voor stuurt. En Jeroen Pauw hield zich op de vlakte want die had haar natuurlijk niet zoveel ruimte moeten geven.

 35. Peter

  Wat een schaamteloze vertoning gisteren van dame Jaspers. Beetje zielig zitten doen daar hoe erg ze het had gehad. Het is een geldwolf en nu ze het deksel op de neus krijgt met overigens zeer goede kritische vragen van Pauw, gaat ze nu een beetje zielig doen.
  Ik kan nooit meer naar haar programma’s kijken zonder haar als geldwolf te zien.

 36. Trudy

  Het was idd heel erg triest om naar te kijken.. de ondergang van Yvon Jaspers…..

 37. Lies

  Ik sluit me aan bij bovenstaande reaguurders die pleiten voor een nieuwe presentator / presentatrice voor het programma BZV.
  Deze dame is naast haar schoenen gaan lopen en is – zoals Bep zegt – een uitgekookte tante. Ik ben klaar met haar.
  In de wandelgangen ging het gerucht al langer dat ze op de set van BZV pas ‘aan gaat’ als de camera’s draaien en totaal geen feeling heeft met de kandidaten / boeren.
  Ze is een actrice die niet door heeft dat het om het format gaat. BZV kan prima verder zonder Yvon Jaspers.

 38. Erwin

  @q8 Even pilletje innemen, je typt als een malloot. Niet stemmen bij de verkiezingen, alsjeblieft, dankjewel.

 39. Mike

  Wat een vreselijke vertoning inderdaad! En Jeroen Pauw die de vraag der vragen vergat te stellen: hoezo wil je überhaupt nog bijverdienen als je al net zo’n hoog salaris verdient als de minister president voor een part time baantje van nog geen 10 uur per week gemiddeld voor het oplezen van teksten van 8 afleveringetjes boer zoekt vrouw? En een paar afleveringetjes onze boerderij. Verder doet mevrouw niets voor de kro/ncrv.
  Maar goed:Yvon jaspers is ook de vrouw die een rechtszaak tegen haar kapper aanspande(!) en die het interview met de Jan uit 2011 van internet heeft laten halen. Omdat ze het daar heeft over haar veelvuldige drugsgebruik. En dan liegt ze ook nog over haar boerenafkomst. Heeft ze niet want haar vader was onderwijzer.
  De grootste grap was dat ze daar in een onschuldig wit blousje zat. Zo doorzichtig.

 40. Eau van Bef en Doorns

  Hebben Geer en Goor hier al op gereageerd?

 41. GEMIDDELDE NPO KIJKER IS 60 JAAR JONG

  Als je geschoren wordt moet je stil zitten. De hang naar aandacht wint het bij vrouwen helaas vaak van het verstand. Zie ook het neuqertje van Pechtold.

 42. Jan Muilwijck

  Lelijk van binnen én buiten.

 43. Henk

  Toen ik de kop “Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw” las, dacht ik dat de schrijver van dit bericht bedoelde dat Pauw hysterisch zou zijn geweest.
  Maar er moest dus nog een bijtje bij: “Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch BIJ optreden Pauw”

 44. Anouk

  Ik heb het niet gezien, maar door de ophef teruggekeken. En inderdaad; bespottelijk optreden van “Hare Koninklijke Hoogheid”.
  Oh oh wat had ze t zwaar…. valt ook niet mee natuurlijk al dat bijklussen. Want zo breed heeft onze diva het niet.
  Schande!

 45. Boer

  Wat verschrikkelijk wat jullie allemaal schrijven over deze mooie empatische vrouw. Denk je nu echt dat je tijdens livetelevisie je gevoelens kunt verbergen? Yvonne is tenminste echt.

 46. Boerin

  Wel jammer dat ze mijn rood-wit geblokte tafelkleed helemaal vies maakte met haar tranen en snot.

 47. edwin

  Ik hoop dat deze arrogante TRUT heeeel gauw de laan uit wordt gegooid!!!! Ik zal plechtig beloven nooit meer naar dit stomme wijf te kijken.

 48. Meneer Kaktus

  Pauw hield haar de hand boven het hoofd omdat hij zelf ook niet vies is van een flinke schnabbel hier en daar. Zo houden ze elkaar uit de wind in Hilversum.

 49. De schaamte voorbij

  Zie:

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/3452569/dat-was-een-beetje-dom-yvon

  Bij de inhoud van dit artikel sluit ik mij maar al te graag aan.
  Spijker op de kop, so to speak ….

 50. WILLI

  Wat een verdriet bij Yvon. Wat een voorstelling. Het geeft helemaal niets als je veel geld verdient, maar kom er gewoon voor uit. En zeker als blijkt dat je geen enkele blaam treft. Maar ga niet het zielige vrouwtje uithangen bij die linkse troep. Dat noemen ze dan salonsocialisme. Hou op met piepen, lik je wonden en ga lekker door met je werk. Of verdwijn naar de commerciëlen want daar kun je echt financieel helemaal los gaan.

 51. Ernst

  Ik weet niet of ze vooraf op de hoogte was dat ook de familie Faber aanwezig was. Anders had ze gewoon niet moeten komen. De redactie van Pauw is ook dom.

 52. Dorus

  Goede actrice die Yvon kan zo in GTST.. schandalige vertoning. ook van Pauw trouwens.

 53. roevka

  Gekleed in maagdelijk wit… ze had nog niet een gesproken maar zich daarmee eigenlijk al gediskwalificeerd.

 54. Jordao

  Weet die Jaspers wel wat een oorlogsgebied is? Zij met haar dik vermogen. In oorlogsgebied hebben de mensen het heel , héél slecht , zelfs geen dak boven hun hoofd en eten?….die moeten ze zoeken. Schaam je Jaspers , wat een vergelijking zeg, domme gans!! Geen medelijden met die domme trut met een zeer dikke bankrekening en een super de luxe onderkomen.

 55. tim

  trieste avond gisteren: belangrijkste nieuws over de Notre Dame werd nauwelijks aandacht aan besteed. vind dit een misser van de NPO.De publieke omroep hoort dit soort nieuws te brengen. De zielige vertoning vanYvon Jaspers was tenenkrommend. erg triest hoe zielig ze zich voordeed. naast Forfarmers bracht ze een servies op de markt. haar geloofwaardigheid wordt steeds minder

 56. Pjotr

  Yvon Jaspers heeft een spinenn in haar gekke hoofd, ze is wappie. Deze vrouw kan ik niet zien en niet aanhoren, ze praat als een kind en gedraagt zich als een kind. Hoe oud is dat maffe w i j f eigenlijk?

 57. ##Onbekend💥💥

  Pjotr Russisch.

 58. Pjotr

  die mafketel, Yvon Jaspers is al oud. Dat kan je ook zien door die botox heen. Ze moet zich de ogen uit haar gekke kop schamen.

 59. Er ist wieder da

  De eerste drie woorden zouden eens waar zijn…

 60. Kickel

  Het masker viel. Heel Nederland zag Von zoals collega’s en medewerkers haar al vele jaren kennen: als een nare narcist die alleen maar denkt aan ikke ikke ikke.

 61. JandeHond

  En dan beginnen we nog niet eens over haar sneue theezakjes.

 62. weethetbeter

  Ik denk dat Jeroen van te voren heeft afgesproken wie er als eerste zou beginnen Yvon heeft TV ervaring en de vader en oom van Anna niet het was waarschijnlijk om even op adem te komen ,jullie zijn zo negatief .Belachelijk ik vind Yvon een TOPWIJF!

 63. Marthijn

  Ik vind Yvon een hele lieve en leuke meid, maar gister brak wel mijn klomp, maar ook mede door de redactie van Pauw, gister had de hele uitzending over Parijs moeten gaan en vandaag alleen de vader en oom van Anne Faber en eind van de week Yvon Jaspers, maar ik heb ook liever Eva Jinek dan Pauw, maar daar had Yvon nooit gezeten ivm de zelfde omroep.

  Pauw moet eens stoppen met stoken, relatie KRO – Yvon is nu definitief bekoeld, door het gedram van Pauw.

 64. Marja

  Poe, poe, wat een jaloezie hier zeg!
  Yvon is hét kijkcijferkanon en daarom heeft ze een speciale positie.
  Zo simpel is het.

 65. aammehoela

  Ik vond het onderwerp met Yvon totaal niet interessant. Ben toen gezapt naar CNN en BBC World Service over de brand. Later terug geschakeld om het relaas van de familie Faber aan te horen. Nog even kort blijven hangen maar de uitzending verder niet bekeken. Tijd om naar bed te gaan.

 66. Fox Mulder

  Kijk nu al uit naar de column van Youp komende zaterdag :-)

 67. Willum

  Als er iets is wat Katja Schuurman wél kan doen bij de PO, is het overnemen van BZV. Misschien dat ik dan ga kijken.

 68. dr phil

  Yvon is een van de grootste geldwolven die er zijn .zo een afgekluift sl.e.t.j.e uit Brabant hele boere families zijn er over heen gegaan het is iets voor die caming zender van de holletjes of m mag je zelf in vullen

 69. Nathalie

  Mevrouw Jaspers heeft de weg vrijgemaakt voor haar vertrek bij de omroep. Als je werkgever je zo alleen laat is het volkomen logisch dat je erna met je team van Blue Circle voor de centen bij de commercielen kiest, toch?

 70. Yvonhetaltijdaleentrut

  @mike….. Heerlijk terecht te kakken gezet.
  Vergeet deze ook niet.

  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/dwdd-ging-over-de-schreef-met-servies-yvon-jaspers-50-000-euro-boete~bb381e42/

  https://www.geenstijl.nl/2797661/yvon_jaspers_1/

 71. Jantje

  4 Miljoen kijkers wekken een hoop afgunst zo te zien hier op het forum.

 72. Er ist wieder da

  Marja is Yvon…afgunst of jaloezie, ga toch weg…

 73. Wolter

  Wat maakt Yvon in hemelsnaam uit? Ze zit niet bij Veronica. En dat is jammer voor haar, want Veronica doet het beter!

 74. Simon

  Het is wel een drama queen die Jaspers maar ze was gewoon zichzelf.

 75. Peter

  Simon, overacting en narcistisch gedrag. Dus in zekere zin wel zoals ze is.

 76. Marijke

  Waarom plempen we de tv toch vol met meta-tv? Dit is toch verdomme niet de huiskamer van Jeroen Pauw maar hét nationale talkshowprogramma, voor Eijsden, Eefde én Exloo. Wie interesseert het ook maar een zier wat de gevoelentjes van ene mwvrouw Jaspers zijn wanneer IS-jongeren terugkeren, wanneer het klimaat verandert, wanneer de verpleeghuiszorg een puinhoop is? Heb eens lef Jeroen,en wijd daar een programma-item aan in plaats van je dinnetjes en nakkers van de teevee telkens aan tafel te halen. Je kunt beter!

 77. Peter

  Marijke, die onderwerpen die jij benoemt is al genoeg over gesproken, ben juist blij dat dat een keer wordt overgeslagen.

 78. Fliperdeflap

  Ik heb deze Jaspers een keer mee mogen maken, in het openbare leven (mijn horecagelegenheid. Zelden zo’n ‘over het paard getilde’ tante mee mogen maken. Gelukkig maar, want als ik ze nog een keer mee maakt in en van mijn zaken, Trap ik haar er persoonlijk uit. Lijkt een ‘lief meisje”, maar is in werkelijkheid een verschrikkelijk mens.

 79. Piet

  Treurig al deze reacties. Iedereen heeft zijn eigen leed en ervaart deze op zijn of haar eigen manier. Totaal onvergelijkbaar met elkaar.
  Alsof je alleen verdriet mag hebben als er zoiets afschuwelijks wordt aangedaan met je dochter.
  En alsof geld dit allemaal goed maakt.
  De reacties zeggen meer over de huidige maatschappij dan over Yvon Jaspers.

 80. kynske

  Eindelijk is ze nu voor heel Nederland door de mand gevallen. Vond haar altijd al onecht. Ergerde mij dood aan haar zogenaamd lieve gedoe en het verbaasde mij dat men dit zo lang niet doorhad.En inderdaad een echte narcist. De tutkleren alleen bedoeld om een “onschuldig” imago te creëren. Chantal Jansen is tenminste echt en.. heeft humor. Dit mist dit bejaarde meisje totaal.

 81. Yuwan

  Jeroen Pauw laat toch ook wat steken vallen lijkt mij. Ik vind haar een beetje wereldvreemd overkomen in dit interview.

 82. Sinja

  Ik heb me terwijl ik ernaar zat te kijken vooral afgevraagd waarom ze zo lang aan het woord kon blijven. Het werd één lange monoloog, Jeroen Pauw gaf haar alle tijd en ruimte. Dat vond ik heel erg raar. Alsof van tevoren afgesproken was, dat zij uitgebreid haar verhaal mocht doen. Het was, mede daardoor, tenenkrommend om naar te kijken en een tekortkoming van Pauw. Die had haar monoloog af moeten kappen.

 83. Johnny

  Lekker negatief hier, iedereen wauwelt de ander na, makkelijk scoren. Wie van jullie doet het beter….

 84. Claus

  @A. Tempelman

  Dat was niet bij Pauw, maar bij DWDD. Tot zover je link.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.