Wietze de Jager trots dat hij Frank Dane mag vervangen

Geplaatst op di 30 apr 2019 om 9:00

Wietze de Jager is er trots op dat hij deze week Frank Dane mag vervangen in de ochtenduren van Radio 538. Hij ziet het als een groot compliment. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De Jager staat een week lang op het tijdslot waarin hij jarenlang successen vierde met Mattie Valk op Qmusic. “Deze week is het inderdaad precies twee jaar geleden dat de bom barstte. Dat was een bewogen tijd, een soort grijs gebied in mijn geheugen. Dagen ben ik de deur niet uit geweest.

Mattie verraadde Wietze door een solocontract te tekenen bij Qmusic ter waarde van zes ton en een Tesla. Gelukkig voor Wietze kon hij snel terecht bij Talpa Radio, waar hij na het aflopen van het concurrentiebeding de weekendshow is gaan maken.

En nu staat hij dus op zijn vroegere tijdslot: de ochtendspits. “Ik mag op de winkel van Frank Dane passen die met vakantie is. Een geweldig compliment en een teken dat ze vertrouwen in me hebben.

Wietze vindt niets leuker dan radiomaken. “Een geweldig tv-contract, maar dan nooit meer radio? Ik zou ervoor bedanken!

Waarom heeft er nooit een lijmpoging met Mattie plaatsgevonden? “Nee, niemand heeft nog ooit een poging gedaan hem en mij weer bij elkaar te krijgen. Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was.

Het Telegraaf-interview met Wietze de Jager kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
18 Reacties op “Wietze de Jager trots dat hij Frank Dane mag vervangen”


 1. Wolllter

  Bedankt voor de waarschuwing!

 2. N

  Arme Wietze.
  Een mooi voorbeeld dat backstabben daadwerkelijk dodelijk is ;)

 3. LOLLY

  Verraden worden door wat je dacht dat je beste vriend was is inderdaad keihard. Meestal doen vrouwen dat bij mannen, maar ook tussen mannen kan het soms voorkomen.

 4. echt

  alleen is Mattie met vakantie deze week

 5. N

  @echt

  Nee, er is een zwarte man gespot rond zijn meisje.
  Vandaar de week vrij.

 6. Peter

  @echt: liegbeest!!

  Hij is gewoon om een gebitsrenovatie hoor.

 7. Joris Agema

  Ja hoor. Judas spreekt. Wietze is sinds zijn move er bepaald niet op vooruit gegaan. Diep in weekend slot mag hij als een outsider bij 538 meedoen. Nu Dane in ochtendslot voor een week weg is, kruipt hij omhoog uit de krochten. Wietze toch.

 8. R.

  Wie is dit?

 9. Bart

  @Joris Agema De Judas in dit verhaal is toch echt Mattie.

 10. rene

  Wat is die Wietze lelijk. Ik begrijp niet vrouwtjes bij bossen voor zo’n engerd vallen. Met dat haar -door een homoknipnicht gefatsoeneerd- lijkt het heel wat, maar in de basis heeft hij een ontzettend lelijke kop.

 11. Ron

  Trots? De lamme helpt de bllinde. Vleesch noch visch DJ…

 12. Freddie

  Bedankt voor je inhoudelijke analyse Rene! Je voegt echt iets toe vanuit je zolderkamer en geeft een mening die er ook daadwerkelijk toe doet.

  Ik moest wennen aan Dane, jammer dat hij nu een week weg is want ook Jan Willem en Jeroen op NPO2 zijn weg en dit was een kans om evt zappers op te vangen.
  Nu heeft Wietze echt een mooi pakket hoor. De weekenden en de vrijdagavond na de top 50 is zeker geen ondankbare plaats hoor. Er luisteren veel mensen naar 538 en het is toch zeker zijn eigen verdienste dat hij de ochtend mag doen!

  Ik vind zelf het team van Frank te groot; Ik kan nauwelijks verschil horen tussen Jelmer en Jelte terwijl Hannelore nauwelijks goed uit de verf komt.

 13. Bart

  @Freddie Lijkt wel afgesproken, Gerard Ekdom is ook op vakantie.

 14. Bo

  Ekdom op vakantie. Dane op vakantie. Jan Willem op vakantie. Mattie op vakantie. Tjonge de dj’s hebben het weer zwaar.

 15. Sapperdeflap zeg!

  @Bo. ” Tjonge de dj’s hebben het weer zwaar.” Het is je misschien ontgaan, maar het is moneneel meivakantie. Dus heel veel hardwerkende Nederlanders hebben in deze periode vrij.

 16. CreaBea

  is een goed Jong.

 17. XXXL

  De ene loser vervangt de andere loser.

 18. Robbie

  @sapperdeflap: Hardwerkenden mensen ja. DJ is plaatjes draaien en slap ouwehoeren. Prima lijkt mij echt heel leuk, maar heeft niets te maken met hard werken. Maar ik hoop wel dat ze allemaal een leuke vakantie hebben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.