Peter de Vries regelt rectificatie voor Bridget Maasland

Het advocatenkantoor van Peter R. de Vries heeft bij weekblad Party een rectificatie afgedwongen voor zijn RTL Boulevard-collega Bridget Maasland. Dat laat het kantoor weten op Twitter. Maasland was niet blij met een liefdesroddel in het showblad en schakelde collega De Vries in. Die kreeg de Party op de knieën. “Optreden tegen roddelbladen? Kan dat dan? Dat kan zeker! Weekblad Party plaatst rectificatie inzake publicatie Bridget Maasland“, meldt het kantoor.

De Party publiceerde op 12 maart een artikel onder de kop: ‘Bridget haalt uit naar ex, RUZIE OM ZOONTJE’ en ‘Dat was de druppel’. In het artikel werd voorgewend dat de breuk tussen Bridget Maasland en haar ex Bram Plattel te wijten was aan de omgang tussen haar ex en haar zoon. Als kop stond onder andere boven het artikel: ‘De ware reden van breuk met ex’.

Party baseerde zich daarbij op een column van Bridget Maasland in Vrouw. “Naar het nu blijkt vonden deze beschuldigingen onvoldoende steun in het toen beschikbare bewijsmateriaal. Tevens hebben wij Bridget Maasland onvoldoende in de gelegenheid gesteld om een adequaat weerwoord te geven op de inhoud van de publicatie“, rectificeert Party nu. “Wij hadden daarom niet tot plaatsing van het artikel moeten overgaan.”

De laatste keer dat Maasland pissig was op een roddelblad was in 2016, toen de Weekend haar topless fotografeerde op een strand en die foto op de cover zette. “Ik heb haar direct gebeld om te vragen of het oké was deze te publiceren“, zei Weekend-baas Bart Ettekoven onlangs in Nieuwe Revu.

Maasland vond het prima. “Ik stelde zelfs nog voor om nieuwe foto’s met bikini te laten maken, maar haar letterlijke antwoord was: ‘Ze hebben genoeg gekost en ik heb niets om me voor te schamen. Iedereen mag het dus zien.’ Vervolgens reageerde ze later bij Radio 538 ontstemd omdat ze op de cover stond en haar zoon Mees ze dan ook ziet.

Raar, aldus Ettekoven. “Een tikkeltje naïef vond ik dat wel, ze had zelf ook wel kunnen bedenken dat ze op de cover zou eindigen, toch? Buiten deze kwestie mag ik Bridget graag.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen