Peter R. de Vries vindt Arie Boomsma ijdeltuit

Peter R. de Vries begrijpt niet waarom Arie Boomsma, net zoals ongeveer alle andere bekende Nederlanders, zo de behoefte voelt om zijn hele leven uit te venten op Instagram. Dat liet hij maandagavond blijken in RTL Boulevard. De showrubriek had alweer een item over of je nou je kinderen herkenbaar in beeld moet brengen op Instagram of niet. Daar kwam Boomsma tien minuten over oreren. “Wij hebben de eerste paar jaar van Bobby’s leven eigenlijk gewoon alles gedeeld.

Boomsma had hele Instagram-discussies met zijn vrouw. “Dan gingen we discussiëren over: waar ligt voor ons de grens? Die lag dan bijvoorbeeld bij blootfoto’s. Die zetten we niet online.”

Hij bedekte de borsten van zijn dochter op Instagram een keer met digitale bloemetjes. “Je moet weten: onze kinderen lopen de hele vakantie bloot. We zijn zelf heel lichamelijk en vinden het fijn dat daar vrijheid over is. Alleen op het moment dat je iets online plaatst, plaats je permanent een blootfoto van een peuter in een wereld die voor iedereen toegankelijk is. Als je erover nadenkt is het eigenlijk niet alleen heel gek, maar ook heel dom.”

Peter R. de Vries begrijpt niet waarom Arie Boomsma zo nodig al zijn gezinsactiviteiten met de rest van de wereld wil delen. “Waarom, Arie, deel je überhaupt dit soort foto’s? Wat is de reden dat je dat doet?

IJdeltuit Boomsma: “Voor mij is het zo – en voor ons allebei thuis – is dat we ons leven delen. We delen de dingen die belangrijk en leuk voor ons zijn met mensen.”

De Vries: “Maar gewoon met onbekende mensen uit Zeeland en Friesland en dan heb jij de behoefte om dat te delen?

Boomsma geïrriteerd: “Ik moet jou toch niet uitleggen waar de social in social media voor staat? Dat is juist het hele idee van social media, dat je deelt. Maar je gaat wel grenzen bepalen.”

Nog zo’n ijdeltuit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zomertijd! Tijd voor de tuin!

Een bericht gedeeld door Jan Versteegh (@jan_versteegh) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen